Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Yukon & Alaska Highlights

Verliefd op Canada en op zoek naar meer remote wilderness, wildlife, vriendelijke mensen en een bijzondere geschiedenis? Dan is Yukon the place to be en als we dan toch in de buurt zijn, maken we gelijk even kennis met de Alaska way of life!
Voor veel klanten is Yukon niet de eerste kennismaking met Canada en dat heeft deels te maken met de afgelegenheid van deze provincie, waarvan het gros van de bevolking in de hoofdstad Whitehorse woont. Iets lastiger te bereiken dus, maar zeker niet minder de moeite waard, want u zult onderweg steeds minder mensen tegenkomen en steeds meer ongerepte natuur en wildlife.

Deze reis in het kort:
* U bezoekt de highlights van de Yukon en maakt ook nog eens kennis met Alaska
* Ongerepte natuur en wildlife in de puurste vorm
* Maak kennis met de vriendelijke en bijzondere mensen die hier wonen
* Indrukwekkende landschappen, bereid u voor op veel ”oh” en “ah” momenten
* Inclusief SUV autohuur met ongelimiteerde kilometers
* Inclusief ferry overtocht van Skagway naar Haines (Alaska)

De route in het kort:
Vancouver (1 nacht)
Whitehorse (2 nachten)
Skagway (1 nacht)
Haines (1 nacht)
Haines Junction (2 nachten)
Tok (1 nacht)
Dawson City (3 nachten)
Whitehorse (1 nacht)
Vancouver (1 nacht)

Bekijk de tab ‘schema & route’ voor de exacte route en tips voor tijdens uw reis.

Inbegrepen bij deze reis

Yukon & Alaska Highlights

Retourvlucht Amsterdam – Vancouver incl. luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
Retourvlucht Vancouver – Whitehorse incl. luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
11 dagen autohuur inclusief ongelimiteerde kilometers (op basis van een standaard SUV)
13 overnachtingen volgens reisschema
Toegang tot de Yukon Wildlife Preserve (dag 2)
Ferry overtocht van Skagway naar Haines
Uitgebreid informatiepakket inclusief wegenkaart

Schema & Route Yukon & Alaska Highlights

Dag 1

Aankomst Vancouver

Na aankomst op Vancouver airport gaat u met de gratis shuttlebus naar uw luchthavenhotel.
Overnachting: luchthavenhotel Vancouver
Dag 2

Vancouver - Whitehorse

Vandaag vliegt u vanuit Vancouver door naar Whitehorse. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum van Whitehorse. U heeft de middag en avond de tijd om het centrum van Whitehorse te verkennen, liggend aan de oevers van de Yukon River.
Overnachting: Whitehorse
Dag 3

Whitehorse

U heeft vandaag de hele dag de tijd om Whitehorse en de omgeving te verkennen.
* To do: Wandel door de straten van Whitehorse waar u diverse winkels, koffiebarretjes en restaurants vindt. Whitehorse biedt ook een levendige kunstgemeenschap, diverse galeries en musea.
* Activiteit (reeds inbegrepen): Bezoek aan de Yukon Wildlife Preserve.
Zo’n 20 – 25 minuten buiten Whitehorse gelegen vindt u de Yukon Wildlife Preserve. Een unieke wildlife viewing waar u meer dan 10 soorten van de Noord-Canadese zoogdieren in hun natuurlijke omgeving kunt bekijken. U wordt voorzien van alle nodige informatie en een kaart met wandelroutes om dit alles te bekijken en mooie foto’s te nemen.
Overnachting: Whitehorse
Dag 4

Whitehorse – Skagway (175 km)

Onderweg passeert u de grens met de VS. Via de Klondike Highway komt u bij Carcross en vervolgt daarna uw weg over de White Pass om te eindigen in Skagway. Ten tijde van de goldrush kwamen hier vele duizenden goudzoekers aan land, die vervolgens met al hun bagage over de White Pass dienden te klimmen. U treft veel winkels aan in Skagway, waarvan de gevels in vrolijke kleuren zijn geschilderd.
* To do: Bezoek onderweg de Carcross Desert, een absolute speling van de natuur! Vergeet ook niet te stoppen bij Tagosh Lake of het veel gefotografeerde Emerald Lake.
Overnachting: Skagway
Dag 5

Skagway – Haines (8 km + 1 uur ferry)

Voordat u vandaag per veerboot naar Haines vertrekt, heeft u nog tijd om Skagway verder te verkennen.
De ferry overtocht biedt u de gelegenheid wellicht nog een walvis te spotten en te genieten van het spectaculaire uitzicht. Na aankomst in Haines, gelegen in de Valley of the Eagles, heeft u de verdere middag de tijd om op zoek te gaan naar Bald Eagles.
* To do: Verken Haines en ga op zoek naar Bald Eagles. Hoewel u vrijwel overal in de Chilkat Valley beren zou kunnen spotten is het aan te raden een bezoekje te brengen aan Chilkoot Lake in Lutak net buiten Haines. Zeker in de periode half juni tot oktober is de kans zeer groot dat u zowel bruine als zwarte beren kunt spotten!
Overnachting: Haines
Dag 6

Haines – Haines Junction (238 km)

U rijdt vandaag van Haines naar Haines Junction, waarbij u de Canadese grens passeert. U rijdt hierbij langs het dorp Klukshu en de Chilkat Bald Eagle Preserve voor u Kluane National Park in rijdt. Kluane National Park bezit de grootste non-polaire ijsvelden ter wereld.
* To do: Stop onderweg in het dorp Klukshu, een vissersdorp waar door de native bevolking zomerkampen worden georganiseerd. Bezoek de Chilkat Bald Eagle Preserve voor u Kluane National Park in rijdt. Bezoek het Sheep Mountain Visitor Center waar u alles over flora en fauna van dit gebied kunt leren.
Overnachting: Haines Junction
Dag 7

Haines Junction/Kluane National Park

U heeft vandaag de hele dag om dit indrukwekkende gebied te verkennen. Bergen, meren, rivieren en bossen, Kluane heeft het allemaal. Trek uw wandelschoenen aan en wandel door Kluane National Park of maak een vlucht over de bijzondere icefields en gletsjers die het park te bieden heeft.
* To do: Maak een vlucht over de icefields en gletsjers van Kluane National Park, wandel door Kluane National Park en laat u verrassen door de ongerepte natuur!
Overnachting: Haines Junction
Dag 8

Haines Junction – Tok (476 km)

Vandaag wacht u een lange rit over de Alaska Canada Highway. Deze ‘Alcan’ werd tijdens WOII aangelegd door de Canadezen en Amerikanen om de Amerikaanse troepen makkelijker naar Alaska te kunnen brengen. Doordat dit een veel bereden route is, kan de weg op sommige plaatsen hobbels en kuilen bevatten. U rijdt langs het Kluane National Park en gaat even na Beaver Creek de grens met de VS weer over op weg naar Tok, ook wel de ‘Dog Mushing hoofdstad van Alaska’ genoemd. Welkom terug in Alaska!
* To do: Vergeet onderweg niet uit te kijken naar elanden en beren!
Overnachting: Tok
Dag 9

Tok – Dawson City (297 km)

Vanuit Tok rijdt u vandaag via Chicken en de ‘Top of the World Highway’ naar het beroemde en gezellige Dawson City. Deze onverharde highway passeert de grens met Canada en slingert vervolgens via de toppen van de bergen naar Dawson City. Houdt u er rekening mee dat begin/halverwege mei de wegcondities niet altijd optimaal zijn en de rit wellicht langer kan duren dan u vooraf had gedacht, wellicht ook door het prachtige uitzicht dat u heeft tijdens deze rit! Met een gratis veerboot steekt u de Yukon River over en komt in Dawson City aan.
* To do: Weten hoe het voelt om goud te zoeken? In Chicken kunt u tegen betaling echt goud zoeken!
Overnachting: Dawson City
Dag 10 & 11

Dawson City

Dawson City ziet er nog zo uit als ten tijde van de goudzoekers. U zult zich de komende twee dagen dan ook echt in een andere eeuw wanen. Neem de tijd om Dawson City te verkennen met de leuke kleurrijke gebouwen vol geschiedenis. Mocht u na één dag geschiedenis weer de natuur in willen, dan kunt u vanuit Dawson City een bezoek brengen aan Tombstone National Park via de machtige Dempster Highway die (wanneer u deze helemaal zou uitrijden) eindigt in Inuvik.
* To do: Een gegidse wandeltour door het dorp is de perfecte manier om kennis te maken met dit bijzondere dorp vol geschiedenis. Bezoek Dredge no. 4, een grote graafmachine die gebruikt werd om goud uit de grond te halen. Rijd naar de Midnight Dome om daar te genieten van het uitzicht op Dawson City en de omgeving. Woon ’s avonds een show bij in Diamond Tooth Gertie’s. Bezoek het Tombstone National Park aan de Dempster Highway.
Overnachting: Dawson City
Dag 12

Dawson – Whitehorse (532 km)

Vandaag vertrekt u voor een lange rit naar Whitehorse. Voordat u bij Carmacks bent, kunt u stoppen bij de Five Finger Rapids. De goudzoekers moesten deze stroomversnelling destijds trotseren met hun zelfgebouwde boten..
* To do: De cinamon buns (kaneelbroodjes) van de Braeburn Lodge bij Carmacks zijn beroemd.
Overnachting: Whitehorse
Dag 13

Whitehorse – Vancouver

Na het inleveren van uw huurauto checkt u in voor uw vlucht van Whitehorse naar Vancouver. Vergeet tijdens de vlucht niet uit het raam te kijken, het uitzicht is prachtig!
Na aankomst op Vancouver airport kunt u gebruik maken van de gratis shuttlebus naar uw hotel.
Overnachting : Vancouver (luchthavenhotel)
Dag 14

Vancouver – Amsterdam

Vandaag vliegt u van Vancouver terug naar Amsterdam. Hopelijk kunt u tijdens de vlucht heerlijk wegdromen bij alle indrukken die u heeft opgedaan in Yukon en Alaska!
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.