Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Begeleide groepsreis Rocky Mountains to Pacific Ocean

Het westen van Canada wordt gekenmerkt door de indrukwekkende Rocky Mountains, de vele bergketens en valleien, watervallen, wijngaarden en wilde dieren. Om dit alles te zien en vooral te beleven, rijden we met u de mooist denkbare routes en vertelt uw ervaren gids en chauffeur u alles over de interessante geschiedenis en de natuurverschijnselen van dit unieke gebied.

De reis in het kort:
* Retourvlucht Calgary heen en Vancouver terug met KLM
* 20 overnachtingen
* Nederlandse chauffeur/gids
* Kleine groep (maximaal 10 personen)
* Vervoer per comfortabele minibus

U maakt rondritten door Calgary, Victoria en Vancouver en rijdt u over de Icefields Parkway door de Rocky Mountains. Verder bezoekt u tijdens deze reis onder andere een wijngaard, historische ranch, de Butchart Gardens en maakt u een berensafari en een walvisexcursie. Onder leiding van uw gids zult u de westelijke provincies British Columbia en Alberta verkennen.

De route in het kort:
Calgary (1 nacht)
Banff (2 nachten)
Jasper (2 nachten)
Clearwater (2 nachten)
Vernon (1 nacht)
Osoyoos (1 nacht)
Harrison Hot Springs (1 nacht)
Campbell River (2 nachten)
Parksvillle (1 nacht)
Ucluelet (1 nacht)
Tofino (2 nachten)
Parksville (1 nacht)
Victoria (2 nachten)
Vancouver (1 nacht)

Stelt u u eens voor, reizen met een minibus en een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen hoeft u 's morgens niet om 06.00 of 07.00 uur uw koffers op de hotelgang te zetten maar kunt u relaxt opstaan, want het dagelijks vertrek is pas tussen 09.00 en 09.30 uur. Wij stoppen langs de weg waar wij maar willen (indien veilig) want er is geen tijdschema, eten bij dat kleine maar gezellige restaurantje ongeacht het tijdstip (ons groepje is immers maar klein dus reserveren is niet nodig) en verkennen met onze bus zijwegen of bospaden waar een grote touringcar niet is toegestaan. Gedurende de reis overnacht u niet in tentjes, maar geniet u van soms decadent luxe hotelkamers met mooie privé badkamers, flatscreen televisies en gratis internet/wifi verbindingen.

U hebt eens zin om 's morgens of 's avonds op uw geriefelijke hotelkamer te eten? (u beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op uw hotelkamer). Geen probleem, uw gids/chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat u in alle rust fruit, brood, yoghurt etc., maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en uw reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt u veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.

Stelt u u eens voor...

Voor meer informatie over de reis klik op het tabblad 'schema & route'.

Inbegrepen bij deze reis

Begeleide groepsreis Rocky Mountains to Pacific Ocean

Retourvlucht KLM Calgary-Vancouver incl. luchthavenbelasting
Nederlands sprekende chauffeur/gids
Vervoer per airconditioned minibus
Transfers van/naar luchthaven
Ferry naar/van Vancouver Island
20 Overnachtingen op basis van 2 persoonskamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels
Welcome Breakfast op 2e dag
Stadsrondritten in Calgary, Banff, Victoria en Vancouver
Toegang Nationale Parken
Rit per Snow Coach over Columbia Icefield
Spectaculaire Bear Safari
Bezoek wijnproeverij
Toegang Historic O'Keefe Ranch
Toegang Nk'Mip Desert Cultural Centre
Toegang Butchart Gardens
Bezoek Pacific North West Raptors roofvogel centrum
BC Coast / Wildlife tour
Hot Springs Cove Tour (walvissen, zeeleeuwen)
Vaart per kustvaarder van Ucluelet naar Port Alberni

Schema & Route Begeleide groepsreis Calgary-Vancouver: Rocky Mountains to Pacific Ocean

Dag 1

Amsterdam - Calgary

Na aankomst op de luchthaven van Calgary ontvangst door uw reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het hotel in het centrum van Calgary in de buurt van restaurants en winkels. Als u niet teveel last hebt van het tijdverschil, dan is het mogelijk om alvast een rondrit door Calgary te maken.
Overnachting: Calgary
Dag 2

Calgary - Banff

Welcome Breakfast (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken. We maken een stadsrondrit zodat u een goede indruk krijgt van de olympische stad Calgary.
In de middag vertrekken we naar het wereldberoemde stadje Banff in de Rocky Mountains. Na een stadsrondrit is de middag ter vrije besteding. Het hotel ligt op loopafstand van het gezellige centrum.
Overnachting: Banff
Dag 3

Banff

Vandaag trekken we in alle rust dieper de Bow Valley in.
➢ To do: 's Morgens bezoeken we Lake Louise en het schitterende Valley of the Ten Peaks / Moraine Lake; bergmeren van ongekende schoonheid.
➢To do: Na de lunch aan de voet van Castle Mountain bezoeken we Johnston Canyon voor een indrukwekkende wandeling.
Overnachting: Banff
Dag 4

Banff - Jasper

Een van de hoogtepunten van uw reis: de rit over de Icefields Parkway van Banff naar Jasper door de Rocky Mountains. U zult ogen tekort komen om al het natuurschoon in u op te nemen. Onderweg wordt veelvuldig gestopt om in alle rust van het imponerende natuurschoon en hooggebergte te genieten.
➢ To do: Een must is natuurlijk de rit per gigantische bus, de zogenaamde snow coach, over het Columbia Icefield (i).
U verblijft geheel in stijl 2 nachten in een luxe chalet aan de oever van de Athabasca River, enkele kilometers buiten het dorp Jasper en in het hart van Jasper National Park. Past u op voor de wapiti deer (herten) of zwarte beren die regelmatig om de chalets heen snuffelen.
Overnachting: Jasper


Dag 5

Jasper

➢ To do: Zorg dat de accu van uw (video)camera goed is opgeladen, want het wordt weer een gedenkwaardige dag. We bezoeken o.a. het relaxte dorpje Jasper, maken een wandeling in Maligne Canyon, rijden langs Medicine Lake en gaan heerlijk genieten bij Maligne Lake. Als optie kunt u op het meer een boottocht naar Spirit Island maken, het meest gefotografeerde eilandje van de Rocky Mountains. U kunt er ook voor kiezen om te gaan kanoën of met de kabelbaan naar de top van Whistlers Mountain te vertrekken.
Overnachting: Jasper


Dag 6

Jasper - Clearwater

Vandaag verlaten we Alberta en rijden British Columbia binnen via de Yellow Head Highway. Onderweg stoppen we natuurlijk bij Mount Robson, met een hoogte van 3954 meter de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains.
➢ To do: In Blue River gaan we aan boord van een snelle motorboot voor een spectaculaire Bear Safari (i), een onvergetelijke ervaring...
In de middag arriveren we in het dorpje Clearwater, even buiten Wells Gray Provincial Park. Midden in dit prachtige park verblijven we 2 nachten in een authentiek hotel. Canada beleving ten top!
Overnachting: Clearwater
Dag 7

Clearwater/Wells Gray Provincial Park

➢ To do: Vandaag bezoeken we Wells Gray Provincial Park, een schitterend natuurgebied waar u grote kans hebt wild te zien. Echt een dag voor natuurliefhebbers met bezoeken aan o.a. de Helmcken waterval (hoogte 141 meter). De wandeling naar de top van deze waterval is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Er is dan nog tijd over om bij voorbeeld te gaan white water raften, paardrijden, een duik te nemen in het glasheldere Dutch Lake of nu eindelijk dat leesboek eens op de veranda van uw hotelkamer uit te lezen. Afhankelijk van het weer is er gelegenheid om ‘s avonds een barbecue te ontsteken op echt houtvuur.
Overnachting: Clearwater
Dag 8

Clearwater - Vernon

Via een prachtige route, ver van de drukke hoofdweg, hebben we een bezienswaardige dag op weg naar Vernon. We rijden langs het enorme Adams Lake.
➢ To do: Onderweg bezoeken we de uit 1867 stammende O'Keefe Ranch (i), die indertijd de grootste ranch van British Columbia was. U krijgt er een rondleiding met een Nederlands sprekende lokale gids en kunt o.a. het historische woonhuis, het kerkje en de stallen met allerlei dieren bekijken.
Net buiten Vernon wacht ons dan een fantastische overnachting op een zeer luxe golf resort!
Overnachting: Vernon
Dag 9

Vernon - Osoyoos

Niet voor niets is de Okanagan Valley Canada's wijngebied, het kan hier 's zomers wel 40 graden worden! Langs de wegen staan veel fruitstalletjes met lokaal geteeld fruit en op de hellingen worden druiven verbouwd. We rijden langs Lake Okanagan, via Peachland, bezoeken Penticton met de grote raderboot en rijden verder via Canada’s ‘Wine Capital’ Oliver naar het woestijnplaatsje Osoyoos, gelegen aan het gelijknamige meer. Tevens het warmste meer van Canada.
➢ To do: Hier wacht ons weer zo’n prachtig resort en laten we ons op een fantatische wijze rondleiden door de wijngaarden en de wijnmakerij van de Nk’Mip Wine Cellars.
Overnachting: Osoyoos
Dag 10

Osoyoos - Harrison Hot Springs

➢ To do: Voordat we Osoyoos weer verlaten, bezoeken we eerst nog het Nk’Mip Cultural Desert Centre (i), rechtstreeks vanuit ons luxe hotel. De Osoyoos Indian Band is wereldwijd een voorbeeld voor andere First Nations.
➢ To do: In de vroege voormiddag vertrekken we naar het grappige goudzoekersplaatsje Hedley, waar we een kleine rondtour maken. Via Manning Provincial Park, waar we wellicht nog wat tijd over hebben voor een mooie wandeling, komen we voor de nacht aan in Harrison Hot Springs.
Het hotel ligt aan de boulevard bij het meer.
Overnachting: Harrison Hot Springs
Dag 11

Harrison Hot Springs - Campbell River

In de ochtend nemen we de ferry (i) naar Vancouver Island waarbij we tijdens de overtocht wellicht orka's of zeehonden zien! Na aankomst op Vancouver Island rijden we via de prachtige kustweg naar het noorden. Onderweg is er veel gelegenheid tot het maken van stops, voordat we bij ons hotel aankomen. Vanaf uw hotelkamer kunt u de zeehonden horen en kunt u soms orka groepen voorbij zien trekken. Het fototoestel kan vandaag niet opgeborgen worden!
Overnachting: Campbell River
Dag 12

Campbell River

➢ To do: Vandaag een van de hoogtepunten van uw reis: we gaan aan boord van een kleine boot (i) en onder leiding van een lokale gids varen we via de Discovery Passage en Johnstone Strait naar Bute Inlet waar we zwarte, bruine en wellicht grizzly beren gaan zien. Onderweg passeren we extreme zeestromingen en draaikolken met passende bijnamen als ‘Devils Hole’ en ‘The Drain’ (de afvoerput...). Naast al dit natuurgeweld hebben we tevens grote kans om zeeleeuwen, zeehonden, dolfijnen (Pacific white-sided dolphins) en minke whales, een klein soort walvis met een lengte van ca. 9 meter en gewicht tot 5 ton, te zien. Laten we ook nog hopen op een groep (of meer) orka’s. Zou dat niet geweldig zijn?! Veel beroemdheden wonen in dit gebied, we tonen u o.a. het ‘vakantiehuisje’ van Michelle Pfeifer. Halverwege onze 7 uren op zee, hebben we een uitgebreide lunchpauze aan de wal van een van de vele eilandjes. Houd uw camera gereed want dit is geen alledaagse excursie.
Overnachting: Campbell River
Dag 13

Campbell River - Parksville

Na de vermoeiende dag van gisteren hebt u het verdiend om wat rustiger aan te doen. We rijden op ons gemak weer wat terug naar het zuiden, waar een fantastisch “Beach Resort” op u wacht.
➢ To do: In de ochtend nemen wij u heel graag mee op pad. U hebt de keuze uit twee prachtige natuurwandelingen rondom Campbell River. De Elk Falls zijn indrukwekkend, de Ripple Rock en het uitzicht over de “Sound” is gewoonweg spectaculair. De eerste wandeling is wat lichter; de wandeling naar Ripple Rock beduidend zwaarder.
Overnachting: Parksville
Dag 14

Parksville - Ucluelet

➢ To do: Post bezorgen op z’n Canadees? Vandaag gaat u het meemaken! Op tijd opstaan is een vereiste. ’s Ochtends gaat u aan boord van een originele kustvaarder die post bezorgt bij diverse kleine ‘native’ nederzettingen op de Broken Islands Group en langs de Alberni Inlet die in de Pacific uitmondt. U eindigt uw ochtend in Ucluelet, waar u in de haven door uw vertrouwde bus met chauffeur wordt opgehaald.
➢ To do: Voor de liefhebbers is er nog tijd genoeg over om te wandelen langs de ruige, rotsige Pacific Ocean kust gebruik makend van het Wild Pacific Trail. In de zeepoeltjes tussen de rotsen bekijken we de verschillende soorten zee-anemonen en zeesterren en de vele kleine krabbetjes en kreeftjes. En wat is mooier dan mogen overnachten in een resort dat rechtstreeks op de rotsen is gebouwd en waarop de golven van de Grote Oceaan met denderend geweld uiteen spatten?
Overnachting: Ucluelet
Dag 15

Ucluelet - Tofino

Via de bijzondere Pacific Rim Highway rijden we rustig naar het vriendelijke vissersdorpje Tofino aan de kust van de Pacific Ocean! Onderweg is er voldoende tijd om van het meest noordelijke regenwoud ter wereld te genieten. Dit beroemde plaatsje is een vermaard uitgangspunt voor walvistours en is schitterend gelegen op een schiereiland aan de Clayoqout Sound, omgeven door eeuwenoude regenwouden. U verblijft in een van alle gemakken voorzien hotel, nagenoeg op het strand van de Pacific Ocean.
Overnachting: Tofino
Dag 16

Tofino

➢ To do: En weer staat er zo’n heel bijzondere dag op het programma. Zorg vandaag voor een stevig lunchpakket. We monsteren aan op een kleine boot en verlaten in de ochtend de haven van Tofino. Op zee hopen we walvissen te zien, alsmede zeehonden, zeeleeuwen, papegaaiduikers en de altijd grappige, nieuwsgierige zeeotters. Voor de, zeer uitgebreide, lunchpauze gaan we aan wal op een klein eilandje, lopen een klein half uurtje door een zeer betoverend nevel oerwoud, om aan te komen bij een even bijzondere plek. Heet water komt hier spontaan uit de grond, om zich vervolgens via watervallen en poelen tussen de rotsen een weg naar de zee te banen. Heerlijk voor een natuurlijke douche en bad en ook zo heilzaam.
Overnachting: Tofino
Dag 17

Tofino - Parksville

Langs de kust en over de bergen van Vancouver Island rijden we een geweldige weg terug naar de oostzijde van het eiland. Mooie rivieren, wilde stroomversnellingen, kalme meren, 'geiten op het dak' en enorme woudreuzen vallen u ten deel vandaag. Overnachting op het “Oost Strand” in het u al bekende Beach Club Resort.
Overnachting: Parksville
Dag 18

Parksville - Victoria

➢ To do: We laten de natuur achter ons en vertrekken richting Victoria, waar we eerst de wereldberoemde Butchart Gardens (i) bezoeken.
➢ To do: Maar er is toch ook nog wel het een en ander te zien onderweg en dat willen we u zeker niet onthouden. We bezoeken het Pacific North West Raptors roofvogelcentrum waar we getrakteerd worden op een keur aan lokale roofvogels. Hopelijk zijn we op de juiste tijd, zodat de valkeniers voor ons een prachtige demonstratie kunnen verzorgen met deze majestueuze gevederde dieren.
➢ To do: Ook Chemainus met zijn schitterende muurschilderingen en gezellig stadscentrum kunnen we niet overslaan.
In de namiddag bereiken we de bloemrijke stad Victoria waar we overnachten in het gezellige centrum bij de haven en Parliament Buildings. We verblijven hier twee nachten.
Overnachting: Victoria
Dag 19

Victoria

➢* To do: Deze dag is ter vrije besteding en u kunt de binnenstad verkennen waarbij u tevens de gelegenheid hebt om deel te nemen aan een Whale Watch tour (o) vanuit de haven. Fishermans Wharff is ook een heel leuke bestemming. U kunt hier eenvoudig heen wandelen en dan bij voorbeeld de zeehonden voeren. Zo lief.
Overnachting: Victoria
Dag 20

Victoria - Vancouver

In de ochtend vertrekken we met de ferry (i) naar het vasteland. Na aankomst vervolgen we onze tocht in Vancouver, waar we u eerst trakteren op een uitgebreide stadsrondrit. Wat de middag betreft hebt u zelf de vrije keus.
➢ To do: Het Stanley Park, Gastown en Robson Street zijn echte aanraders. Yaletown met zijn gezellige restaurantjes en Granville Island zijn op loopafstand van uw hotel gelegen dus geniet van deze schitterende stad.
Overnachting: Vancouver
Dag 21

Vancouver - Amsterdam

Nog een fijne ochtend voor u ter vrije besteding in prachtig Vancouver. En dan is ook deze heerlijke reis alweer voorbij. Wij verzorgen uw transfer naar de luchthaven en dan is het tijd om afscheid te nemen van de reisleiding.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.