Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Twee weekse Charming Farmland of Ontario

Bent u op zoek naar natuur en het wat meer onontdekte Ontario? Dan is deze reis voor u bedoeld! In twee weken rijdt u op een ontspannen tempo langs de highlights van Ontario en kunt u heerlijk genieten van de prachtige natuur, een stukje authentiek Canada en hopelijk ziet u onderweg veel wilde dieren!

Deze reis in het kort:
* U bezoekt de highlights van het minder bekende Ontario
* Ontspannen reistempo
* Verblijf o.b.v. logies in leuke middenklasse hotels (halfpension bij Killarney Mountain Lodge)
* Cultuur en natuur in één
* Winkelen en culinair genieten
* Inclusief 1 uur durende Toronto Harbour Tour (dag 2)

Bekijk de tab ‘schema & route’ voor de exacte route en tips voor tijdens uw reis.

De route in het kort:
Toronto (2 nachten)
Niagara Falls (1 nacht)
Kitchener (1 nacht)
Owen Sound (1 nacht)
Manitoulin Island (2 nachten)
Killarney (2 nachten)
Huntsville (1 nacht)
Keene (1 nacht)
Toronto airport (1 nacht)

Uiteraard kunnen we deze autorondreis ook voor u op maat uitwerken wanneer u bijvoorbeeld specifieke andere wensen hebt of de reis langer of korter wenst te maken!

Inbegrepen bij deze reis

Twee weekse Charming Farmland of Ontario

Retourvlucht inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag (incl. 23 kg ruimbagage)*
13 dagen autohuur inclusief ongelimiteerde kilometers**
13 overnachtingen in accommodaties volgens bovenstaand reisschema (halfpension bij Killarney Mountain Lodge)
1 uur durende Toronto Harbour Tour (dag 2)
Overtocht Tobermory-Manitoulin Island (Chi Cheemaun ferry)
Uitgebreide informatie inclusief wegenkaart, uw vouchers, flyers, leuke boekjes en de nodige nuttige tips voor tijdens uw reis.
* vluchtschema op basis van de door u gekozen luchtvaartmaatschappij
** op basis van het door u gekozen type auto

Extra activiteiten (vooraf bij te boeken):
Bij deze reis is het mogelijk om vooraf een activiteitenpakket bij te boeken. Het activiteitenpakket kost Euro 180,- extra per volwassene en Euro 161,- per kind (3 t/m 11 jaar) en omvat de volgende activiteiten:
Niagara Adventure Pass met WeGo (dag 3 en 4, mogelijk van mei tot oktober)
Bay of the Beaver Canoe Tour op Manitoulin Island (dag 7, 25 juni t/m 5 september)

Schema & Route Twee weekse Charming Farmland of Ontario

Dag 1

Aankomst Toronto

Na aankomst op de luchthaven van Toronto haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum van Toronto.

Overnachting: Toronto
Dag 2

Toronto

U heeft vandaag de hele dag de tijd om de stad te verkennen! Het voormalige Fort York was gesticht in 1793 en sindsdien is de stad enorm gegroeid zowel langs de waterkant als naar het binnenland.
➢ To do: Bezoek bijvoorbeeld de beroemde CN Tower of de Sky Dome en geniet van het uitzicht over het meer. Ook kunt u uiteraard de vele musea in de stad bezoeken of uitgebreid winkelen in het Eaton Centre. Geen zin om te winkelen of door de stad te struinen? Neem dan de ferry naar Centre Island waar u kunt neerstrijken op het strand, wandelen, fietsen, een boot huren of simpelweg picknicken met een geweldig uitzicht op de skyline van Toronto.
➢ Activiteit (reeds inbegrepen): Toronto Harbour Tour (1 uur).
De kapitein geeft u interessante informatie over alles wat u ziet. De tour begint met zicht op het bruisende westelijke havengebied. Vervolgens steekt u de haven over naar de lagunes van de Toronto Islands waarbij u zicht hebt op Hanlan’s Point, de Island Yacht Club en de bossen van de Island Bird and Wildlife Sanctuary. Misschien ziet u wel een bever of hert naast de vele vogels. De cruise gaat verder langs Long Pond en verschillende lagunes. Aansluitend keert u terug naar de haven en komt u langs het perfecte punt om een foto te maken van de skyline van Toronto. U hoort alles over de CN-Tower, Rogers’ Centre en de wolkenkrabbers. U vaart in oostelijke richting waar u de industriële haven kunt zien inclusief een volledig werkzame suikerraffinaderij. Bij de oostelijke waterkant ziet u de pieren voor de veerboten en de luxe appartementen. Dit alles levert mooie foto’s op!

Overnachting: Toronto
Dag 3

Toronto – Niagara Falls (130 km)

Vanuit Toronto neemt u de QEW Highway naar St. Catherines en vervolgens langs de oever van het meer naar het historische Niagara-on-the-Lake. Dit is een leuke plaats om te stoppen voor de lunch. In deze omgeving zijn veel ‘cottage wineries’ gevestigd en op de panoramische route naar Niagara Falls passeert u de wijngaarden van Peller Estates en Inniskillin. Verder komt u langs Queenston Heights Park, de Floral Clock en de Whirlpool Rapids. Rijd eerst door naar uw hotel in Niagara Falls voordat u de indrukwekkende watervallen gaat bewonderen.
➢ Extra activiteit (vooraf bij te boeken): ‘Niagara’s Adventure Pass met WeGo’
Deze pas biedt u toegang tot Journey Behind the Falls, Niagara’s Fury 4D en de Whitewater Walk. Daarnaast is een WeGo pas voor 48 uur inbegrepen (het lokale hop-on/hop-off transit systeem dat het gebied verbindt met de diverse hotels en ook korting geeft in sommige winkels).

Overnachting: Niagara Falls
Dag 4

Niagara Falls – Kitchener (140 km)

U vertrekt vanuit Niagara Falls en rijdt naar St. Jacob’s. Dit is een van de eerste nederzettingen in Ontario. Hier kunt u de grootste Farmers Market van Canada bezoeken. De markt is geopend op donderdag en zaterdag van 7 uur tot 15.30 uur en tussen half juni en eind augustus ook op dinsdag van 8 uur tot 15 uur.
➢ To do: Misschien wilt u de Mennonite Story bezoeken. Dit is een interactief multimedia centrum waarin u meer kunt leren over de geschiedenis en cultuur van de mennonieten.
Uw bestemming van vandaag is Kitchener. Deze stad is voornamelijk gesticht door mennonieten van Duitse komaf en heette vroeger Berlin. Na de Eerste Wereldoorlog is de naam gewijzigd in Kitchener, naar de Britse militaire leider Lord Horatio Herbert Kitchener.

Overnachting: Kitchener
Dag 5

Kitchener - Owen Sound (150 km)

Vandaag rijdt u naar Owen Sound. Dit leuke historische plaatsje is de perfecte plek om de natuurlijke schoonheid van Ontario te combineren met authentiek eten, cultuur en kunst. Vanuit het gezellige centrum kunt u ook richting de baai lopen langs weelderige parkjes.

Overnachting: Owen Sound
Dag 6

Owen Sound – Manitoulin Island (215 km + ferry)

U rijdt naar het noorden van het Bruce Peninsula naar het havenplaatsje Tobermory.
➢ To do: Net ten zuiden van Tobermory ligt het Bruce Peninsula National Park dat bekend is vanwege het Bruce Trail wandelpad en vanwege de Grotto, een door de golven gevormde grot aan Georgian Bay. Het dorp Tobermory grenst aan Fathom Five National Marine Park waar u Flowerpot Island kunt vinden, maar ook veel 19e eeuwse vuurtorens en u kunt er ook duiken naar de verschillende scheepswrakken.
Vanuit Tobermory neemt u de Chi Cheemaun ferry naar Manitoulin Island.

Overnachting: Manitoulin Island
Dag 7

Manitoulin Island

Deze dag is ter vrije besteding om Manitoulin Island te vekennen.
➢ To do: Veel van de pittoreske kleine plaatsen hebben een boardwalk of wandelpad. Daarnaast kunt u er ook goed paardrijden, fietsen, vissen of golfen. Tevens zijn er veel galeries met kunst gemaakt door de inheemse bevolking.
➢ Extra activiteit (vooraf bij te boeken): Bay of the Beaver Canoe Tour (1/2 dag).
Paddel de kanoroute van de voorouders en ervaar de geschiedenis van de Wiikwemkoong eilanden. De tour vertrekt van Meeshkodewaang (Prairie Point) aan de noordkust van Wiikwemkoong en voert u langs de eilanden waar gevist wordt over het mooie Lake Huron. De tour volgt de kust van Prairie Point met uitzicht op de La Chloche bergketen. Uw gids vertelt u boeiende lokale legendes en historische gegevens terwijl u dit prachtige landschap aanschouwt.

Overnachting: Manitoulin Island
Dag 8

Manitoulin Island – Killarney (225 km)

Vanuit Little Current gaat u over de ‘swing bridge’ terug naar het vasteland. Deze brug gaat elk heel uur een kwartier dicht voor het verkeer, zodat het scheepvaartverkeer verder kan varen. De rit in oostelijke richting naar Sudbury voert u langs veel meren en bossen.
➢ To do: In Sudbury kunt u twee van Canada’s grootste science centres bezoeken. Science North en Dynamic Earth. U kunt hier veel leren over de dieren van noordelijk Ontario. Bij Science North kunt u een live science show meemaken. Bij Dynamic Earth kunt u zeven verdiepingen onder de grond gaan en zien hoe een dynamietexplosie in zijn werk gaat. Leer waarom de Canadese diamanten behoren tot de meest waardevolle ter wereld.
U vervolgt uw weg naar Killarney. Terwijl de zon ondergaat wordt de roze gloed van de granieten rotsen weerspiegelt over het water van de baai. In de verte ziet u bergen met witte toppen.

Overnachting: Killarney
Dag 9

Killarney

Vandaag hebt u alle tijd om Killarney Provincial Park te verkennen.
➢ To do: Er zijn verschillende mooie wandelingen om te maken, zoals naar Granite Ridge van waar u een mooi uitzicht hebt op zowel het meer als de bergen. Informeer bij het bezoekerscentrum in het park naar de verdere mogelijkheden.
➢ To do: In de namiddag kunt u ook nog het historische dorp Killarney bezoeken, dat in 1820 werd gesticht als nederzetting van de pelshandelaren aan Georgian Bay. Probeer ook de fish & chips van de beroemde Herbert Fisheries.

Overnachting: Killarney
Dag 10

Killarney – Huntsville (265 km)

Vandaag reist u langs Georgian Bay naar Huntsville.
➢ To do: Misschien wilt u verder rijden naar het prachtige Algonquin Provincial Park. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen in het gebied waar ook zwarte beren en elanden worden gezien. Algonquin Provincial Park is het eerste provincial park in Ontario en tevens een van de grootste parken.

Overnachting: Huntsville
Dag 11

Huntsville - Keene (205 km)

U rijdt vandaag in zuidelijke richting naar Keene.
➢ To do: Stop onderweg in Peterborough om het Canadian Canoe Museum te bezoeken. U ziet hier veel originele kano’s en kajaks en leert tevens iets over de geschiedenis van de pelshandelaren en de inheemse bevolking en hun gebruik van de kano’s.
➢ To do: In Keene kunt u het Lang Pioneer Village Museum bezoeken, waar u zo’n 200 jaar terug gaat in de tijd. Het museum is opgericht in 1967 en er zijn 25 gerestaureerde gebouwen te zien. Mensen in klederdracht lopen er rond en kunnen u meer vertellen over hoe het er vroeger aan toe ging toen de Europeanen zich in Canada vestigden.

Overnachting: Keene
Dag 12

Keene

Ontdek vandaag het beste dat Ontario u heeft te bieden op outdoor gebied.
➢ To do: U kunt een vlucht maken met een watervliegtuig, gaan golfen bij de naast gelegen golfbaan, een boottocht maken of gaan mountainbiken. Vraag bij de receptie naar het actuele activiteitenschema.

Overnachting: Keene
Dag 13

Keene - Toronto airport (160 km)

U kunt de ochtend nog gebruiken om te genieten van alle activiteiten die het resort u te bieden heeft. Rijd daarna in westelijke richting terug naar Toronto. U overnacht bij de luchthaven, maar u kunt natuurlijk altijd eerst nog even het centrum van Toronto inrijden.

Overnachting: Toronto airport
Dag 14

Toronto airport

U levert uw huurauto in en aansluitend vertrekt u voor uw vlucht naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.