Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Drie weekse Classic Roadtrip Oost-Canada

Al jaren onze ‘Classic’ reis door Oost-Canada en niet zonder reden natuurlijk! Bent u op zoek naar de perfecte combinatie tussen natuur, cultuur en gezellige steden? Dan is deze reis voor u bedoeld!

In drie weken tijd brengt deze reis u in een zeer ontspannen tempo langs alle highlights van Oost-Canada, heerlijk genieten van de combinatie van prachtige natuur, stadse gezelligheid en de bourgondische levensstijl!

Deze reis in het kort:
* U bezoekt de highlights van Oost-Canada
* Ontspannen reistempo en niet te lange afstanden
* Verblijf o.b.v. logies en soms logies/ontbijt in leuke middenklasse hotels
* Cultuur en natuur in één
* Activiteiten zoals wandelen, kanoën, wildlife spotten, winkelen en culinair genieten
* Inclusief 1 uur durende 1000 Islands Cruise vanuit Rockport (dag 4)

Bekijk de tab ‘schema & route’ voor de exacte route en tips voor tijdens uw reis.

De route in het kort:
Toronto (2 nachten)
Kingston (1 nacht)
Montreal (2 nachten)
Quebec City/Ste Foy (2 nachten)
Baie-Sainte-Catharine (2 nachten)
Sainte-Felicien (2 nachten)
Shawinigan (1 nacht)
Ottawa (2 nachten)
Huntsville (2 nachten)
Midland (2 nachten)
Niagara Falls (2 nachten)

Uiteraard kunnen we deze autorondreis ook voor u op maat uitwerken wanneer u bijvoorbeeld specifieke andere wensen heeft of de reis langer of korter wenst te maken!

Inbegrepen bij deze reis

Drie weekse classic roadtrip Oost-Canada

Retourvlucht Amsterdam – Toronto incl. luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
20 dagen autohuur inclusief ongelimiteerde kilometers
20 overnachtingen in middenklasse hotels volgens reisschema
1000 Islands cruise vanuit Rockport (duur 1 uur, dag 4).
Uitgebreide informatie inclusief wegenkaart(en), uw vouchers, flyers, leuke boekjes en de nodige nuttige tips voor tijdens uw reis. U ontvangt deze gegevens bij uw reisbescheiden ongeveer twee weken voor vertrek.

Schema & Route Drie weekse Classic Roadtrip Oost-Canada

Dag 1

Aankomst Toronto

Na aankomst op Toronto airport haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel.
Overnachting: Toronto
Dag 2

Toronto

U heeft vandaag de hele dag de tijd om de stad te verkennen!
* To do: Bezoekt u bijvoorbeeld de beroemde CN Tower of de Sky Dome en geniet van het uitzicht over het meer. Ook kunt u uiteraard de vele musea in de stad bezoeken of uitgebreid winkelen in het Eaton Centre.
Geen zin om te winkelen of door de stad te struinen? Neemt u dan de ferry naar Centre Island waar u kunt neerstrijken op het strand, wandelen, fietsen, een boot huren of simpelweg picknicken met een geweldig uitzicht op de skyline van Toronto.
Overnachting: Toronto
Dag 3

Toronto – Kingston (265 km)

Vanochtend rijdt u in zuidelijke richting langs Lake Ontario naar de historische stad Kingston. U rijdt hier door het gebied dat bekend staat als de ‘1000 Islands’.
* To do: Bezichtigt u onderweg oude Canadese bezienswaardigheden waaronder de vele vestingwerken.
Overnachting: Kingston
Dag 4

Kingston – Montreal (288 km)

Voor u uit Kingston vertrekt raden we u aan om het beroemde Fort Henry te bezoeken, waar u alles kunt leren over de geschiedenis van Canada. Vervolgens rijdt u via de prachtige Thousand Islands Parkway richting het plaatsje Rockport voor de cruise over de St. Lawrence River (inbegrepen). Vervolg daarna uw weg verder naar het geweldige Montreal, de stad die bekend staat om zijn vele boetiekjes, restaurants, bruisende nachtleven en rijke cultuur en geschiedenis.
* To do: Stopt u in Morrisburg om een bezoek te brengen aan Upper Canada Village, een gereconstrueerde 19e eeuwse stad waar men in klederdracht loopt.
* Activiteit (reeds inbegrepen): ‘1000 Islands Cruise’
Deze 1 uur durende cruise is een fantastische manier om het gebied van de 1000 Islands te verkennen. Dit weelderige landschap is bezaaid met luxe huisjes en grote landgoederen. Het beroemde Boldt Castle, Zavikon Island en Millionaire’s Row zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten tijdens deze internationale cruise door het hart van de 1000 Islands.
Overnachting: Montreal
Dag 5

Montreal

U kunt deze vrije dag besteden met het verkennen van deze fascinerende stad!
* To do: Bezoek enkele hoogtepunten van de stad zoals de Notre Dame Cathedral, oud Montreal met zijn straatjes van keien en leuke terrassen, de oude haven, de McGill University, het uitkijkpunt Mont Royal, de St. Joseph Oratory en St. Catherine’s één van de beste winkelstraten van Canada! Aan de oostkant van de stad vindt u het Olympische Park van Montreal, de botanische tuinen en het Biodome.
Overnachting: Montreal
Dag 6

Montreal – Quebec City/Sainte-Foy (236 km)

Vandaag rijdt u via de noordelijke route richting het plaatsje Sainte-Foy, nabij Quebec City.
* To do: Onderweg kunt u een excursie maken naar het Ile d’ Orleans, een eiland 5 km verwijderd van Quebec City. De rijke natuurlijke elementen afgewisseld met de uitstekende architectonische schatten bieden een uitgebreide variëteit aan landschappen. Het eiland staat ook wel bekend als ‘Garden of Quebec’ en heeft jarenlang het naburige Quebec City voorzien van verse producten, zoals fruit, groente, esdoornproducten en producten van het boerenland. Bezoek Montmorency Falls voordat u in Quebec City aankomt. Dit park biedt spectaculaire uitzichten op de 83 meter hoge waterval, de St. Lawrence River en de zuidelijke over van Quebec.
Overnachting: Sainte-Foy
Dag 7

Quebec City

Deze dag staat geheel in het teken van deze Europees aandoende stad! Vanaf de Dufferin Terraces kunt u ontspannen genieten van het zicht over de indrukwekkende St. Lawrence River.
*To do: Neemt u vandaag heerlijk de tijd om door de kleurrijke straten van Quebec City te wandelen. U kunt hier uren rond snuffelen in de vele leuke winkels en boetiekjes en uiteraard tussendoor regelmatig neerstrijken op de terrassen van de vele leuke cafés en restaurants die de stad te bieden heeft. Ook is een twee uur durende begeleide Quebec City tour met ervaren gids zeker de moeite waard.
Overnachting: Sainte-Foy
Dag 8

Sainte-Foy – Tadoussac (220 km plus 10 minuten veerboot Tadoussac - Baie St. Catherine)

U rijdt vandaag naar het dorpje Baie-Ste-Catharine, net voorbij Tadoussac aan de monding van het Saguenay Fjord. U rijdt hierbij door het wonderschone Charlevoix gebied langs de St. Lawrence River.
* To do: Bezoek de kliffen en watervallen van Ste. Anne Falls en Chasm, de basiliek in Sainte Anne de Beaupré en het Montmorency Falls Park.
Overnachting: Baie-Ste-Catharine (nabij Tadoussac)
Dag 9

Tadoussac

Deze dag heeft u ter vrije besteding in het gezellige Tadoussac. Tadoussac staat bekend om zijn zeevaart geschiedenis.
* To do: Wandel door de smalle straatjes van het gezellige dorp.
* Extra activiteit (vooraf bij te boeken): ‘Walvisexcursie op de St. Lawrence River’
Vanaf één van de cruiseboten of een zodiac heeft u fantastisch uitzicht op de walvissen in de St. Lawrence River. Deze show van hongerige walvissen die springen en duiken op zoek naar planktonkreeftjes is er één om nooit te vergeten!
Overnachting: Baie-Sainte-Catharine (nabij Tadoussac)
Dag 10

Tadoussac – Saint-Felicien (252 km)

Vandaag vervolgt u uw weg naar Saint-Felicien waarbij u onderweg langs de Saguenay rivier rijdt.
* To do: Stop onderweg bij de ghost town Val-Jalbert, met ruim 70 verlaten gebouwen en tevens een prachtige waterval, de Ouiatchouan Falls.
Overnachting: Saint-Félicien
Dag 11

Saint-Felicien

Vandaag heeft u de gehele dag om Saint-Felicien en de omgeving te verkennen.
* To do: Bezoek de beroemde Saint Felicien Zoo en het planetarium.
* Extra activiteit (vooraf bij te boeken): ‘Saint-Felicien Zoo’
Een uniek concept waarbij u bijna 80 verschillende diersoorten in hun natuurlijke omgeving kunt bekijken. De huidige missie van de ‘Wild Zoo’ is dan ook het creëren van bewustzijn, waardering en het behoud van het ecosysteem te promoten. Een bijzondere ervaring en zeker een van de populairste attracties in de Lac St-Jean regio. (gemiddeld verblijven bezoekers zo’n 4 uur in de Zoo).
Overnachting: Saint-Félicien
Dag 12

Saint-Felicien – Shawinigan (302 km)

U vervolgt uw weg richting Shawinigan, het hart van Quebec en zijn natuur! U rijdt via de noordkant van de St Lawrence River waarbij u prachtig zicht heeft op de machtige ‘Laurentian Mountains’ dus houd uw camera bij de hand!
* To do: Maak een wandeling door een van de parken in de omgeving, geniet bijvoorbeeld van een paar uurtjes vissen of golfen.
Overnachting: Shawinigan
Dag 13

Shawanigan - Ottawa (341 km)

U verlaat Shawinigan in zuidwestelijke richting langs de Ottawa River Valley om te eindigen in Ottawa, de hoofdstad van Canada. Stop onderweg bij een echte Sucrerie, waar u kunt zien hoe de originele Maple Syrup wordt gemaakt!
Overnachting: Ottawa
Dag 14

Ottawa

Vandaag heeft u vrij te besteden in Ottawa en er zijn voldoende attracties om de dag mee te vullen!
* To do: Bezoek bijvoorbeeld de parlementsgebouwen waar u de wisseling van de wacht kunt aanschouwen. Wandel langs de oevers van het Rideau Canal en geniet van de By Ward Market, een kleurrijke openlucht markt die al sinds 1840 bestaat! In de omliggende straten vindt u diverse cafés, restaurants en boetiekjes om bij te komen van alle indrukken tot nu toe. Voor degenen die de dag maar niet willen afsluiten is een avondwandeling door het verlichte Ottawa een perfecte afsluiting van deze dag!
Overnachting: Ottawa
Dag 15

Ottawa – Huntsville (362 km)

Vandaag reist u in noordwestelijke richting naar het prachtige Algonquin Park. Natuurliefhebbers kunnen vandaag en morgen hun hart ophalen.
Overnachting: Hunstville
Dag 16

Huntsville (Algonquin Park)

Vandaag heeft u de hele dag om Algonquin Park te verkennen en te genieten van de natuur, misschien wel per traditionele Voyageur kano? Een unieke ervaring die lokaal kan worden geregeld, maar ook een rondje golf op een van de uitstekende lokale parcours behoort tot te mogelijkheden of gewoonweg ontspannen en genieten van de regio's gastvrijheid.
* To do: bezoek Algonquin Park voor een wandeling of fietstocht. Gaat u liever het water op, huur dan een kano. Ook biedt het park u de mogelijkheid diverse soorten wildlife te spotten zoals zwarte beren en elanden.
Overnachting: Hunstville
Dag 17

Huntsville – Midland/Georgian Bay omgeving (304 km)

Vanuit Huntsville rijdt u in zuidelijke richting naar het plaatsje Midland. Breng onderweg een bezoek aan ‘ St Marie among the Hurons’. Een unieke mogelijkheid om met eigen ogen te zien hoe de pioniers zich gevestigd hebben in de 19e eeuw.
Overnachting: Midland
Dag 18

Midland/Georgian Bay omgeving

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om Midland en de omgeving op uw gemak te verkennen.
* To do: Wandel door de bedrijvige haven, bezoek Little Lake Park of maar een boottocht.
* Extra activiteit (vooraf bij te boeken): Vanuit Midland kunt u een schitterende cruise maken door het ‘Muskoka-Georgian Bay’s 30.000 Islands’ gebied.
Overnachting: Midland


Dag 19

Midland – Niagara Falls (263 km)

U neemt Highway 400 terwijl u Toronto passeert, daarna gaat de 400 over op de QEW Highway naar Niagara Falls.
Overnachting : Niagara Falls
Dag 20

Niagara Falls

Deze dag heeft u vrij te besteden om Niagara Falls en de omgeving verkennen.
* To do: Bezoek de geboorteplaats van de Niagara Falls, het historische Queenston Heights Park met het Brock Monument bovenop de Niagara Escarpment. Dit park wordt al generaties lang gebruikt door tuin- en natuurliefhebbers, wandelaars en picknickende mensen.
* Extra activiteit (vooraf bij te boeken): ‘Niagara Adventure Pass’
Deze pas biedt u toegang tot de Hornblower Niagara cruises, Journey Behind the Falls, Niagara’s Fury, White Water Walk en een parkeerkaart voor 1 dag.
Overnachting: Niagara Falls
Dag 21

Niagara Falls - Toronto (127 km)

Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht heeft u de ochtend nog ter vrije besteding in Niagara Falls.
U rijdt terug naar de luchthaven van Toronto, waar u uw huurauto inlevert en aansluitend incheckt voor uw vlucht naar huis waar u de volgende dag aankomt.
Toon de rest

Foto's & Video

Vergelijkbare reizen

Twee weekse Classic Roadtrip Oost-Canada

Toronto, ON

14 dagen

v.a. €1909

Charming Bed & Breakfast tour Oost-Canada

Toronto, ON

14 dagen

v.a. €1872

Twee weekse Classic Roadtrip The Maritimes

Halifax, NS

15 dagen

v.a. €0

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.