Zoek een reis door Canada

Canada & corona

Beste Canada liefhebber,

Door de huidige corona crisis snappen we dat u vragen hebt over de eventuele gevolgen voor uw geboekte reis naar Canada.

Er geldt op dit moment een inreisverbod voor onbepaalde tijd naar Canada voor internationale reizigers die niet per se naar Canada hoeven. Data genoemd op Canadese overheidswebsites zijn indicatief en niet keihard aangezien Canada zichzelf de ruimte geeft het inreisverbod op te heffen of aan te houden naar gelang de situatie. Canada heeft op dit moment (net als een groot deel van de wereld m.u.v enkele Europese landen) code oranje en wordt als niet veilig beschouwd.
Canada bekijkt de situatie van dag tot dag en ook wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Ook hebben wij dagelijks contact met onze leveranciers.

Hoe gaan wij op dit moment om met uw reservering i.v.m. de corona-(Covid-19)crisis?Wanneer u vertrekt voor 01 februari of als de reis niet door kan gaan omdat bijvoorbeeld de luchtvaartvaartmaatschappij niet vliegt, dan is het zeker dat uw reis niet doorgaat en komt u in aanmerking voor het zogenaamde coronavoucher. Dit voucher is een initiatief van de ANVR en de SGR en zorgt er voor dat de waarde van uw gedane aan- of restbetaling omgezet wordt in een tegoed wanneer u niet kunt reizen. Dit ‘coronavoucher’ kunt u gebruiken bij GoCanada voor een toekomstige boeking.
Als de volgende reis duurder is dan de waarde van het voucher, dan zult u het verschil bij dienen te betalen. Het voucher is geldig voor 12 maanden. Het voucher wordt afgegeven op naam van de hoofdboeker en is alleen geldig voor de reizigers uit het reisgezelschap van de originele boeking.

Voor reizen met vertrek vanaf 01 februari gelden op dit moment de voorwaarden zoals aangegeven op uw factuur en in onze reguliere voorwaarden. Echter hoeft u uw restantbetaling voorlopig nog niet over te maken. Omdat de ontwikkelingen erg snel gaan en we niet kunnen voorspellen hoe de situatie er de komende tijd uitziet, zullen wij hier op anticiperen indien nodig.

Zoals u kunt lezen is het op dit moment nog onzeker of reizen in november doorgang kunnen vinden.

Veranderingen aangaande ons beleid omtrent het coronavirus vindt u op onze website. Voor de laatste informatie over reizen naar Canada en het coronavirus is er ook een speciale website in het leven geroepen waar de actuele informatie van de verschillende relevante instanties op verzameld is. Klik hier voor meer info»»

Een van de voorwaarden van ons SGR coronavoucher is dat u tussen een half jaar en een jaar na uitgifte van het voucher aan ons kunt vragen om u uw geld terug te betalen. We dienen dit dan uiterlijk een jaar min een dag na de uitgiftedatum te doen. Alle vouchers die in 2020 zijn uitgegeven vanwege het niet door kunnen gaan van een reis vanwege corona, worden door de SGR gedekt mochten wij failliet gaan. De SGR weet echter niet of ze ook een voucher willen garanderen voor reizen die volgend jaar eventueel niet door zouden kunnen gaan vanwege corona. Dat staat echter los van de vouchers die wij dit jaar hebben uitgegeven en die zijn dus gewoon gegarandeerd. Daarnaast is het ook mogelijk om uw voucher te gebruiken om een reis voor 2022 te boeken. We krijgen signalen van de camperverhuurders dat ze al heel vroeg zullen komen met tarieven voor 2022, waardoor u al ruim voor het verstrijken van de 'vouchertermijn' een reis voor 2022 kunt boeken, die dan ook valt onder SGR garantie. U helpt ons enorm door niet de waarde van uw voucher te laten uitbetalen, maar het voucher te gebruiken voor het boeken van een reis in 2021 of 2022.

We houden u op de hoogte! Voor nu, fingers crossed en bovenal; blijf gezond!


Uw GoCanada team,

Roderick, Astrid, Barbara, Esther, Fleur, Jessica, Suzanne en Vivian

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.