Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Twee weekse autoreis Hike en Explore Newfoundland

Verken het prachtige Newfoundland tijdens deze twee weekse autoreis. Tijdens deze reis wordt geschiedenis gemengd met cultuur en vooral de indrukwekkende natuur. Er is voldoende tijd voor enkele mooie wandelingen om Newfoundland te verkennen, maar als u het liever wat rustiger aan doet, kunt u ook enkele leuke plaatsjes bekijken of van het mooie uitzicht genieten terwijl u een boek leest. U passeert de beroemde ‘Iceberg Alley’ en de kans is aanwezig dat u daar enorme ijsbergen langs ziet drijven. Ook zijn er in het voorjaar papegaaiduikers (puffins) te zien en wat dacht u van een moose of caribou? Veel indrukwekkender wordt het niet. Aan het eind verblijft u drie nachten in Gros Morne National Park. Dit is een uniek natuurgebied waar op sommige plekken de aardkorst is te zien! Ook kunt u daar rond Western Brook Pond genieten van de bergen en watervallen tijdens een wandeling of boottocht.

Deze reis in het kort:
* U bezoekt de highlights van Newfoundland
* Mix van natuur en cultuur (o.a. viking nederzetting en historische dorpjes)
* Veel verschillende wandelroutes onderweg
* Wildlife spotten
* Kans op het zien van ijsbergen
* Bezoek aan Gros Morne National Park met de beroemde Tablelands en Western Brook Pond

Bekijk de tab ‘schema & route’ voor de exacte route en leuke tips voor tijdens uw reis.

De route in het kort:
St. John's (2 nachten)
Trepassey (1 nacht)
Port Rexton/Trinity (1 nacht)
Happy Adventure (2 nachten)
Twillingate (2 nachten)
Springdale (1 nacht)
St. Anthony (2 nachten)
Rocky Harbour (Gros Morne N.P.) (3 nachten)

Uiteraard kunnen we deze autorondreis ook voor u op maat uitwerken wanneer u bijvoorbeeld specifieke andere wensen hebt of de reis langer of korter wenst te maken!

Inbegrepen bij deze reis

Twee weekse autoreis Hike en Explore Newfoundland

Retourvlucht St. John’s – Deer Lake Air Canada inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
14 dagen autohuur inclusief ongelimiteerde kilometers* (exclusief CAD 100,- excl. tax ter plaatse te voldoen als one way kosten)
14 overnachtingen in accommodaties volgens bovenstaand reisschema
IJsberg- en walvisexcursie Twillingate
Digitaal informatiepakket
* op basis van het door u gekozen type auto

Schema & Route Twee weekse autoreis Hike en Explore Newfoundland

Dag 1

Aankomst in St. John’s

U komt ’s avonds laat aan in St. John’s en gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum van St. John’s. Dit is slechts een afstand van zo’n tien minuten rijden, dus het beste kunt u daarvoor gebruik maken van een taxi.
St. John’s is een mengeling van een bloeiende oliestad en schilderachtige houten gebouwen uit de Victoriaanse periode. Er is een overvloed aan bars en restaurants en er zijn altijd wel mensen op straat te vinden in het centrum. Naast de moderne malls zijn er ook talrijke leuke boetieks of oude visserijwinkels. Een wandeling langs de haven is een aanrader.

Overnachting: St. John’s
Dag 2

St. John’s

Haal overdag uw huurauto op bij de luchthaven van St. John’s.
➢ To do: U hebt de hele dag de tijd om de hoofdstad van Newfoundland & Labrador te verkennen. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes in de stad en dat is de beste manier om deze bruisende stad te verkennen. Een aanrader is de Signal Hill – North Head Trail; een interessante wandeling langs de ruige kust met prachtig uitzicht en historische plekken (ongeveer 1,3 km). Een andere optie is een wandeling door het historische gedeelte bij Duckworth Street waar u kunt zien hoe St. John’s zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Ook kunt u naar Cape Spears gaan. Dit is de meest oostelijke punt van Canada.

Overnachting: St. John’s
Dag 3

St. John’s – Trepassey (150 km)

Het Avalon schiereiland was het eerste deel van de provincie waar zich mensen vestigden en hier vindt u de 540 km lange East Coast Trail. Vandaag rijdt u in zuidelijke richting.
➢ To do: Onderweg kunt u stoppen bij Bay Bulls om een bootexcursie te maken om walvissen, papegaaiduikers en misschien wel ijsbergen te zien.
➢ To do: Een andere mogelijkheid is om een deel van de East Coast Trail te lopen. U kunt een 5,5 km lange wandeling (enkele reis) maken van Aquaforte naar Ferryland en picknicken bij de oude vuurtoren in Ferryland.

Overnachting: Trepassey
Dag 4

Trepassey – Port Rexton (300 km)

U maakt vandaag een wat langere rit en verlaat daarbij het Avalon schiereiland om naar het Bonavista schiereiland te gaan. De omgeving rond Bonavista is een van de mooiste gebieden in deze provincie. Er wordt gezegd dat dit de plek is waar John Cabot (Giovanni Caboto) in 1497 aan land is gekomen en waar hij dit ‘New Found Land’ claimde voor Engeland.
➢ To do: Bezoek Bonavista dat mede bekend is vanwege de kenmerkende vuurtoren. Het plaatsje zelf heeft leuke oude huisjes en is omgeven door ruige kust.

Overnachting: Port Rexton
Dag 5

Port Rexton – Happy Adventure (150 km)

➢ To do: ’s Ochtends kunt u een van de vele wandelingen in de omgeving maken, zoals de Sherwink Trail (5,3 km retour). Tijdens deze wandeling kunt u walvissen, ijsbergen en arenden zien en komt u door de leuke dorpjes Port Rexton en Trinity.
Uw bestemming van vandaag is Happy Adventure vlakbij Terra Nova National Park. Hier komen bergen en eilanden uit in Bonavista Bay en er zijn uitstekende wandelmogelijkheden. Maar liefst 23 verschillende wandelpaden treft u aan, van gematigde wandelingen van een kilometer tot een uitdagende hike van 24 km. Ook kunt u genieten van het prachtige landschap tijdens een boottochtje.

Overnachting: Happy Adventure
Dag 6

Happy Adventure/Salvage – ‘The Old Trails’

Deze dag is ter vrije besteding.
➢ To do: We raden aan om het kleine dorp Salvage vandaag te bezoeken. U kunt de ‘Old Trails’ verkennen. Dit is een netwerk van trails en wandelpaden die eens de families in Salvage verbonden met de oude gemeenschappen aan de kust. Acht trails vormen een wandelroute van 12 km langs het Eastport schiereiland van Sandy Cove naar Salvage. Het is aan te raden om u voor uw eigen veiligheid voor vertrek en na afloop van de ‘Old Trails’ hike te ‘registreren’ bij het Beaches Heritage Centre in Eastport of bij het Salvage Fishermen’s Museum.

Overnachting: Happy Adventure
Dag 7

Happy Adventure – Twillingate (300 km via de kust)

U kunt kiezen voor de snelle route naar Twillingate, maar dan zou u onderweg veel moois missen. We adviseren u daarom om via de NL-320 te rijden. Op deze manier volgt u de kust en in de vroege zomer is dit de beste manier om ijsbergen te zien.
Twillingate ligt aan Notre Dame Bay en is grotendeels omringd door water, waardoor u vanaf veel plaatsen een mooi zicht hebt op de ijsbergen in zee. Het beste punt hiervoor is Long Point Lighthouse.

Overnachting: Twillingate
Dag 8

Twillingate

➢ To do: ’s Ochtends maakt u een ijsberg- en walvistour (inbegrepen).
➢ To do: De middag kunt u dan gebruiken om een wandeling te maken. Of u nu kiest voor de twee km lange Hospital Pond Trail of de tien km lange Cuckold’s Point Trail, er is voor iedereen een geschikte wandeling te vinden.

Overnachting: Twillingate
Dag 9

Twillingate – Springdale (250 km)

De weg van vandaag voert u langs allerlei baaien, inhammen en eilandjes die elke keer weer voor een mooi uitzicht zorgen.
➢ To do: Bezoek onderweg het Grand Falls Fishway and Salmonid Interpretation Centre waar u meer informatie kunt krijgen over de Atlantische zalm. Als u bij de zalmladder staat, kunt u ook de legendarische Grand Falls zien.

Overnachting: Springdale
Dag 10

Springdale – St. Anthony (540 km)

De rit van vandaag is een lange rit en leidt u langs Gros Morne National Park, waar u later deze reis nog uitgebreid tijd kunt doorbrengen. U vervolgt uw weg over de Viking Trail naar het noorden van Newfoundland.

Overnachting: St. Anthony
Dag 11

St. Anthony

Vandaag kunt u de omgeving rond St. Anthony verkennen.
➢ To do: Ga ‘s ochtends naar L’Anse aux Meadows National Historic Site. Dit is de enige nederzetting van Vikingen in Noord-Amerika, waarvan het bestaan bekend is. In de buurt kunt u ook de Norstead Viking Village bezoeken; een herbouwde handelspost van de Vikingen en zeker ook een bezoek waard. We raden u aan om ’s middags de Iceberg Alley Trail, een voornamelijk houten wandelpad, langs de punt van St. Anthony’s Fishing Point Park te volgen. Hier ziet u de Atlantische Oceaan en kunt u in het voorjaar en de vroege zomer vaak ook ijsbergen zien. De korte route start bij de vuurtoren.

Overnachting: St. Anthony
Dag 12

St. Anthony – Rocky Harbour/Gros Morne National Park (350 km)

U volgt vandaag de Viking Trail in zuidelijke richting over het grote Northern Peninsula. Onderweg komt u verschillende vuurtorens tegen.
➢ To do: Stop onderweg in Port aux Choix waar een archeologische plek en tentoonstelling is gewijd aan de Dorset Eskimo bevolking, die hier eens aan de kust leefde.
De komende dagen verblijft u in Gros Morne National Park, een uniek park met indrukwekkende natuur.

Overnachting: Rocky Harbour/Gros Morne National Park
Dag 13

Gros Morne National Park

Geniet van het landschap met bergen en fjorden in het majestueuze Gros Morne National Park dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.
➢ To do: Begin vandaag met een bezoek aan het visitor centre waar u meer kunt leren over de uitgebreide mogelijkheden om het park te bezoeken. Ga onder andere naar de Tablelands waar een stuk mantel van de aarde ter grootte van 80 km2 aan de oppervlakte te zien is. Ook is een boottocht over Western Brook Pond een aanrader. Deze binnenzee is ontstaan toen na de laatste ijstijd een gletsjer zich terugtrok en de kust omhoog veerde en op die manier een meer creëerde. Het water in dit meer is zo helder dat het nauwelijks mogelijk is om er metingen in te houden. Verder vindt u in Gros Morne een paar enorme fossielen en enkele van de oudste rotsen op aarde en dit alles te midden van 22 wandelpaden.

Overnachting: Rocky Harbour/Gros Morne National Park
Dag 14

Gros Morne National Park

Ook vandaag is ter vrije besteding in dit indrukwekkende park.
➢ To do: Geniet van het natuurschoon, maak een wandeling of kajaktocht, bezoek een museum of een leuk winkeltje met lokale producten. Er is voldoende te doen om u te amuseren.

Overnachting: Rocky Harbour/Gros Morne National Park
Dag 15

Rocky Harbour/Gros Morne National Park – Deer Lake (70 km)

Uw vlucht vertrekt eind van de dag, dus u kunt op uw gemak de korte afstand van vandaag afleggen. U rijdt naar de luchthaven van Deer Lake waar u uw auto inlevert en vertrekt voor uw terugvlucht.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.