Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Classic Yukon & Alaska tour

Onze Classic Yukon & Alaska tour is een mooie drie weekse autoreis die een afwisseling is van wildlife, de goudzoekerstijd, gletsjers, leuke steden en mooie natuurgebieden en daarbij doet u veel hoogtepunten van zowel de Yukon als Alaska aan.
Deze reis is geschikt voor iedereen die een goede indruk wil krijgen van het ongerepte noordwesten van Canada. Op verschillende plaatsen blijft u twee nachten, zodat u daar een volle dag te besteden hebt om een mooie excursie te maken of om op eigen gelegenheid het gebied te verkennen. We hebben alvast een dagexcursie per bus in Denali National Park voor u toegevoegd! Bent u avontuurlijk ingesteld, houdt u van natuur en vindt u het leuk om misschien wat goud te zoeken? Dat zijn allemaal redenen waarom deze reis geschikt is voor u. U verblijft in standaard accommodaties waar soms een continentaal ontbijt bij inbegrepen is.

Deze reis in het kort:
* U bezoekt de highlights van de Yukon en Alaska
* Ongerepte natuur en wildlife in de puurste vorm
* Rijd over de Top of the World highway
* Busexcursie Denali National Park
* Grote kans op het zien van wildlife

De route in het kort:
Vancouver airport (1 nacht)
Whitehorse (1 nacht)
Dawson City (2 nachten)
Tok (1 nacht)
Fairbanks (1 nacht)
Denali National Park (2 nachten)
Anchorage (2 nachten)
Sheep Mountain area (1 nacht)
Valdez (2 nachten)
Tok (1 nacht)
Beaver Creek (1 nacht)
Haines Junction (2 nachten)
Skagway (2 nachten)
Whitehorse (1 nacht)
Vancouver airport (1 nacht)

Bekijk de tab ‘schema & route’ voor de exacte route en tips voor tijdens uw reis.

Inbegrepen bij deze reis

Classic Yukon & Alaska tour

Retourvlucht Amsterdam – Vancouver inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en ruimbagage
Retourvlucht Vancouver – Whitehorse inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
19 dagen autohuur inclusief ongelimiteerde kilometers (op basis van het door u gekozen type. We raden een SUV aan)
21 overnachtingen volgens reisschema
Bustour Denali National Park
Informatiepakket inclusief wegenkaart en vouchers

Schema & Route Classic Yukon & Alaska tour

Dag 1

Aankomst Vancouver

Na aankomst op de luchthaven van Vancouver gaat u met de gratis shuttlebus naar uw luchthavenhotel.

Overnachting: Vancouver airport
Dag 2

Vancouver - Whitehorse

Vandaag vliegt u vanuit Vancouver door naar Whitehorse. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum van Whitehorse. U heeft ’s middags de tijd om Whitehorse te verkennen.
➢ To do: Bezoek het visitor centre waar u veel informatie over de Yukon kunt vinden, bezoek de S.S. Klondike, wandel over de millenium trail, bezoek MacBride Museum of ga winkelen in het centrum van Whitehorse.

Overnachting: Whitehorse
Dag 3

Whitehorse – Dawson City (535 km)

Vandaag vertrekt u voor een lange rit naar Dawson City. Voorbij Carmacks kunt u stoppen bij de Five Finger Rapids. De goudzoekers moesten deze stroomversnelling destijds trotseren met hun zelfgebouwde boten.
➢ To do: Strek de benen om van het uitzicht te genieten bij Five Finger Rapids. Het is zeker ook de moeite waard om de trappen af te lopen naar de rivier.

Overnachting: Dawson City
Dag 4

Dawson City

Dawson City ziet er nog net zo uit als ten tijde van de goudzoekers, waardoor u u dan ook echt in een andere eeuw zult wanen. De leuke kleurrijke gebouwen vol geschiedenis nodigen uit om Dawson City te verkennen.
➢ To do: Een wandeltour met gids door het dorp is de perfecte manier om kennis te maken met dit bijzondere dorp vol geschiedenis. Bezoek Dredge no. 4, een grote graafmachine die gebruikt werd om goud uit de grond te halen. Rijd naar de Midnight Dome om daar te genieten van het uitzicht op Dawson City en de omgeving. Woon ’s avonds een show bij in Diamond Tooth Gertie’s.

Overnachting: Dawson City
Dag 5

Dawson City - Tok (295 km)

Vanuit Dawson City steekt u met de gratis veerboot de Yukon River over om vervolgens over de Top of the World Highway te rijden. Deze onverharde weg slingert via de toppen van de bergen naar de VS en onderweg passeert u de grensovergang in de ‘middle of nowhere’. Een bijzondere ervaring!
➢ To do: Weten hoe het voelt om goud te zoeken? In Chicken kunt u tegen betaling echt goud zoeken! Leuk weetje: Chicken heet zo, omdat er onder de lokale bevolking onenigheid was over de schrijfwijze van Ptarmigan (patrijs), zoals ze dit plaatsje eigenlijk wilden noemen.

Overnachting: Tok
Dag 6

Tok - Fairbanks (325 km)

De route van vandaag loopt voor een groot deel langs rivieren. Vlak voordat u bij Fairbanks bent, komt u langs het gehucht North Pole, waar u de kerstman kunt zien in een echte kerstwinkel. Fairbanks wordt ook wel de Golden Heart of Alaska genoemd.
➢ To do: Bezoek het Pioneer Park. Dit park is gratis toegankelijk, maar sommige attracties en musea vragen wel entreegeld. De S.S. Nenana en de Gold Rush Town zijn de belangrijkste attracties waar u een goed beeld kunt krijgen van de goudzoekerstijd. Ook kunt u een wandeling door Fairbanks maken of ga aan boord van de Riverboat Discovery.

Overnachting: Fairbanks
Dag 7

Fairbanks – Denali National Park (180 km)

U rijdt vandaag in zuidwestelijke richting naar Denali National Park. Dit park wordt gekenmerkt door Mount Denali en de vele wilde dieren die u er kunt zien.
➢ To do: Rijd met uw auto het park in. U kunt slechts een klein gedeelte met uw eigen auto afleggen, maar het geeft al wel een idee van wat u morgen te wachten staat. En wie weet ziet u al wat dieren zoals beren en moose.

Overnachting: Denali National Park
Dag 8

Denali National Park

Denali National Park is in 1917 opgericht en heeft als belangrijkste punt Mount Denali (voorheen Mount McKinley genaamd). Het park is slechts beperkt toegankelijk voor privé voertuigen.
➢ Inbegrepen activiteit: Maak een bustour met een hop-on/hop-off bus door het park. De chauffeur geeft tijdens het rijden commentaar en uitleg over wat u onderweg ziet. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht bij het Eielson Visitor Center, dat zelf ook een bezoek waard is. (Deze busexcursie duurt 7 tot 8 uur. U dient zelf eten en drinken mee te nemen, aangezien u deze niet tijdens de rit kunt verkrijgen. Bij de ingang van het park zit een winkeltje.)

Overnachting: Denali National Park
Dag 9

Denali National Park – Anchorage (370 km)

U vervolgt uw weg in zuidelijke richting. Onderweg passeert u Talkeetna, een historisch dorp dat aan de voet ligt van Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika. Daarna rijdt u verder naar Anchorage; het economische en politieke hart van Alaska met veel musea naast de natuur en cultuur die er te vinden is.
➢ To do: Maak vanuit Talkeetna een helikoptervlucht met prachtig uitzicht op de Alaska Range en Mount Denali.

Overnachting: Anchorage
Dag 10

Anchorage

Na alle indrukken die u de afgelopen dagen in de natuur hebt opgedaan, biedt Anchorage de gelegenheid om even wat cultuur en geschiedenis op te snuiven.
➢ To do: U kunt winkelen, fietsen in de verschillende parken, musea bezoeken als het Anchorage Museum en Alaska Native Heritage Center of geniet van het mooie uitzicht nadat u met de Alyeska Aerial Tram naar boven bent gegaan.

Overnachting: Anchorage
Dag 11

Anchorage – Sheep Mountain area (175 km)

De rit van vandaag is kort, dus u kunt ook nog een deel van de ochtend in Anchorage doorbrengen voordat u vertrekt. Het Sheep Mountain gebied wordt omringd door indrukwekkende bergen en er is veel wildlife te vinden, zoals beren en moose.
➢ To do: Maak een helikoptervlucht vanaf de Sheep Mountain airport en geniet van het uitzicht over de Matanuska Glacier..

Overnachting: Sheep Mountain area
Dag 12

Sheep Mountain area - Valdez (310 km)

De rit van vandaag voert u over de Richardson Highway en is zeer de moeite waard. U passeert daar gletsjers en watervallen en u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de Chugach Mountains. Valdez is een bekende vissersplaats.
➢ To do: Geniet onderweg van het prachtige uitzicht. In Valdez en omgeving kunt u een wandeling maken. Verder zijn het bezoekerscentrum en ook het Valdez Museum een bezoek waard.

Overnachting: Valdez
Dag 13

Valdez

Deze dag is ter vrije besteding.
➢ To do: Wij raden aan om een bootexcursie te boeken naar Prince William Sound en onderweg ook de Columbia Glacier te zien die in zee uitmondt. Sta versteld van alle verschillende kleuren ijs! Daarnaast zijn er in en om Valdez veel mogelijkheden voor wandelingen en kunt u er kajakken.

Overnachting: Valdez
Dag 14

Valdez - Tok (410 km)

U rijdt terug over de Richardson Highway naar Glennallen en daar slaat u rechtsaf richting Tok. Tok is geen spannende plaats, maar meer bedoeld om de rit terug naar de Yukon wat op te delen in goed haalbare afstanden en wordt ook wel de ‘Dog Mushing hoofdstad van Alaska’ genoemd.
➢ To do: In Tok (spreek uit Took) kunt u enkele kleine musea bezoeken.

Overnachting: Tok
Dag 15

Tok – Beaver Creek (230 km)

De rit van vandaag is relatief kort, maar in één keer van Tok naar Kluane National Park vinden wij weer te lang, dus vandaar dat u wederom overnacht in een plaats die niet zo heel bijzonder is. Sterker nog, u rijdt voorbij Beaver Creek, dat net over de grens in de Yukon ligt, om te overnachten bij het Kluane Park Preserve met veel planten en dieren in de omgeving.
➢ To do: Vanuit Discovery Yukon Lodgings kunt u een tour met een gids maken en ook zijn er veel vogels in de omgeving te zien.

Overnachting: Beaver Creek
Dag 16

Beaver Creek - Haines Junction (240 km)

Vandaag wacht u wederom een rit over de Alaska Canada Highway (Hwy 1). Deze ‘Alcan’ werd tijdens WOII aangelegd door de Canadezen en Amerikanen om de Amerikaanse troepen makkelijker naar Alaska te kunnen brengen. Doordat dit een veel bereden route is, kan de weg op sommige plaatsen hobbels en kuilen bevatten.
➢ To do: Vergeet onderweg niet uit te kijken naar elanden en beren!

Overnachting: Haines Junction
Dag 17

Haines Junction/Kluane National Park

U heeft vandaag de hele dag om dit indrukwekkende gebied te verkennen. Bergen, meren, rivieren en bossen, Kluane heeft het allemaal in het grootste non-polaire gletsjergebied ter wereld dat tevens een Unesco Heritage Site is.
➢ To do: Maak een vlucht over de gletsjers van Kluane National Park of wandel door Kluane National Park en laat u verrassen door de ongerepte natuur!

Overnachting: Haines Junction
Dag 18

Haines Junction – Skagway (330 km)

U rijdt vandaag richting Whitehorse om daar verder te rijden naar Skagway. De veerboot die van Haines naar Skagway gaat, vaart namelijk zo onregelmatig, dat het verstandiger is om de route via land af te leggen. Via de Klondike Highway komt u bij Carcross en vervolgt daarna uw weg over de White Pass om te eindigen in Skagway. U keert weer terug in de VS via een prachtige grensovergang in de bergen.
➢ To do: Bezoek onderweg Carcross. Dit plaatsje met historische gebouwen uit de goldrush tijd met totempalen is heel geschikt om foto’s te maken.

Overnachting: Skagway
Dag 19

Skagway

Skagway is een van de oudste plaatsen van Alaska en ligt aan het langste en diepste glaciale fjord van Noord-Amerika. Ten tijde van de goldrush kwamen vele duizenden goudzoekers in Skagway aan land, die vervolgens met al hun bagage over de White Pass dienden te klimmen.
➢ To do: Maak een rit met de White Pass & Yukon Route trein. Deze trein rijdt over het spoor dat in de tijd van de goudzoekers is aangelegd en volgt de route die de goudzoekers destijds moesten afleggen om met al hun spullen boven op de berg te komen voordat ze verder konden trekken.

Overnachting: Skagway
Dag 20

Skagway – Whitehorse (175 km)

U keert terug via de Klondike Highway naar Canada en vervolgt uw weg naar Whitehorse.
➢ To do: Bezoek onderweg de Carcross desert, een absolute speling van de natuur, als u dit op de heenweg nog niet hebt gedaan! Vergeet ook niet te stoppen bij Tagosh Lake of het veel gefotografeerde Emerald Lake.

Overnachting: Whithorse
Dag 21

Whitehorse – Vancouver

Na het inleveren van uw huurauto checkt u in voor uw vlucht van Whitehorse naar Vancouver. Vergeet tijdens de vlucht niet uit het raam te kijken, het uitzicht is prachtig!
Na aankomst op Vancouver airport kunt u gebruik maken van de gratis shuttlebus naar uw hotel.

Overnachting : Vancouver airport
Dag 22

Vancouver – Amsterdam

Vandaag vliegt u van Vancouver terug naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.