Zoek een reis door Canada

Into the wild

Als we het over het wilde westen van Canada hebben, dan dacht ik niet meteen aan Vancouver Island, waar al menig toerist de weg goed kent. Die gedachte is verleden tijd sinds ik voor WideOyster Magazine met een 4×4 truck camper over de onverharde boswegen het eiland afspeurde naar onbekende baaitjes en wilde campsites.


‘Caution give way to logging trucks’ waarschuwt het knalgele bord naast de onverharde weg die voor ons in het bos verdwijnt. Het avontuur gaat beginnen! Het is half september en vanmiddag reden we in Langdale ten noorden van Vancouver de veerboot af. Het weer is precies waar de Sunshine Coast om bekend staat…. regen. Gewapend met een zware Ford pickup truck met camperopbouw, boodschappen voor een paar dagen, brandhout en berenspray gaan we ‘off the beaten track’.

Bekijk de waanzinnige foto's en het mooie verhaal van into the wild op wideoyster.com

Vervolg van Into the wild deel 1

Het is 4 oktober en Telegraph Cove viert zijn seizoensafsluiting. Alle overgebleven drank en eten wordt op het personeelsfeest opgemaakt. Wij kiezen eieren voor ons geld en gaan op zoek naar een rustige campsite. Volgens de Backroad Mapbook is dat Ida Lake. Blijkbaar is het een gewilde spot bij kajakkers want we pakken het laatste beschikbare plekje. De late middagzon schijnt warm over het meer en Merel, niet bang van een beetje koud water, neemt een frisse duik. De volgende ochtend voert het natuurtheater een fantastische balletvoorstelling van mistflarden op. Ademloos kijken we naar de dansende nevels met een mok koffie in de hand.. Een mooi begin van een lange dag rijden naar Ucluelet aan de westkant van het eiland.

Bekijk deel 2 van into the wild op wideoyster.com

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.