Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Autorondreis A Walk in the Park

‘These boots are made for walking’ zong Nancy Sinatra in 1966. ‘And that's just what they'll do’ tijdens deze reis. Met deze autorondreis doorkruist u het mooiste wandelgebied van Canada. Adembenemende vergezichten, besneeuwde bergtoppen en groene alpenweides… met in de verte een eland met jong op zoek naar een groen blaadje. En wil u niet meteen alleen op (wandel) pad? No worries, er zijn meerdere begeleide wandeltochten bij de prijs inbegrepen.

De reis in het kort:
* U doorkruist de mooiste wandelgebieden van de Rocky Mountains
* Een ontspannen reistempo met 2 of 3 nachten per stop
* U verblijft in goede middenklasse hotels
* Meerdere ‘hikes’ onder begeleiding zijn inbegrepen
* Activiteiten zoals wandelen, kanoën/kajakken en wildlife spotten behoren tot de mogelijkheden
* Een zeer divers landschap: De vlakte van de prairie, maar ook besneeuwde bergtoppen afgewisseld met kronkelende rivieren door vruchtbare valleien.

Bekijk de tab ‘schema & route’ voor de exacte route en tips voor tijdens uw reis.

De route in het kort:
Calgary (1 nacht)
Banff (3 nachten)
Lake Louise (2 nachten)
Jasper (2 nachten)
Clearwater (3 nachten)
Revelstoke (2 nachten)
Radium Hot Springs (2 nachten)
Waterton (3 nachten)
Calgary (1 nacht)

Uiteraard kunnen we deze autorondreis ook voor u op maat uitwerken wanneer u bij voorbeeld specifieke andere wensen heeft of de reis langer of korter wenst te maken!

Inbegrepen bij deze reis

Autorondreis A Walk in the Park

- Retourvlucht incl. luchthavenbelasting en 23 kg bagage
- 20 dagen autohuur
- 20 overnachtingen volgens reisschema op basis van logies
- In Wells Gray 2x ontbijt 2x diner inbegrepen
- In Radium Hot Springs 2x ontbijt 2x lunch en 2x diner inbegrepen
- Begeleide wandeltocht in Banff
- 6-uur begeleide hiking- en kano-excursie in Wells Gray Park
- Begeleide wandeltochten in Radium Hot Springs
- Uitgebreide informatie inclusief wegenkaart(en), uw vouchers, flyers, leuke boekjes en de nodige nuttige tips voor tijdens uw reis. U ontvangt deze gegevens bij uw reisbescheiden ongeveer twee weken voor vertrek.

Schema & Route Autorondreis A Walk in the Park

Dag 1

Aankomst Calgary

U komt aan op de luchthaven van Calgary. Na alle formaliteiten haalt u de auto op bij de verhuurder en gaat u op weg naar het hotel in downtown Calgary.

Overnachting: Calgary
Dag 2

Calgary – Banff (119 km)

In de ochtend kunt u Calgary ontdekken.
➢ To do: breng bijvoorbeeld een bezoek aan de schaatsbaan Olympic Oval door de hoogte één van de snelste ijsbanen ter wereld! Ook de Calgary Tower die 191 meter hoog is, is zeker een bezoek waard.
Vervolgens gaat u op weg naar Banff.

Overnachting: Banff
Dag 3

Banff

Vandaag staat er een begeleide hiking tocht op de planning.
➢ To do: Er zijn verschillende wandeltochten: Yoho, Larch Valley, Stanley Glacier of Plain of 6 Glaciers. Welke tocht u gaat maken hangt af van op welke dag u in Banff bent. De tochten duren 4 tot 6 uur en worden begeleid door zeer ervaren gidsen. Ook de transfer is inclusief.

Overnachting: Banff
Dag 4

Banff

U heeft vandaag nog een volledige dag in Banff.
➢ To do: neem de gondel naar de top van Sulphur Mountain voor een prachtig uitzicht over de omgeving, geniet van een high tea in het Fairmont Banff Springs Hotel, maak een cruise op Lake Minnewanka, bezoek Johnston Canyon voor een mooie (korte of lange) wandeling, ontdek de geschiedenis van het dorp door een bezoek te brengen aan de Cave & Basin National Historic Site of dompel uzelf onder in de natuurlijke Upper Hot Springs.

Overnachting: Banff
Dag 5

Banff – The Crossing (134 km)

Onderweg naar The Crossing kunt u stoppen bij het pittoreske Lake Louise.
➢ To do: Hier vandaan kunt u met de bus naar het gelijknamige meer, waar weer verschillende wandelingen mogelijk zijn. Let er wel op dat Lake Louise erg populair is waardoor het reserveren van de bus noodzakelijk is.

Overnachting: The Crossing
Dag 6

The Crossing

➢ To do: Er zijn verschillende wandelingen mogelijk vandaag van makkelijk tot aan wandelingen met overnachting. Aanraders zijn een korte wandeling naar de Saskatchewan River, een halve dag wandeling naar Warden Lake, Glacier Lake biedt een 10 mijl wandeling door een gevarieerd terrein of Sarbach Lookout waarbij u tot boven de boomgrens komt.

Overnachting: The Crossing
Dag 7

The Crossing – Jasper (155 km)

Vandaag legt u het laatste stuk van de Icefields Parkway af naar Jasper.
➢ To do: Tijdens de rit kunt u stoppen om een hike te doen op de Athabasca Glacier. Tijdens deze 3 uur durende excursie ontdekt u de oppervlakte van deze gletsjer. Deze excursie is vooraf te reserveren.

Overnachting: Jasper

Dag 8 & 9

Jasper

Jasper National Park is een rustige plek in de Rocky Mountains.
➢ To do: U kunt een van de mooie autoritten maken naar Maligne Canyon & Lake en hier de Maligne Canyon Trail wandelen. Ondanks dat het makkelijker is om deze tocht van boven naar beneden te wandelen is het uitzicht veel mooier als u deze van beneden naar boven wandelt. Een andere optie is om met de kabelbaan de Jasper Tramway naar 2263 m hoogte te gaan en vanuit hier een van de verschillende wandelingen te maken.

Overnachting: Jasper
Dag 10

Jasper – Clearwater (339 km)

De reis gaat vandaag verder naar Clearwater. Onderweg komt u langs de indrukwekkende Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. Clearwater is het toegangspunt voor het mooie Wells Gray Park.

Overnachting: Clearwater (Wells Gray Ranch)
Dag 11

Clearwater

➢ To do: Vandaag staat er een 6 uur durende wandel- en kano-excursie op het programma. Deze excursie is ook geschikt als u nog nooit in een kano heeft gezeten. De excursie start om 09:30 uur en zal per voet gaan naar Helmcken Falls, Dawson Falls en Green Mountain Viewpoint. Vervolgens heeft u een ca. 2 uur durende kanotocht over Clearwater Lake naar Cariboo Campground voor een heerlijke picknick.

Overnachting: Clearwater (Wells Gray Ranch)
Dag 12

Clearwater

➢ To do: Na de drukke dag van gisteren heeft u de gelegenheid om rustig het park nog een keer te verkennen. Of maak een mooie wandeling door het park. Wellicht is het uw droom altijd al geweest om een keer cowboy of -girl te zijn? Ga mee op één van de tochten te paard.

Overnachting: Clearwater (Wells Gray Ranch)

Dag 13

Clearwater – Revelstoke (334 km)

Het is alweer tijd om Clearwater te verlaten en op weg te gaan naar de volgende stop. Genesteld tussen de spectaculaire Selkirk en Monashee Mountains ligt Revelstoke.

Overnachting: Revelstoke
Dag 14

Revelstoke

➢ To do: Revelstoke is de ideale plaats voor outdoor adventures. U kunt er wandelen, mountain biken, vissen, heli hiken, kanoën en de hot springs bezoeken.

Overnachting: Revelstoke
Dag 15

Revelstoke – Radium Hot Springs (257 km)

Na een kort bezoek aan Revelstoke gaat u vandaag verder naar Radium Hot Springs de toegangspoort naar de Kootenay Rockies. Onderweg passeert u indrukwekkende bergen en kunt u misschien wel wilde dieren zien.

Overnachting: Radium Hot Springs (Cross River Cabins)
Dag 16

Radium Hot Springs

Vandaag staat er een begeleide wandeling op het programma. Na het ontbijt en een veiligheidsinstructie gaat u de hele dag op pad. Deze wandeltocht brengt u hoog boven de vallei in White Man Pass naar een naamloos meer. Tijdens de tocht heeft spectaculaire uitzichten van verheven bergtoppen boven de bomengrens en een verscheidenheid aan landschappen.

Overnachting: Radium Hot Springs (Cross River Cabins)
Dag 17

Radium Hotsprings – Waterton National Park (391km)

➢ To do: Vandaag staat er nog een halve dag wandeling op het programma. De tocht brengt u naar een bergkam waar het uitzicht adembenemend is.
Na terugkomst heeft u eerst een lunch voordat u op weg gaat naar Waterton Lakes National Park.

Overnachting: Waterton lakes National Park
Dag 18 & 19

Waterton Lakes National Park

U heeft twee vrije dagen om deze verborgen parel te ontdekken.
➢ To do: Wandelen is de meest bekende activiteit om te doen. Er zijn dan ook verschillende routes voor verschillende niveaus. Houdt u van wat uitdaging, dan is de Crypte Lake Trail een aanrader.

Overnachting: Waterton Lakes
Dag 20

Waterton Lakes National Park – Calgary (265 km)

U reist vandaag via de prairie terug naar Calgary voor een laatste nacht op Canadese bodem.

Overnachting: Calgary
Dag 21

Calgary - Amsterdam

Na het ontbijt checkt u uit en gaat u naar het vliegveld om de auto in te leveren en in te checken voor de vlucht terug naar Nederland.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.