Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Orka camperspecial 3 weken Vancouver 2022

Familie, romantiek, levensduur, harmonie, reizen, gemeenschapszin en veiligheid. ‘Hij die de reiziger beschermt ver van huis en hem terugbrengt wanneer het tijd is’.
Hoe mooi is dat? Dit zijn de kenmerken die de orka symboliseert in de spirituele wereld van de oorspronkelijke First Nations (oorspronkelijke bewoners) op Vancouver Island. Na een roerig en moeilijk 2020 en 2021 leek het ons daarom mooi om 2022 symbolisch uit te roepen tot het ‘jaar van de orka’ bij GoCanada. Want zo’n beschermer willen we toch allemaal wel tijdens onze verre reizen?
Onze inmiddels bekende vroegboek camperspecial zal volgend jaar dan ook in het teken staan van de heilige orka door een toegevoegde orka-excursie vanuit het authentieke dorp Telegraph Cove. Dit is een van de laatste ‘boardwalk’ dorpen van Canada en vanuit hier gaat een van de beste orka-excursies die er te vinden is. De Johnstone Straight en het Broughton Archipelago Marine Provincial Park herbergen elk jaar ongeveer 250 Northern Resident Killer Whales (orka’s) en zijn vanuit Telegraph Cove direct te benaderen zonder lange afstanden te hoeven varen. De tocht vindt dan ook plaats met een comfortabele cruiser met toilet en koffie aan boord en u hoeft daarom niet een heel warmtepak aan zoals bij veel zodiacs wel het geval is. Kortom: comfortabel en met een grote kans op het zien van walvissen en orka’s. De tochten worden uitgevoerd door Prince of Whales en het welzijn van de orka staat bij dit bedrijf hoog in het vaandel.

Mag het iets avontuurlijker? Vanuit Telegraph Cove worden er ook kajaktochten aangeboden in dit gebied (vraag ons naar de mogelijkheden). Dit is een van de weinige plekken in de wereld waar dit kan en het is een fantastische ervaring. Zo hebben we Evi, presentatrice van ‘3 op Reis’, hier al een keer kennis mee laten maken. Een memorabele uitzending al zeggen we zelf. Kijk maar eens terug naar aflevering 4 van ‘3 op Reis’ op onze media pagina over-ons/media.
Naast een bezoek aan dit bijzondere orka-gebied is er natuurlijk nog tijd genoeg om Vancouver Island en de Sunshine Coast te bezoeken en/of het binnenland van BC en de Rockies te doorkruizen.

Conclusie: een goed geprijsde vroegboek aanbieding met een spiritueel tintje!
De vertrekdata in 2022 zijn op basis van het zogenaamde 'run of fleet' principe waarbij de camperverhuurder bepaalt of u een C-Small, C-Medium of C-Large krijgt. Uiteraard kunt u wel een voorkeur doorgeven, maar dat is geen garantie dat u het betreffende type ook daadwerkelijk krijgt.
Deze luxe wagens hebben allemaal een vrije doorloop, luifel, douche, wc en uitgebreide keuken met magnetron en grote koelkast met vriezer.

C-Small:
Lengte: 617 cm
Bedafmetingen:
Dinette: 183 cm lang en 1223 cm breed
Hoogslaper: 213 cm lang en 135 cm breed

C-Medium:
Lengte: 721 cm
Bedafmetingen:
Bed achterin: 200 cm lang en 145 cm breed
Dinette: 167 cm lang en 113 cm breed
Hoogslaper: 203 cm lang en 135 cm breed

C-Large:
Lengte: 767 cm
Bedafmetingen:
Bed achterin: 200 cm lang en 145 cm breed
Dinette: 167 cm lang en 113 cm breed
Hoogslaper: 203 cm lang en 135 cm breed

Inbegrepen bij deze reis

Orka camperspecial 3 weken Vancouver 2022

Reissom is inclusief:
Vlucht Vancouver Air Transat (incl. 23 kg ruimbagage)
Luchthavenbelasting
2x 1 overnachting luchthavenhotel Vancouver (begin en eind)
19 dagen/18 nachten camperhuur ROF (C-Small, C-Medium of C-Large) vertrek 07 juni 2022 en 15 september 2022
20 dagen/19 nachten camperhuur ROF (C-Small, C-Medium of C-Large) vertrek op 16 mei 2022, 30 mei 2022 of 29 augustus 2022
3000 km vrij
klaarmaakkosten
2x kampeeruitrusting
klaarzetkosten
CDR verzekering (reduceert het eigen risico tot CAD 750,- per schadegeval)
transfers luchthaven > luchthavenhotel > camperverhuurder > luchthaven > luchthavenhotel > luchthaven
halve dag orka/walvisexcursie vanuit Telegraph Cove
Rustic Campgrounds Guide West-Canada
What to do Excursiegids

C-Small:
Bijzonderheden: vrije doorloop, hoogslaper, luifel en automaat
Uitrusting: douche, toilet, magnetron, air conditioning, koelkast, vriezer, oven, radio/CD-speler en zonnepanelen
Lengte: 617 cm
Bedafmetingen (lengte/breedte):
Dinette 183 cm 122 cm
Hoogslaper 213 cm 135 cm

C-Medium:
Bijzonderheden: automaat, 2WD, vrije doorloop, luifel, achteruitrij camera, hoogslaper en vast bed achterin
Uitrusting: douche, toilet, magnetron, air conditioning, koelkast, vriezer, oven, radio/CD-speler, USB-aansluiting, zonnepanelen en generator.
Lengte: 721 cm
Bedafmetingen (lengte/breedte):
Hoogslaper 203 cm 135 cm
Bed achterin 200 cm 145 cm
Dinette 167 cm 113 cm

C-Large;
Bijzonderheden: vrije doorloop, hoogslaper, achterbed, slide-out, luifel
Uitrusting: douche, toilet, koelkast, vriezer, magnetron, oven, radio-/CD speler, air conditioning, zonnepanelen en generator
Lengte: 767 cm
Bedafmetingen (lengte/breedte):
Hoogslaper 203 cm 135 cm
2-persoonsbed 200 cm 145 cm
Dinette 167 cm 113 cm

Schema & Route Orka camperspecial Vancouver 2022

Orka camperspecial 3 weken Vancouver 2022

Vancouver Island heeft in het voorjaar en najaar een redelijk mild klimaat en is daarmee zeer geschikt als bestemming voor uw reis.
U bent bij deze reis vrij om uw eigen route te bepalen maar één ding staat vast. En dat is dat u op de vooraf besproken datum in Telegraph Cove bent voor de orka-tocht.
Ons advies is dan ook om voor deze reis iets meer tijd uit te trekken voor Vancouver Island en de Sunshine Coast. Een optie is ook om vervolgens de unieke Northern Seawolf te pakken naar Bella Coola, om vervolgens door de Cariboo weer naar Vancouver te rijden.
Een alternatief is om voor of na Vancouver Island een leuke alternatieve route door het binnenland te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan De Kootenays. Een rustig en authentiek berggebied met historische dorpjes en fruitstandjes langs de weg.
U kunt het vasteland ook helemaal overslaan en op Vancouver Island ook nog een rondje maken van Victoria naar Sooke, Port Renfrew en Duncan en al dan niet nog een bezoek brengen aan Tofino/Ucluelet met mooie wandelingen door het Pacific Rim National Park. U ziet: opties te over!

Voorbeeld route:
Vancouver
ferry naar de Lower Sunshine Coast
Sechelt
ferry naar de Upper Sunshine Coast
Lund / Desolation Sound
ferry naar Vancouver Island, Powell River / Little River (Comox)
Campbell River
Telegraph Cove
Parksville/Nanaimo
Ferry naar Horsehoe Bay
Whistler
Lillooet
Kamloops
Nakusp
Nelson
Osoyoos
Vancouver

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.