Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Autoreis Explore the Northwest Territories

Ervaren Canadareiziger en op zoek naar nieuwe ervaringen? Tijdens deze reis verkent u de Northwest Territories en een deel van het noorden van Alberta en British Columbia. Ontdek de ongerepte natuur en het wildlife van dit onbekendere deel van Canada tijdens deze drie weekse reis.
Klanten die naar de Northwest Territories gaan zijn meestal al vaker in Canada geweest en zijn ook meestal al in de Yukon geweest. Daarna is het zeker leuk om het nog ongereptere Canada te ontdekken. U rijdt over rustige wegen, soms gravel wegen, door de echte wildernis met onderweg de kans op het zien van bizons, moose en beren. Enkele van de bezienswaardigheden zijn de valleien van de Peace River en de Mackenzie River, Wood Buffalo National Park en ook komt u langs verschillende donderende watervallen en spectaculaire bergen. Onderweg passeert u First Nations dorpjes en ook enkele steden. Dat alles zorgt voor voldoende afwisseling tijdens de reis.

Deze reis in het kort:
* Naast de Northwest Territories ook bezoek aan noord BC en noord Alberta
* Grote kans op het zien van wildlife, zoals beren, bizons en elanden
* Prachtige valleien, rivieren en watervallen
* Mogelijkheden om first nations dorpjes te bezoeken
* Kans op het zien van het noorderlicht (aurora borealis)

Bekijk de tab ‘schema & route’ voor de exacte route en leuke tips voor tijdens uw reis.

De route in het kort:
Edmonton (1 nacht)
Peace River (1 nacht)
High Level (1 nacht)
Hay River (1 nacht)
Fort Smith (2 nachten)
Hay River (1 nacht)
Yellowknife (2 nachten)
Fort Providence (1 nacht)
Fort Simpson (2 nachten)
Fort Nelson (1 nacht)
Fort St. John (1 nacht)
Grande Prairie (1 nacht)
Jasper (2 nachten)
Banff (2 nachten)
Calgary airport (1 nacht)

Uiteraard kunnen we deze autorondreis ook voor u op maat uitwerken wanneer u bijvoorbeeld specifieke andere wensen heeft of de reis langer of korter wenst te maken!

Inbegrepen bij deze reis

Autoreis Explore the Northwest Territories

Vlucht Amsterdam – Edmonton, Calgary – Amsterdam inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en ruimbagage
20 dagen autohuur inclusief ongelimiteerde kilometers (op basis van het door u gekozen type. We raden een SUV aan) exclusief CAD 200,- excl. tax one way kosten
20 overnachtingen volgens bovenstaand reisschema
Informatiepakket inclusief wegenkaart en vouchers

Schema & Route Autoreis Explore the Northwest Territories

Dag 1

Aankomst Edmonton

Na aankomst op de luchthaven van Edmonton haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum van Edmonton.
➢ To do: De North Saskatchewan River loopt dwars door Edmonton heen met aan de oevers verschillende parken waar het goed toeven is. Fort Edmonton Park biedt een kijkje in de geschiedenis van de bonthandelaren en de eerste pioniers in deze regio. Ook zijn er veel festivals in Edmonton. Voor de liefhebbers van winkelen raden we een bezoek aan de West Edmonton Mall aan.

Overnachting: Edmonton
Dag 2

Edmonton – Peace River (490 km)

Vandaag begint uw grote avontuur echt als u in noordelijke richting rijdt. U rijdt even in westelijke richting om al snel af te buigen naar het noorden. Via Whitecourt rijdt u naar Peace River. Deze stad ligt in een buitengewoon mooie vallei waar de Peace, Smoky en Heart rivieren samenkomen.
➢ To do: Vanaf de Sagitawa Lookout hebt u een mooi uitzicht over de vallei, met name bij zonsondergang. Bezoek het Peace River Museum waar u meer kunt leren over de lokale geschiedenis van de bonthandel, maar waar tevens ook aandacht is voor plaatselijke kunstenaars.

Overnachting: Peace River
Dag 3

Peace River – High Level (290 km)

Vandaag rijdt u verder in noordelijke richting over de Mackenzie Highway door de provincie Alberta. De plaats High Level is genoemd naar de hoogte van het land dat de Peace River en de Hay River van elkaar scheidt. Dit gebied werd door de pelshandelaren voor het eerst bezocht in 1786, maar werd pas in 1947 door de eerste kolonisten bereikt.
➢ To do: Bezoek het Mackenzie Crossroads Museum and Visitor Centre waar u kennis kunt nemen van de geschiedenis van dit gebied vanaf 1900.

Overnachting: High Level
Dag 4

High Level – Hay River (315 km)

Ongeveer halverwege de rit van vandaag passeert u de 60e breedtegraad en daarmee ook de grens van de Northwest Territories en tevens het begin van de Waterfalls Route.
➢ To do: Stop onderweg bij Twin Falls Gorge Territorial Park om de Alexandra Falls, Louise Falls en de Escarpment Creek te bewonderen.

Overnachting: Hay River
Dag 5

Hay River – Fort Smith (270 km)

U rijdt via Highway 2 en Highway 5 naar Fort Smith, dat bekend is vanwege de nabijheid van Wood Buffalo National Park.

Overnachting: Fort Smith
Dag 6

Fort Smith/Wood Buffalo National Park

Wood Buffalo National Park is het grootste nationale park van Canada en is in 1922 opgericht om de laatst overgebleven kudde bizons van Noord-Canada te beschermen. Tegenwoordig leven er zo’n 3500 bizons. Daarnaast bevat dit UNESCO Werelderfgoed ook de laatst overgebleven natuurlijke nestplaats van de trompetkraanvogel. Tevens is het park bekend vanwege de imposante zoutvlaktes.
➢ To do: U hebt de hele dag de tijd om Fort Smith en Wood Buffalo National Park te verkennen. Het park is heel geschikt om in te wandelen.

Overnachting: Fort Smith
Dag 7

Fort Smith – Hay River (270 km)

U rijdt vandaag terug naar Hay River aan de oever van Great Slave Lake.
➢ To do: De rit van vandaag is niet zo lang, dus u kunt er ook voor kiezen om ’s ochtends nog een bezoek te brengen aan Wood Buffalo National Park als u geen genoeg kunt krijgen van de indrukwekkende bizons en de mooie natuur.

Overnachting: Hay River
Dag 8

Hay River – Yellowknife (480 km)

U rijdt vandaag met een grote boog om Great Slave Lake heen. Dit meer wordt als een van de diepste van Noord-Amerika beschouwd.
➢ To do: Onderweg passeert u de McNally Creek Falls en de Lady Evelyn Falls, beide aan de Waterfalls route. Een mooie gelegenheid om even de benen te strekken terwijl u deze donderende watermassa’s aanschouwt.
Met een gratis veerboot steekt u de Mackenzie River over. Het land aan de oostzijde de eerste 80 km daarna is gereserveerd voor in het wild lopende bizons. Het gaat hier om de zogenaamde ‘wood bison’ die groter is dan de zuidelijker levende ‘plains bison’. Let u dus op tijdens het rijden! U vervolgt uw weg naar Yellowknife, de moderne hoofdstad van de Northwest Territories.

Overnachting: Yellowknife
Dag 9

Yellowknife

Deze dag is ter vrije besteding om deze moderne noordelijke stad te verkennen.
➢ To do: Bezoek het Prince of Wales Northern Heritage Centre en het Northern Frontier Visitors’ Centre. Ook kunt u een van de aboriginal gemeenschappen in de buurt bezoeken. ’s Avonds kunt u gaan eten bij een van de vele restaurants waar caribou, muskusos en Arctic char (een koudwater vis die is gerelateerd aan de zalm) worden geserveerd.

Overnachting: Yellowknife
Dag 10

Yellowknife – Fort Providence (315 km)

U rijdt over Highway 3 terug naar Fort Providence.
➢ To do: Even ten oosten van Fort Providence ligt Mackenzie Bison Sanctuary waar u nog meer bizons kunt zien die vrij rondzwerven.

Overnachting: Fort Providence
Dag 11

Fort Providence – Fort Simpson (330 km)

U vervolgt uw weg over de Mackenzie Highway richting Fort Simpson.
➢ To do: Onderweg passeert u twee prachtige watervallen: Sambaa Deh Falls en Coral Falls in Sambaa Falls Territorial Park.
Bij Liard River Crossing, 45 km ten noorden van Checkpoint, steekt u met een gratis veerboot de rivier over en komt u kort daarna in Fort Simpson aan. Fort Simpson is de toegangspoort tot het beroemde Nahanni National Park.

Overnachting: Fort Simpson
Dag 12

Fort Simpson

Verken vandaag de omgeving.
➢ To do: We raden aan om een vlucht te maken over de spectaculaire Virginia Falls in Nahanni National Park. Deze waterval is twee keer zo hoog als de Niagara Falls! Ook is een bezoek aan Fort Simpson Heritage Park een aanrader om wat meer te weten te komen over de geschiedenis van de bonthandel.

Overnachting: Fort Simpson
Dag 13

Fort Simpson – Fort Nelson (495 km)

De rit van vandaag volgt de bezienswaardige Liard River Valley. Onderweg kunt u genieten van indrukwekkend uitzicht op de Liard River en op de Nahanni Mountains. U verlaat de Northwest Territories en komt in British Columbia aan. Fort Nelson is een vriendelijk dorp in deze prachtige wildernis.
➢ To do: Bezoek het Fort Nelson Museum waar u meer te weten kunt komen over de aanleg van de Alaska Highway (waar u morgen overheen zult rijden). Voor wandelliefhebbers is een wandeling over de Fort Nelson Demonstration Trails aan te bevelen.

Overnachting: Fort Nelson
Dag 14

Fort Nelson – Fort St. John (380 km)

U begint aan uw rit over de legendarische Alaska Highway. Deze 2400 km lange weg werd in 1942 aangelegd in slechts 8 maanden en 12 dagen! Uw bestemming van vandaag is Fort St. John dat midden tussen de glooiende heuvels van de Peace River Valley ligt en een van Canada’s grootste leveranciers van honing is.
➢ To do: Geniet van het uitzicht vanaf Fort St. John Lookout.

Overnachting: Fort St. John
Dag 15

Fort St. John – Grande Prairie (210 km)

Vandaag keert u weer terug in de provincie Alberta. Onderweg passeert u Dawson Creek het officiële begin van de Alaska Highway. De omgeving is niet heel spectaculair, maar Grande Prairie is een geschikte overnachtingsplaats.

Overnachting: Grande Prairie
Dag 16

Grande Prairie – Jasper (395 km)

De route van vandaag voert u direct naar de Rocky Mountains. Via Highway 40 en Highway 16 komt u in Jasper aan.
➢ To do: Vlak nadat u bij Hinton bent afgeslagen naar de Yellowhead Highway (Hwy 16) komt u langs de Miette Hot Springs. U kunt hier even stoppen om u onder te dompelen in het warme water.

Overnachting: Jasper
Dag 17

Jasper

U hebt vandaag de hele dag de tijd om Jasper National Park te verkennen.
➢ To do: maak een wandeling door Maligne Canyon en ga vervolgens naar Maligne Lake en maak eventueel een boottocht naar Spirit Island, ga naar Medicine Lake of ga met de Jasper Tramway naar boven en geniet van het fantastische uitzicht over de Rocky Mountains.

Overnachting: Jasper
Dag 18

Jasper – Banff (285 km)

Vandaag rijdt u over de spectaculaire Icefields Parkway met fantastisch uitzicht op de Rocky Mountains.
➢ To do: Onderweg komt u langs de Athabasca Falls, het Columbia Icefield, Mistaya Canyon en Peyto Lake. We raden aan om zeker bij enkele van deze mooie hoogtepunten van de natuur te stoppen.

Overnachting: Banff
Dag 19

Banff

U hebt de hele dag de tijd om Banff en Banff National Park te verkennen.
➢ To do: Bezoek Lake Louise of Moraine Lake, maak een wandeling bij Johnston Canyon, neem de gondel naar de top van Sulphur Mountain en geniet van het indrukwekkende uitzicht, breng een bezoek aan Cave & Basin National Historic Site of dompel u zelf onder in de natuurlijke Upper Hot Springs.

Overnachting: Banff
Dag 20

Banff – Calgary (130 km)

De rit van vandaag is relatief kort, dus u kunt de ochtend nog gebruiken om al het moois van Banff National Park te bezoeken voordat u vertrekt en de Rocky Mountains in uw spiegels steeds kleiner ziet worden.
➢ To do: breng bijvoorbeeld een bezoek aan de schaatsbaan Olympic Oval door de hoogte een van de snelste ijsbanen ter wereld! Ook de Calgary Tower die 191 meter hoog is, is zeker een bezoek waard.

Overnachting: Calgary
Dag 21

Calgary – Amsterdam

U rijdt naar de luchthaven van Calgary waar u uw huurauto inlevert en aansluitend incheckt voor uw terugvlucht.
➢ To do: Indien er voldoende tijd is en u van winkelen houdt, kunt u nog een bezoek brengen aan Cross Iron Mills Shopping Centre en daar naar de Bass Pro winkel gaan. U vindt hier allerhande sportartikelen uitgestald in een decoratieve winkel. Daarnaast zijn er nog veel andere winkels te vinden op het gebied van kleding, boeken, speelgoed en veel meer.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.