Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Grizzly beren tour september

We zijn trots dat we u een unieke tour kunnen aanbieden dit najaar waarbij u drie nachten in de authentieke Homfray Lodge overnacht. Deze lodge ligt in de Toba Inlet (ten noorden van de Sunshine Coast) en tijdens uw verblijf maakt u twee keer een berenexcursie onder leiding van een gids van de lokale Klahoose First Nations. Deze first nations wonen al eeuwen hier en kennen daardoor het gebied op hun duimpje. Vanaf de uitzichtplatforms kunt u in het najaar de vissende grizzlyberen goed zien.

Deze reis in het kort:
* Retourvlucht Vancouver Air Transat
* midsize SUV autohuur
* 2 overnachtingen downtown Vancouver
* 1 overnachting Lund
* 3 overnachtingen Homfray Lodge inclusief alle maaltijden en 2 grizzly beer excursies
* 3 overnachtingen Parksville
* overtochten per BC Ferries
* 1 overnachting luchthavenhotel Vancouver

De tour begint met een vlucht naar Vancouver waarna u twee nachten verblijft in het levendige centrum. Aansluitend rijdt u verder naar Lund aan de Sunshine Coast. De volgende dag begint uw grizzly avontuur met een mooie boottocht naar de Homfray Lodge. Tijdens uw verblijf in de lodge zijn alle maaltijden inbegrepen. Bij terugkomst in Lund maakt u de oversteek naar Vancouver Island waar u nog drie nachten verblijft in een mooi resort in Parksville. Van daaruit kunt u een uitstapje maken naar Campbell River voor een walvisexcursie of een vlucht met een watervliegtuig om de post rond te brengen. U sluit deze reis af met een overnachting bij de luchthaven van Vancouver waar u ook uw midsize SUV inlevert.

(PS Indien u deze reis wilt boeken, dan hoeft u bij stap 4 (auto) niets te doen. U kunt daarna op de prijs klikken onder uw gewenste vertrekdatum en dan komt u automatisch in het boekingsformulier terecht. Dit heeft te maken met een technisch probleem op de website).

Inbegrepen bij deze reis

Grizzly beren tour september

Retourvlucht Vancouver Air Transat
Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
midsize SUV autohuur op basis van gold inclusief 2 bestuurders, tank benzine en ongelimiteerde kilometers
2 overnachtingen downtown Vancouver
1 overnachting Lund
3 overnachtingen Homfray Lodge inclusief alle maaltijden en 2 grizzly beer excursies
3 overnachtingen Parksville
overtochten per BC Ferries
1 overnachting luchthavenhotel Vancouver

(PS Indien u deze reis wilt boeken, dan hoeft u bij stap 4 (auto) niets te doen. U kunt daarna op de prijs klikken onder uw gewenste vertrekdatum en dan komt u automatisch in het boekingsformulier terecht. Dit heeft te maken met een technisch probleem op onze website).

Schema & Route Twaalf daagse grizzly beren tour West-Canada

Dag 1

Amsterdam – Vancouver

Vertrek vanaf Schiphol met Air Transat naar Vancouver. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum van Vancouver.
Dag 2

Vancouver

Deze dag is ter vrije besteding om Vancouver te ontdekken. Gelegen tussen de bergen en de zee, is Vancouver een van de meest spectaculaire steden ter wereld.
* To do: Maak een wandeling of fiets door Stanley Park, bezoek Canada Place en de waterkant, neem een kijkje in het historische Gastown waar de oude stoomklok nog werkt, bezoek het drukke indrukwekkende Chinatown, struin over Robson Street met zijn vele winkels of neem de watertaxi naar Granville Island voor een bezoek aan de gezellige markt.
Dag 3

Vancouver – Lund

U vertrekt voor een mooie rit langs de Sunshine Coast waarbij u onderweg twee keer een oversteek maakt per veerboot. Wie weet ziet u onderweg wel een walvis of zeehond.
Lund wordt ook wel de oesterhoofdstad van Canada genoemd en ligt tevens aan de rand van het prachtige Desolation Sound Marine Park.
* To do: Lund is DE plek om te gaan zeekajakken, wandel een deel van de bekende Sunshine Coast trail (vanuit Lund is de eerste berghut op Manzanita Bluff goed te bereiken en het uitzicht is fenomenaal) of neemt u bij mooi weer de watertaxi richting Savary Island voor een picknick op het mooie strand.
Dag 4

Lund – Homfray Lodge

De ochtend is ter vrije besteding. ’s Middags wordt u door Pacific Coastal Cruises opgehaald en wordt u per boot naar de Homfray Lodge gebracht. De cruise duurt zo’n drie uur en onderweg wordt er gekeken of er wilde dieren te zien zijn in het prachtige Desolation Sound Marine Park en de Homfray Channel. Tijdens de cruise kunt u niet alleen genieten van de mooie omgeving, maar worden er ook een hapje en drankje geserveerd. ’s Avonds dineert u in de lodge.
Dag 5 + 6

Homfray Lodge

* To do: Per dag maakt u een grizzly beer excursie. Deze tours duren zo’n 6 uur, waarvan u 2 tot 3 uur besteedt aan het kijken naar de beren vanaf verschillende uitzicht platforms. Na het ontbijt vertrekt u per boot naar de Toba Inlet (ongeveer 1 uur) waar u ontvangen wordt door een gids van de Klahoose First Nations. U wordt dan per auto naar de verschillende punten gebracht om de beren in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Voor onderweg krijgt u een lunchpakket mee. Bij terugkomst in de lodge is er nog vrije tijd en kunt u gebruik maken van alle faciliteiten, zoals lounge, wifi, gebruik van kajaks en stand up paddle boards. Uiteraard kunt u ’s avonds weer genieten van een lekker diner.
Dag 7

Homfray Lodge - Parksville

Na het ontbijt neemt u afscheid van de lodge en wordt u per boot weer naar Lund gebracht. Hier stapt u in uw huurauto en rijdt naar Powell River voor de overtocht naar Vancouver Island. Na aankomst rijdt u een uurtje naar Parksville, waar u de komende dagen verblijft.
Dag 8 + 9

Parksville

U verblijft in een mooi resort in Parksville op basis van logies.
* To do: Deze dagen kunt u gebruiken om bij voorbeeld een walvisexcursie te maken vanuit Campbell River of van daaruit een vlucht te maken met een historisch watervliegtuig om de post te bezorgen. Campbell River is ongeveer een uur rijden van Parksville.
Als u het rustiger aan wilt doen, kunt u natuurlijk ook in de omgeving van Parksville blijven en een wandeling langs het strand maken of een boekje lezen en lekker ontspannen.
Een ander leuk uitstapje is om naar Coombs te gaan en daar de geiten op het dak te zien van de overdekte markt. Dit is wel toeristisch, maar zeker een leuk uitstapje. Bovendien kunt u lekkere broodjes kopen op deze markt.
Dag 10

Parksville – Vancouver

U kunt het grootste deel van de dag gebruiken om Vancouver Island nog verder te verkennen. In de loop van de dag neemt u de veerboot terug naar het vasteland. U overnacht deze laatste avond bij de luchthaven.
Dag 11

Parksville – Amsterdam

Vandaag levert u uw huurauto weer in en aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.