Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand voor het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een vrolijk dreamteam dat gedreven wordt door passie, kennis
en meer dan 20 jaar Canada ervaring. Samen stellen wij jouw droomreis samen! Neem contact op en slaap zelf binnenkort in die
stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord. ... Lees meer

🍁Persoonlijk advies en no-nonsense 🍁Onvergetelijke reizen op maat 🍁Jarenlange Canada ervaring 🍁Handige GoCanada app en campinggidsen

Zoek een reis door Canada
Praktisch

Openbaar vervoer in Canada

Het openbaar vervoer in Canada is niet zo goed georganiseerd als wij dat hier in Nederland kennen. Er rijden wel wat treinen, maar dan vooral over de grotere afstanden en soms zelfs niet eens dagelijks. VIA Rail heeft in het oosten van Canada wel een redelijk uitgebreid netwerk. Ook een aanrader is The Canadian van Toronto naar Vancouver, dwars door Canada heen. U doet daar echter wel 5 dagen over.

Daarnaast kunt u binnen de grote steden goed gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo zijn er metro's en stadsbussen die frequent rijden. Uiteraard zijn er daarnaast ook nog de toeristische hop-on/hop-off bussen. Zeker een leuke manier om een stad te leren kennen, aangezien u daarbij meestal ook Engels gesproken commentaar krijgt.

Voor verbindingen tussen verschillende plaatsen kunt u wel gebruik maken van busverbindingen, maar ook hier geldt dat deze lang niet zo vaak rijden als wij hier gewend zijn. Informeer u daarom vooraf over het reisschema en de vertrek- en aankomsttijden.

Tussen de verschillende eilanden en over de rivieren varen er veerboten (ferry's). Hier hangt het van de populariteit van het gebied af hoe vaak de veerboten varen. Tussen Vancouver Island en het vasteland van West-Canada varen ze bij voorbeeld zeer regelmatig, maar tussen de minder bekende eilanden wordt vaak slechts enkele keren per dag gevaren. Dit geldt onder andere ook voor de ferry naar Manitoulin Island in Ontario. De veerboten van North Sydney (Nova Scotia) naar Argentia (Newfoundland) vaart niet dagelijks.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?