Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Yukon & Alaska Highlights

Verliefd op Canada en op zoek naar wat meer afgelegen wildernis, wildlife, vriendelijke mensen en een bijzondere geschiedenis? Dan is de Yukon de juiste omgeving en als we dan toch in de buurt zijn, maakt u gelijk even kennis met de Alaska way of life!
Voor veel klanten is de Yukon niet de eerste kennismaking met Canada en dat heeft deels te maken met de afgelegenheid van deze provincie, waarvan de meeste inwoners in de hoofdstad Whitehorse wonen. Iets lastiger te bereiken dus maar zeker niet minder de moeite waard, want u zult onderweg steeds minder mensen tegenkomen en steeds meer ongerepte natuur en wildlife! Tijdens deze twee weekse reis kunt u een goede eerste indruk krijgen van dit mooie gebied..

Deze reis in het kort:
* U bezoekt de highlights van de Yukon en maakt ook nog eens kennis met Alaska
* Ongerepte natuur en wildlife in de puurste vorm
* Maak kennis met de vriendelijke en bijzondere mensen die hier wonen
* Indrukwekkende landschappen, bereid u voor op veel ”oh” en “ah” momenten
* Grote kans op het zien van wildlife

De route in het kort:
Vancouver airport (1 nacht)
Whitehorse (2 nachten)
Skagway (2 nachten)
Haines Junction (2 nachten)
Tok (1 nacht)
Dawson City (3 nachten)
Whitehorse (1 nacht)
Vancouver airport (1 nacht)

Bekijk de tab ‘schema & route’ voor de exacte route en tips voor tijdens uw reis.

Inbegrepen bij deze reis

Yukon & Alaska Highlights

Retourvlucht Amsterdam – Vancouver incl. luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
Retourvlucht Vancouver – Whitehorse incl. luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
11 dagen autohuur inclusief ongelimiteerde kilometers (wij adviseren een standaard SUV)
13 overnachtingen volgens reisschema
Toegang tot de Yukon Wildlife Preserve (dag 3)
Informatiepakket inclusief wegenkaart

Schema & Route Yukon & Alaska Highlights

Dag 1

Aankomst Vancouver

Na aankomst op de luchthaven van Vancouver gaat u per gratis shuttlebus naar uw luchthavenhotel.

Overnachting: Vancouver airport
Dag 2

Vancouver - Whitehorse

Vandaag vliegt u vanuit Vancouver door naar Whitehorse. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum. U heeft de middag en avond de tijd om het centrum van Whitehorse te verkennen, liggend aan de oevers van de Yukon River.

Overnachting: Whitehorse
Dag 3

Whitehorse

U heeft vandaag de hele dag de tijd om Whitehorse en de omgeving te verkennen.
➢ To do: Wandel door de straten van Whitehorse waar u diverse winkels, koffiebarretjes en restaurants vindt. Whitehorse biedt ook een levendige kunstgemeenschap, diverse galeries en musea, zoals MacBride Museum over de geschiedenis van de Yukon.
➢ Activiteit (reeds inbegrepen): Bezoek aan de Yukon Wildlife Preserve. Zo’n 20-25 minuten buiten Whitehorse ligt de Yukon Wildlife Preserve. Een unieke wildlife viewing waar u meer dan 10 soorten van de Noord-Canadese zoogdieren in hun natuurlijke omgeving kunt bekijken. U wordt voorzien van alle nodige informatie en een kaart met wandelroutes om dit alles te bekijken en mooie foto’s te nemen.

Overnachting: Whitehorse
Dag 4

Whitehorse – Skagway (175 km)

Onderweg passeert u de grens met de VS. Via de South Klondike Highway komt u bij Carcross en vervolgt daarna uw weg over de White Pass om te eindigen in Skagway. Ten tijde van de goldrush kwamen hier vele duizenden goudzoekers aan land, die vervolgens met al hun bagage over de White Pass dienden te klimmen. U treft veel winkels aan in Skagway, waarvan de gevels in vrolijke kleuren zijn geschilderd.
➢ To do: Bezoek onderweg de Carcross desert, een absolute speling van de natuur! Vergeet ook niet te stoppen bij Tagish Lake of het veel gefotografeerde Emerald Lake.

Overnachting: Skagway
Dag 5

Skagway

Deze dag is ter vrije besteding.
➢ To do: Maak een rit met de White Pass & Yukon Route trein. Deze trein rijdt over het spoor dat in de tijd van de goudzoekers is aangelegd en volgt de route die de goudzoekers destijds moesten afleggen om met al hun spullen boven op de berg te komen voordat ze verder konden trekken.

Overnachting: Skagway
Dag 6

Skagway – Haines Junction (330 km)

U rijdt vandaag terug richting Whitehorse. De veerboot die van Skagway naar Haines gaat, vaart namelijk zo onregelmatig, dat het verstandiger is om de route via land af te leggen. U keert weer terug in Canada en zet vanuit Whitehorse koers richting Haines Junction over de Alaska Highway.
➢ To do: Bezoek onderweg Carcross als u dit op de heenweg nog niet hebt gedaan. Het plaatsje met historische gebouwen uit de goldrush tijd en totempalen is heel geschikt om foto’s te maken.

Overnachting: Haines Junction
Dag 7

Haines Junction/Kluane National Park

U heeft vandaag de hele dag om dit indrukwekkende gebied te verkennen. Bergen, meren, rivieren en bossen, Kluane heeft het allemaal. U vindt hier de hoogste berg van Canada, Mount Logan, en tevens het grootste nonpolaire ijsveld ter wereld.
➢ To do: Maak een vlucht over de ijsvelden en gletsjers van Kluane National Park, wandel door Kluane National Park en laat u verrassen door de ongerepte natuur! Bezoek ook het bezoekerscentrum waar u goede informatie over het park kunt krijgen.

Overnachting: Haines Junction
Dag 8

Haines Junction – Tok (465 km)

Vandaag wacht u een lange rit over de Alaska Canada Highway. Deze ‘Alcan’ werd tijdens WOII aangelegd door de Canadezen en Amerikanen om de Amerikaanse troepen makkelijker naar Alaska te kunnen brengen. Doordat dit een veel bereden route is, kan de weg op sommige plaatsen hobbels en kuilen bevatten. U rijdt langs het Kluane National Park en gaat even na Beaver Creek de grens met de VS weer over op weg naar Tok, ook wel de ‘Dog Mushing hoofdstad van Alaska’ genoemd. Welkom terug in Alaska!
➢ To do: Vergeet onderweg niet uit te kijken naar elanden en beren! Bij Sheep Mountain kunt u misschien de Dall schapen zien grazen.

Overnachting: Tok
Dag 9

Tok – Dawson City (295 km)

Vanuit Tok rijdt u vandaag via Chicken en de ‘Top of the World Highway’ naar het beroemde en gezellige Dawson City. Deze onverharde highway passeert de grens met Canada en slingert vervolgens via de toppen van de bergen naar Dawson City. Houd er rekening mee dat begin/halverwege mei de wegcondities niet altijd optimaal zijn en de rit wellicht langer kan duren dan u vooraf had gedacht, wellicht ook door het prachtige uitzicht dat u tijdens deze rit hebt! Met een gratis veerboot steekt u de Yukon River over en komt in Dawson City aan.
➢ To do: Weten hoe het voelt om goud te zoeken? In Chicken kunt u tegen betaling echt goud zoeken!

Overnachting: Dawson City
Dag 10 & 11

Dawson City

Dawson City ziet er nog zo uit als ten tijde van de goudzoekers. U zult zich de komende twee dagen dan ook echt in een andere eeuw wanen. Neem de tijd om Dawson City te verkennen met de leuke kleurrijke gebouwen vol geschiedenis. Mocht u na één dag geschiedenis weer de natuur in willen, dan kunt u vanuit Dawson City een bezoek brengen aan Tombstone National Park via de machtige Dempster Highway die (wanneer u deze helemaal zou uitrijden) eindigt in Tuktoyaktuk.
➢ To do: Een gegidse wandeltour door het dorp is de perfecte manier om kennis te maken met dit bijzondere dorp vol geschiedenis. Bezoek Dredge no. 4, een grote graafmachine die gebruikt werd om goud uit de grond te halen. Bekijk de SS Keno, de laatste stoomboot die over de Yukon River kwam vanuit Whitehorse. Ook kunt u een bezoek brengen aan de originale cabin van Jack London, een bekende dichter uit de Yukon. Rijdt naar de Midnight Dome om daar te genieten van het uitzicht op Dawson City en de omgeving. Woon ’s avonds een show bij in Diamond Tooth Gertie’s. Bezoek het Tombstone National Park aan de Dempster Highway.

Overnachting: Dawson City
Dag 12

Dawson – Whitehorse (530 km)

Vandaag vertrekt u voor een lange rit naar Whitehorse. Voordat u bij Carmacks bent, kunt u stoppen bij de Five Finger Rapids. De goudzoekers moesten deze stroomversnelling destijds trotseren met hun zelfgebouwde boten. Loop de trappen naar beneden naar de Yukon River (of bekijk de stroomversnellingen vanaf de parkeerplaats).
➢ To do: De cinamon buns (kaneelbroodjes) van de Braeburn Lodge bij Carmacks zijn beroemd.

Overnachting: Whitehorse
Dag 13

Whitehorse – Vancouver

Na het inleveren van uw huurauto checkt u in voor uw vlucht van Whitehorse naar Vancouver. Vergeet tijdens de vlucht niet uit het raam te kijken, het uitzicht is prachtig!
Na aankomst op Vancouver airport kunt u gebruik maken van de gratis shuttlebus naar uw luchthavenhotel.

Overnachting : Vancouver (airport)
Dag 14

Vancouver – Amsterdam

Met de shuttlebus gaat u terug naar de luchthaven van Vancouver. Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam. Hopelijk kunt u tijdens de vlucht heerlijk wegdromen bij alle indrukken die u heeft opgedaan in de Yukon en Alaska!
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.