Menu

Treinen in Canada

Als iets bij Canada hoort dan is het wel reizen met de trein. De afstanden en afgelegen gebieden zijn uitermate geschikt voor het reizen met de trein. Er is een uitgebreid Via Rail netwerk, maar er zijn ook kleinere en kortere treinreizen te boeken langs diepe valleien en slingerende rivieren. We hebben ze allemaal geprobeerd en vertellen u graag hoe een treinreis een mooi en avontuurlijk onderdeel kan zijn op uw reis door het imposante treinland Canada.

GoCanada Treinen Via RailGoCanada Treinen Via Rail

Via Rail

Kedeng, kedeng, en dat ongeveer 50.000 keer. Dat krijg je als je van Oost naar West Canada per trein reist. Dwars door de prairie van het één na grootste land ter wereld. Dit kan met de legendarische ‘The Canadian’, de trein die in de geschiedenisboeken van Canada één land maakte. De VIA RAIL heeft naast deze lange treinreis echter nog vele andere trajecten.

Lees snel verder »»

Rocky Mountaineer

Rocky Mounaineer

Een andere Canadese beroemdheid op treinengebied is de Rocky Mountaineer. Deze luxe passagierstrein combineert de ruige Rocky Mountains met de binnenlanden van British Columbia. In verschillende luxe klasses is er te reizen van Banff of Jasper naar Vancouver met een overnachting in Kamloops. Geniet van culinaire hoogstandjes en fenomenale uitzichten in deze legendarische luxe trein.

Lees snel verder »»

Diverse kleinere treinen

Naast de langere beroemde trajecten beschreven zoals hierboven hebben we in de loop der jaren ook vele kleinere treinen ontdekt. Velen te boeken als excursies en toe te voegen als bouwsteen aan uw rondreis door Canada. Denk aan de beruchte White Pass Yukon Route, ter vervanging van de Chilkoot Trail in Skagway (Alaska), of de door ons zelf ontdekte Koaham Shuttle of Spirit Summerland. Klinkende namen uit lang vervlogen tijden waar we u graag meer over vertellen. Uiteraard staan ze ook allemaal in ons ‘What to do in Canada’ excursie boekje dat iedereen krijgt die bij GoCanada een reis door West-Canada boekt.

GoCanada TreinenGoCanada Treinen