Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada
Praktisch

Openbaar vervoer in Canada

Het openbaar vervoer in Canada is niet zo goed georganiseerd als wij dat hier in Nederland kennen. Er rijden wel wat treinen, maar dan vooral over de grotere afstanden en soms zelfs niet eens dagelijks. VIA Rail heeft in het oosten van Canada wel een redelijk uitgebreid netwerk. Ook een aanrader is The Canadian van Toronto naar Vancouver, dwars door Canada heen. U doet daar echter wel 5 dagen over.

Daarnaast kunt u binnen de grote steden goed gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo zijn er metro's en stadsbussen die frequent rijden. Uiteraard zijn er daarnaast ook nog de toeristische hop-on/hop-off bussen. Zeker een leuke manier om een stad te leren kennen, aangezien u daarbij meestal ook Engels gesproken commentaar krijgt.

Voor verbindingen tussen verschillende plaatsen kunt u wel gebruik maken van busverbindingen, maar ook hier geldt dat deze lang niet zo vaak rijden als wij hier gewend zijn. Informeer u daarom vooraf over het reisschema en de vertrek- en aankomsttijden.

Tussen de verschillende eilanden en over de rivieren varen er veerboten (ferry's). Hier hangt het van de populariteit van het gebied af hoe vaak de veerboten varen. Tussen Vancouver Island en het vasteland van West-Canada varen ze bij voorbeeld zeer regelmatig, maar tussen de minder bekende eilanden wordt vaak slechts enkele keren per dag gevaren. Dit geldt onder andere ook voor de ferry naar Manitoulin Island in Ontario. De veerboten van North Sydney (Nova Scotia) naar Argentia (Newfoundland) vaart niet dagelijks.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?