Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Ferry overtochten met BC Ferries


Wanneer je door West-Canada reist, is de kans groot dat je een oversteek wilt maken naar Vancouver Island, de Sunshine Coast of via de Inside Passage. Maar moeten deze overtochten gereserveerd worden? Hoe lang duurt een overtocht? Vragen waar wij de antwoorden op weten.

Moet ik vooraf reserveren?

Veelal hebben wij de overtochten voor je gereserveerd, maar wanneer je je route niet van tevoren vast wilt leggen ben je zelf verantwoordelijk voor (de reservering van) de overtochten. Reis je in de maanden juni, juli en augustus raden we aan om de overtochten vooraf te reserveren. Je voorkomt lange wachttijden en bent verzekerd van een plek aan boord. De overtochten reserveer je via de website van BC Ferries. Voor de reservering van een overtocht heb je een creditcard nodig.

Tijd reserveren

Je kan een reservering maken voor een overtocht op een specifieke datum, maar wil je de garantie hebben dat je op een specifieke vertrektijd mee kan, dan is het raadzaam om ook een tijd te reserveren. Je betaalt hier extra kosten voor, maar geniet van het voordeel dat je niet in de rij hoeft te staan en dus sneller aan boord kunt.

Afmeting camper

Bij de reservering van een overtocht wordt gevraagd naar de hoogte en lengte van de camper. Kies bij het reserveren voor ‘Standard and oversized vehicles’ en klik bij ‘Vehicle height’ ‘Over 7 ft. (2.13 m)’ aan en bij ‘Vehicle length’ ‘Over 20 ft. (6.10 m)’. Vul hier vervolgens de afmetingen van de camper in.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Zorg dat je uiterlijk één uur voor de afvaart bij de terminal aanwezig bent. De check-in sluit 30 minuten voor de afvaart. Kom je na het sluiten van de check-in tijd aan, dan is je reservering vervallen en is het afhankelijk van beschikbaarheid of je op de gewenste overtocht mee kan. Plan dus voldoende tijd in om op tijd bij de terminal van BC Ferries aanwezig te zijn.
Voor de Inside Passage en Discovery Coast Passage dien je 120 minuten voor vertrek aanwezig te zijn (je kunt tot uiterlijk 90 minuten voor vertrek inchecken).

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?