Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada
Jessica Krijgsman

Het fenomeen 'Wegbrenger'

10 mei 2024

Voor een ‘knikker-en-een-klapstoel’ naar Canada?? Voor ‘weinig’ centen dus. Het kan nog steeds hoor!
Maar wat is dat nou, zo’n wegbreng-camper-actie?

Het zit zo: Een camper heeft ook gevoel: in de koude vrieswinter van de Yukon kunnen leidingen bevriezen. En de parkeerplaats in Whitehorse is niet zó groot dat alle campers daar kunnen overwinteren. Dus moeten ze einde seizoen, vaak vanaf derde week september naar ‘beneden’ gereden worden. Meestal naar Vancouver. Daar vriest het minder hard en er is meer plek om al die Truckcampers te stallen. In het nieuwe seizoen hebben ze al die campers wel weer nodig ‘boven’ in de Yukon. Dus dan moeten ze weer ‘omhoog’ gebracht worden.

Een ander scenario: Er komen nieuwe campers uit de fabriek die verspreid moeten worden over het enorme Canada. Dan kan het zomaar dat je coast-to-coast rijdt dus van Halifax naar Vancouver. Hoe gaaf is dat voor nog geen €1900,- per persoon (richtprijs!!) Maar waarom lossen ze dat dan niet zelf op in Canada?

Het is veel prijziger om personeel/vrienden/zussen-broers-ooms-tantes van de desbetreffende camperverhuurder in te schakelen. Die willen een onkostenvergoeding, er moet een vliegticket voor geregeld worden om weer naar huis te geraken enzo. Dus hoe leuk is het dan om onze Nederlandse GoCanada klanten dit tegen een speciale prijs te laten doen?! De fikse achterlatingskosten zijn al inbegrepen. Van Toronto naar Vancouver scheelt dat je al zo een kleine duizend euro. Ook zijn er allerhande zaken inbegrepen zoals medebestuurderstoeslag en rijden door Amerika. Voor als je een detour wilt maken door Alaska bijvoorbeeld. Potjes-pannetjes, linnengoed, hakbijl en dus ook pleisters, het zit allemaal in jouw huis-op-wielen.

Sinds een paar maanden hebben we ook een wátervariant: ‘Breng een boot weg’.
Dat zit zo: 1 x per jaar maakt een schip van de Holland America Line de grote oversteek over de Atlantische Oceaan. Officieel heet deze cruise de Vikingpassage. Passage? Ja, je passeert met de Zuiderdam heel veel plekken waar de Vikingen vroeger aan land gingen voordat ze in Amerika aankwamen. De Vikingen deden er natuurlijk veel langer over dan deze drie weken. Die hadden ook niet zo’n luxe schip ter beschikking met minstens vier restaurants. Ze sliepen aan dek, navigeerden op de sterren. Dus geen luxe hut met balkon, geen knappe kapitein. Jullie wel! Vertrek in 2024 is op 29 juni vanuit IJmuiden via Noorwegen. Tip als je in Jugendstilstijl Alesund aan land gaat: de 11 haarspeldbochten van de Trollstigen. In IJsland vaar je een aantal fjorden in. Helikopteren in Groenland. Misschien drijft er een ijsberg onder je door?

Het klapstuk zit hem natuurlijk in de staart vinden wij van GoCanada. Want je eindigt de cruise langs de Canadese oostkust met onder andere stops in Newfoundland. Slenter langs de kleurige huisjes in St. John’s. Duik in de wereld van PEI’s Grande Dame: Anne of the Green Gables op Prince Edward Island. In het gezellige Halifax kun je het museum of Immigration bezoeken op Pier 21. Of naar dé vuurtoren der vuurtorens, die in Peggy’s Cove. Schattig! Moe maar voldaan, jezelf rondgegeten en gedronken als een echte Viking vlieg je terug vanuit Boston met een non-stop Delta/KLM vlucht naar Amsterdam. En dat drie weken lang voor maar € 2299,- p.p. inclusief cruise en vlucht.

Of je nou met de boot gaat of in die camper: Thuis blijven is bijna duurder!

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?