Zoek een reis door Canada

Post per historisch watervliegtuig

Als je ons vraagt wat wel één van de meest bijzondere ervaringen is in Canada, dan zal het antwoord zijn: De post rondbrengen in een originele Beaver DeHavilland watervliegtuig.
Nergens ter wereld kun je op deze authentieke wijze nog meemaken hoe in afgelegen gebieden in Canada post, pakketjes, mensen, geiten en ‘al het andere wat er in past’, wordt vervoerd.
Een paar keer per week worden er vanaf verschillende dorpen op Vancouver Island deze vluchten uitgevoerd. En U kan mee! Wij hebben goede afspraken met deze ‘postbodes’ en voegen deze ervaring graag toe u uw rondreis.

Bijzonder weetje: Elk Beaver Dehavilland toestel is een verhaal op zich. Vele hebben met de US army nog in Korea gevlogen en zijn nadien in de burgerluchtvaart in Canada te terecht gekomen. Als je google op de code, zichtbaar op de staart kom je vaak vele oude foto’s tegen van de desbetreffende ‘Beaver’. Er vliegen er nog enkele honderden in Canada en Alaska en zijn een symbool geworden voor de Canadese wildernis. Geen trip door Canada zonder een vlucht in een ‘Beaver’ is ons motto.

De begeleidende foto’s zijn gemaakt door reisjournalist Mirte Voorend van www.reishonger.nl. Maar als goed kijkt zie je ook onze eigen Roderick de post rondbrengen.

Impressie

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

GoCanada heeft meegewerkt aan