Zoek een reis door Canada
Parken

Glacier National Park

Glacier National Park heeft niet voor niks deze naam gekregen. Het park kenmerkt zich door de vele slingerende gletsjers die eindigen in smaragd groene meren. De meeste gletsjers zijn pas goed te zien na een flinke wandeling, maar je wordt dan ook wel beloond.

Dit park doorkruis je via de TransCanada highway en je rijdt werkelijk van de ene ansichtkaart naar de andere. Maar er is meer dan alleen natuurlijke charme: de geschiedenis komt tot leven bij de Rogers Pass, vitaal in de voltooiing van de transcontinentale spoorlijn van Canada. Maak een korte stop bij het Rogers Pass Discovery Centre, om meer te weten te komen over de geschiedenis en de bijzondere verhalen achter de voltooiing van deze voor Canada oh zo belangrijke bergpas.

Gelegen ten westen van Banff National Park is Glacier National Park voor Canadese begrippen een relatief klein National park. Na Banff National Park is dit wel het oudste park van Canada en het is vrij makkelijk te bezoeken doordat de TransCanada highway er dwars doorheen slingert.

Voor wandelaars en bergbeklimmers is het een waar paradijs. Er zijn vele wandelroutes beschikbaar, maar door het ruige landschap en de steile hellingen zijn de wandelroutes wel wat uitdagender. Er zijn echter ook legio kortere wandelroutes beschikbaar. Voor ieder wat wils dus.

Waar ligt het park? Ten wensten van de Rocky Mountains
Hoeveel campings? 2. Illecillewaet en Loop Brook Campground
Hoe groot is het Park? 1.349 vierkante meter
Bijzonderheden: Meer dan honderd gletsjers en de beroemde Rogers Pass

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?