Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand voor het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een vrolijk dreamteam dat gedreven wordt door passie, kennis
en meer dan 20 jaar Canada ervaring. Samen stellen wij jouw droomreis samen! Neem contact op en slaap zelf binnenkort in die
stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord. ... Lees meer

🍁Persoonlijk advies en no-nonsense 🍁Onvergetelijke reizen op maat 🍁Jarenlange Canada ervaring 🍁Handige GoCanada app en campinggidsen

Zoek een reis door Canada
Campings

Campings in Canada

Kamperen in Canada

Dat Canada een fantastisch kampeerland is dat weten we inmiddels wel. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk? Mag je in het wild kamperen? Wat voor soort campings zijn er eigenlijk? Moet ik die reserveren? Allemaal vragen waar wij het antwoord op hebben. (We bezoeken alle gebieden en campings zelf en adviseren daardoor op basis van persoonlijke ervaring.)

De antwoorden op de boven gestelde vragen verschillen eigenlijk per gebied. Zo is het in de meeste gebieden niet toegestaan om in het wild te kamperen, maar kunt u dat in de Yukon bij voorbeeld prima doen. Daar wonen minder dan 40.000 mensen in een gebied zo groot als Spanje. Ongerepte wildernis genoeg dus. Ook in Newfoundland is het toegestaan om wild te kamperen. Terwijl het in de nationale parken en provinciale parken simpelweg verboden is. Kortom, laat u goed informeren over wat wel en niet mag.

In principe zijn er 3 soorten campings; campings in de nationale parken, campings in de provinciale parken en particuliere campings. Met name de campings in de verschillende parken zijn heel mooi en kunt u terecht natuurcampings noemen. Het is wel zaak om deze in de populaire maanden te reserveren. Denk aan de maanden juni, juli, augustus tot en met half september. Dit verschilt wel erg per park. Met name als u de kleinere campings opzoekt in de provinciale parken wordt dit al een stuk soepeler. Helemaal als u reist met een 4x4 truck camper. Dan kunt u bij voorbeeld ook de 'back country' campings pakken die wat rustiger in het achterland liggen. Neem bijvoorbeeld de mooie campings in Whiteswan Provincial Park vlakbij Invermere. Een onverharde weg leidt u naar prachtige warmwaterbronnen met een paar schitterende omliggende natuurcampings. Prima te bereiken per 4x4, maar niet toegestaan met een standaard motorhome. Dus voor de meer avontuurlijke reiziger worden de mogelijkheden in veel gebieden al verdubbeld.


Dat Canada een fantastisch kampeerland is dat weten we inmiddels wel. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk? Mag je in het wild kamperen? Wat voor soort campings zijn er eigenlijk? Moet ik die reserveren? Allemaal vragen waar wij het antwoord op hebben. (We bezoeken alle gebieden en campings zelf en adviseren daardoor op basis van persoonlijke ervaring.)

De antwoorden op de boven gestelde vragen verschillen eigenlijk per gebied. Zo is het in de meeste gebieden niet toegestaan om in het wild te kamperen, maar kunt u dat in de <a href="https://www.gocanada.nl/over-canada/provincies/yukon-territory">Yukon</a> bij voorbeeld prima doen. Daar wonen minder dan 40.000 mensen in een gebied zo groot als Spanje. Ongerepte wildernis genoeg dus. Ook in <a href="https://www.gocanada.nl/over-canada/provincies/newfoundland-labrador">Newfoundland</a> is het toegestaan om wild te kamperen. Terwijl het in de nationale parken en provinciale parken simpelweg verboden is. Kortom, laat u goed informeren over wat wel en niet mag.

In principe zijn er 3 soorten campings; campings in de nationale parken, campings in de provinciale parken en particuliere campings. Met name de campings in de verschillende parken zijn heel mooi en kunt u terecht natuurcampings noemen. Het is wel zaak om deze in de populaire maanden te reserveren. Denk aan de maanden juni, juli, augustus tot en met half september. Dit verschilt wel erg per park. Met name als u de kleinere campings opzoekt in de provinciale parken wordt dit al een stuk soepeler. Helemaal als u reist met een <a href="https://www.gocanada.nl/camperreizen/campertypes/truckcamper">4x4 truck camper</a>. Dan kunt u bij voorbeeld ook de 'back country' campings pakken die wat rustiger in het achterland liggen. Neem bijvoorbeeld de mooie campings in Whiteswan Provincial Park vlakbij Invermere. Een onverharde weg leidt u naar prachtige warmwaterbronnen met een paar schitterende omliggende natuurcampings. Prima te bereiken per 4x4, maar niet toegestaan met een <a href="https://www.gocanada.nl/camperreizen/campertypes/middenmaat-camper">standaard motorhome</a>. Dus voor de meer avontuurlijke reiziger worden de mogelijkheden in veel gebieden al verdubbeld.
Ook de populaire particuliere campings adviseren we in de drukkere maanden te reserveren. Vermijd de zogenaamde ' RV parks', dit zijn vaak saaie campings waar iedereen in een rijtje staat. De gemiddelde Canadees maakt dat niets uit, maar wij Nederlanders zijn toch op zoek naar ons eigen plekje in het bos.

Maar waar liggen dan die pareltjes in het bos? Laten we daar bij GoCanada nu een mooi gidsje voor hebben. Eenieder die bij ons een camperreis boekt (zonder vooraf gereserveerde campings) krijgt onze eigen 'Rustic Campgrounds Guide', met allemaal persoonlijk geteste campings in het bos, aan dat spiegelende meertje of aan dat kabbelende riviertje. Er is een versie voor Oost-Canada, West-Canada en voor de Yukon & Alaska.

En dat reserveren? Is dat moeilijk? Nou, het kan een hele klus zijn. Met name in de winter kunnen Canadese campinghouders traag reageren (zitten in de wintermaanden vaak in de zon in Arizona) en soms nemen ze pas vanaf januari (of nog later) nieuwe boekingen aan. Wilt u zeker zijn van een mooie route, een beetje off the beaten track... op de mooiste campings, met de juiste afstand tussen de locaties, wel of niet inclusief die prachtige excursie... laat ons het dan reserveren! We hebben een speciale camping reservering-service. Samen met onze lokale agent reserveren we de campings, ferry's en excursies en presenteren dat met een handig 'roadbook', ideaal voor tijdens de reis. Met de route van dag tot dag, handige tips en leuke weetjes. Misschien iets duurder dan zelf reserveren, maar het scheelt een hoop tijd en frustratie en u weet zeker dat u op dat mooie plekje staat. We hebben vooraf bedachte routes in de aanbieding, maar kunnen het ook volledig op maat maken. We adviseren u daar graag in. Kortom, verschillende redenen om eens contact met ons op te nemen voor een advies op maat.

De komende tijd zullen we op onze website een paar van onze favoriete campings publiceren om te laten zien wat we nu precies bedoelen met die 'verborgen pareltjes'.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?