Zoek een reis door Canada

Canada & corona

Beste Canada liefhebber,

Door de huidige coronacrisis snappen we dat u vragen hebt over de eventuele gevolgen voor uw geboekte reis naar Canada.

Hoe gaan wij op dit moment om met uw reservering i.v.m. de corona-(Covid-19)crisis?Er geldt op dit moment een inreisverbod voor onbepaalde tijd naar Canada voor internationale reizigers die niet per se naar Canada hoeven. Data genoemd op Canadese overheidswebsites zijn indicatief en niet keihard aangezien Canada zichzelf de ruimte geeft het inreisverbod op te heffen of aan te houden naar gelang de situatie. Canada heeft op dit moment (net als een groot deel van de wereld m.u.v enkele Europese landen) code oranje en wordt als niet veilig beschouwd.
Canada bekijkt de situatie van dag tot dag en ook wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Ook hebben wij dagelijks contact met onze leveranciers. Vanaf 7 januari is het verplicht om bij vertrek naar Canada een negatieve PCR-test te kunnen tonen die binnen 72 uur voor vertrek is afgegeven. Daarnaast dient u na aankomst een moleculaire test te ondergaan en dan minstens drie nachten te verblijven in een hotel bij de luchthaven, dat door de overheid is aangewezen. Deze kosten inclusief maaltijden e.d. zijn voor uw eigen rekening. Ondanks deze test blijft de verplichting van 14 dagen quarantaine in Canada van toepassing voor iedereen die Canada in komt. Daarnaast dienen alle reizigers vanaf 22 februari hun contactgegevens, reisinformatie en quarantaineplan voor aankomst in Canada online in te dienen via ArriveCAN.

SGR Dekking Corona voucher 4 maanden verlengdIn 2020 hebben we een coronavoucher uitgegeven voor reizen die niet door konden gaan. Dit voucher is een initiatief van de ANVR en de SGR en zorgt er voor dat de waarde van uw gedane aan- of restbetaling omgezet wordt in een tegoed wanneer u niet kunt reizen. Dit ‘coronavoucher’ kunt u gebruiken bij GoCanada voor een toekomstige boeking.
Als de volgende reis duurder is dan de waarde van het voucher, dan zult u het verschil bij dienen te betalen. Het voucher is geldig voor 16 maanden, maar kan wel worden gebruikt om een reis in 2022 te boeken indien u dit doet voor de vervaldatum van het voucher. Het voucher wordt afgegeven op naam van de hoofdboeker en is alleen geldig voor de reizigers uit het reisgezelschap van de originele boeking.

Voor reizen met vertrek vanaf 21 juli 2021 gelden op dit moment de voorwaarden zoals aangegeven op uw factuur en in onze reguliere voorwaarden. Echter hoeft u uw restantbetaling voorlopig nog niet over te maken. Omdat de ontwikkelingen erg snel gaan en we niet kunnen voorspellen hoe de situatie er de komende tijd uitziet, zullen wij hierop anticiperen indien nodig. Wel weten we al dat Air Transat haar vluchten tot en met 31 augustus heeft geannuleerd.

Veranderingen aangaande ons beleid omtrent het coronavirus vindt u op onze website. Voor de laatste informatie over reizen naar Canada en het coronavirus is er ook een speciale website in het leven geroepen waar de actuele informatie van de verschillende relevante instanties op verzameld is. Klik hier voor meer info»»

Een van de voorwaarden van ons SGR coronavoucher is dat u tussen een half jaar en 16 maanden na uitgifte van het voucher aan ons kunt vragen om u uw geld terug te betalen. We dienen dit dan uiterlijk 16 maanden min een dag na de uitgiftedatum te doen. Alle vouchers die in 2020 zijn uitgegeven vanwege het niet door kunnen gaan van een reis vanwege corona, worden door de SGR gedekt mochten wij failliet gaan. Voor reizen die in 2021 eventueel niet door zouden kunnen gaan vanwege corona, geldt dat we daarvoor geen coronavouchers meer mogen uitgeven die door de SGR worden gedekt. Dat staat echter los van de vouchers die wij in 2020 hebben uitgegeven en die zijn dus gewoon gegarandeerd. Daarnaast is het ook mogelijk om uw voucher te gebruiken om een reis voor 2022 te boeken. We hebben de campertarieven, prijzen van vliegtickets en van verschillende autorondreizen inmiddels binnen, dus 2022 is boekbaar. En die reis/bevestiging valt dan ook onder SGR garantie. U helpt ons enorm door niet de waarde van uw voucher te laten uitbetalen, maar het voucher te gebruiken voor het boeken van een reis in 2022.
Voor inspiriatie: Klik hier voor camperreizen of hier voor autoreizen.

We houden u op de hoogte! Voor nu, fingers crossed en bovenal; blijf gezond!


Uw GoCanada team,

Roderick, Astrid, Barbara, Esther, Fleur, Jessica, Suzanne en Vivian

Wellicht interesseert dit u ook

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.