Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Camper winterreis Jasper

Een unieke wintersportreis hebben we voor u samengesteld. Wat dacht u van een reis per camper naar het rustige wintersportgebied bij Jasper? U vliegt naar Edmonton en verblijft daar een nacht in een luchthavenhotel. De volgende dag haalt u uw camper op die volledig geschikt is gemaakt om in de winter mee te reizen. U kunt dus gewoon water gebruiken in de camper zonder dat de leidingen bevriezen. Dit is getest tot wel -35 graden Celsius!
U kunt kiezen tussen camperhuur voor 6 of 9 nachten. Bij de camper zijn verder 1600 km vrij inbegrepen, zodat u naast het heen en weer rijden van Edmonton naar Jasper ook van de camping naar het skigebied Marmot Basin heen en weer kunt rijden en andere uitstapjes in de omgeving kunt maken.
Tijdens uw verblijf in Jasper kunt u genieten van de poedersneeuw in Marmot Basin tijdens een dag skiën of snowboarden. U kunt ski's en dergelijke in Jasper huren, maar u mag bi KLM naast uw gewone ruimbagage ook gratis een ski-uitrusting meenemen!

In het reisschema staat onder het kopje Jasper een camping beschreven die in de winter is geopend.

(De bovenste rij prijzen is voor de 1 weekse reis en de onderste rij voor de 10-daagse reis).

Onderstaand treft u een beschrijving van de camper aan.

MH-A:
Bijzonderheden: vrije doorloop, slide-out, hoogslaper en bed achterin

Uitrusting: douche, toilet, magnetron, oven, air conditioning, koelkast, vriezer en radio/CD-speler, generator
Minimum lengte: 850 cm
Maximum lengte: 1000 cm

Bedafmetingen:
lengte breedte
Bed achterin 188 cm 152 cm
Dinette 168 cm 104 cm
Hoogslaper 2x 180 cm 76 cm

NB: de beschikbaarheid van een camper is altijd op aanvraag!

Inbegrepen bij deze reis

Camper winterreis Jasper

Retourvlucht KLM Edmonton incl. luchthavenbelasting (ski-uitrusting mag gratis mee)
1 overnachting luchthavenhotel Edmonton
6 of 9 nachten (7 of 10 dagen) MH-A camperhuur Canadream
Klaarmaakkosten
Kampeeruitrustng
CDR verzekering (met eigen risico variërend van CAD 750 tot CAD 1500 per schadegeval)
Onbeperkt gebruik generator
Gevulde gastank
Gevulde vers watertank
1 extra bestuurder

(De bovenste rij prijzen is voor de 1 weekse reis en de onderste rij voor de 10-daagse reis).

Schema & Route Winter camperreis Jasper

Dag 1

Amsterdam - Edmonton

U vertrekt voor uw vlucht per KLM van Schiphol naar Edmonton. Na aankomst gaat u lopend naar uw hotel, dat zich op de luchthaven bevindt.
Dag 2

Edmonton - Jasper

U wordt door de camperverhuurder opgehaald bij uw luchthavenhotel en naar hun verhuurlocatie gebracht. Hier krijgt u uitleg over hoe de camper werkt van binnen en buiten en daarna bent u klaar om aan uw winteravontuur te beginnen. U kunt in de omgeving van Edmonton alvast wat boodschappen doen, maar u kunt natuurlijk ook eerst aan uw rit naar Jasper beginnen en onderweg uw boodschappen doen.
De overnachting op een camping is op eigen gelegenheid en niet inbegrepen in de reis.
Verblijf Jasper

Jasper

U verblijft in principe 5 of 9 nachten in Jasper. We raden daarbij aan om op Wapiti Winter Campground te verblijven. Deze camping is geopend van 8 oktober tot 01 mei en is vooraf niet te reserveren. Het gaat hier om het zogenaamde first come/first served principe en u dient u zelf te registeren op de camping. Deze wintercamping beschikt over een aansluiting op elektriciteit (40 plaatsen) en er zijn washrooms met douches en toiletten. Ook kunt u er drinkwater verkrijgen. Tegen betaling van CAD 8,- per dag kunt u een vergunning kopen om vuur te maken. Stel u eens voor dat u na een dag in de sneeuw om een kampvuur zit om marshmellows te roosteren!
Let op: de camping heeft geen sanidump, maar er is een mogelijkheid om bij Stan Wright Industrial Park uw vuile water te lozen. (Hwy. 93A; Connaught Drive and Hazel Avenue; East of railway tracks next to the Jasper Recycling Depot and across from RV parking lot)

Het skigebied van Jasper heet Marmot Basin en is geschikt voor skiërs en snowboarders van elk niveau. Het is een rustig skigebied zonder wachtrijen voor de liften. Het voelt alsof u de hele berg voor uzelf hebt! In 2018 is Jasper door USA Today verkozen tot "best ski town". Reden genoeg om dit gebied zelf eens te verkennen. Jasper voelt als een dorp, maar heeft voldoende cafés en restaurants om lekker wat te eten of drinken.
Naast het skiën of snowboarden kunt u ook kennis maken met andere winteractiviteiten, zoals een guided icewalk in Maligne Canyon of beklim de bevroren watervallen. Ook kunt u schaatsen op Pyramid Lake, een hondensledetocht maken of langlaufen op een van de vele loipes.

Mountain Statistics
•Vertical drop: 3,000 ft. (914 m)
•Top elevation: 8,570 ft. (2,612 m)
•Number of trails: 86
•Longest trail: 3.5 miles (5.6 km)
•Acreage: 1,675 acres
•Lifts: 7 lifts (three high speed quad chairs, one quad chair, one triple chair, one double chair and one magic carpet)
•Average snowfall: 160 in. (400 cm) per season
•Terrain: 30% Novice, 30% Intermediate, 20% Advanced and 20% Expert; evenly split on upper and lower mountain
•Average Temperature: January -11°C, February -3°C, March +1°C, April +6°C
voorlaatste dag

Jasper - Edmonton

We raden u aan om de laatste avond met de camper in de buurt van Edmonton te overnachten, aangezien u de camper 's ochtends vroeg in dient te leveren. Een geschikte camping daarvoor is Glowing Emvers RV Park dat ongeveer naast de verhuurlocatie van Canadream ligt. Dit geeft u de gelegenheid om op uw gemak alles in te pakken en de camper schoon te maken, voordat u deze op de laatste ochtend dient in te leveren. De camping ligt 8 minuten rijden van de West Edmonton Mall, een reusachtig winkelcentrum met zwembaden en allerlei andere activiteiten en uiteraard ook genoeg restaurants.
Laatste dag

Edmonton - Amsterdam

Vanochtend levert u de camper in en wordt u door de camperverhuurder naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.