Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand voor het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een vrolijk dreamteam dat gedreven wordt door passie, kennis
en meer dan 20 jaar Canada ervaring. Samen stellen wij jouw droomreis samen! Neem contact op en slaap zelf binnenkort in die
stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord. ... Lees meer

√ First off all… In love with Canada
√ Persoonlijk advies en no-nonsense
√ Onvergetelijke en bijzondere reizen op maat
√ Jarenlange ervaring met reizen door Canada
√ Handige GoCanada App en eigen campinggidsen

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Begeleide groepsreis Best of the Maritimes

Het oosten van Canada toont zich op zijn mooist tijdens de zogenaamde Indian Summer. Tijdens het herfstseizoen wanneer alle boombladeren gaan kleuren, veranderen de berghellingen in een ware gloed van groen, geel, oranje, rood en alles wat daartussen zit. Het is een feest voor het oog. Dat alles wordt vervolgens gelardeerd met prachtige meren, ruige zeekusten, liefelijke zandstranden, tegen de berghellingen aangeplakte dorpjes en vele pittoreske vuurtorens. Om dit alles te zien en vooral te beleven, rijden we tijdens deze groepsreis door de maritieme provincies en Oost-Canada via de mooist denkbare routes. Onderweg vertelt de Nederlandstalige gids en chauffeur u alles over de interessante geschiedenis en de natuurverschijnselen van dit unieke gebied. Vervolgens doorkruist u met ons vele maritieme en Oost-Canadese provincies en tijdens deze reis bezoekt u diverse nationale en provinciale natuurparken en krijgt eveneens alle tijd om de grote steden Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto te bezoeken en te verkennen. En…natuurlijk worden de Niagara watervallen niet vergeten!!

De reis in het kort:
* Retourvlucht Halifax heen en Toronto terug met KLM
* 29 overnachtingen
* Nederlandse chauffeur/gids
* Kleine groep (maximaal 10 personen)
* Vervoer per comfortabele minibus
U maakt rondritten door Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto en bezoekt verschillende mooie natuurparken. Verder bezoekt u tijdens deze reis onder andere het immigratie museum, een oud fort, maakt u een walvisexcursie en bezoekt u de beroemde Niagara Falls. Onder leiding van uw gids zult u de maritieme en oostelijke provincies Nova Scotia, Prince Edward Island, New Brunswick, Quebec en Ontario verkennen.

De route in het kort:
Halifax (2 nachten)
Liscomb Mills (1 nacht)
Dundee (1 nacht)
North Sydney (1 nacht)
Ingonish (2 nachten)
Belle Cote (1 nacht)
Baddeck (1 nacht)
Pictou (1 nacht)
Golf van St. Lawrence (2 nachten)
Amherst (1 nacht)
Truro (1 nacht)
Liverpool (1 nacht)
Saint John (1 nacht)
Grand Falls (1 nacht)
Tadoussac (1 nacht)
Quebec City (2 nachten)
Montreal (2 nachten)
Ottawa (2 nachten)
Algonquin Provincial Park (2 nachten)
Niagara Falls (1 nacht)
Toronto (2 nachten)

Stelt u u eens voor, reizen met een minibus en een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen hoeft u 's morgens niet om 06.00 of 07.00 uur uw koffers op de hotelgang te zetten maar kunt u relaxt opstaan, want het dagelijks vertrek is pas tussen 09.00 en 09.30 uur. Wij stoppen langs de weg waar wij maar willen (indien veilig) want er is geen tijdschema, eten bij dat kleine maar gezellige restaurantje ongeacht het tijdstip (ons groepje is immers maar klein dus reserveren is niet nodig) en verkennen met onze bus zijwegen of bospaden waar een grote touringcar niet is toegestaan. Gedurende de reis overnacht u niet in tentjes, maar geniet u van soms decadent luxe hotelkamers met mooie privé badkamers, flatscreen televisies en gratis internet/wifi verbindingen.
U hebt eens zin om 's morgens of 's avonds op uw geriefelijke hotelkamer te eten? (u beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op uw hotelkamer). Geen probleem, uw gids/chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat u in alle rust fruit, brood, yoghurt etc., maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en uw reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt u veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.
Stelt u u eens voor...

Deze reis is voor 2022 vol geboekt.

Inbegrepen bij deze reis

Begeleide groepsreis Best of the Maritimes

Retourvlucht Halifax-Toronto incl. luchthavenbelasting
Nederlands sprekende chauffeur/gids
Vervoer per airconditioned minibus
Transfers van/naar luchthaven
Ferry naar Prince Edward Island
29 Overnachtingen op basis van 2 persoonskamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels
Welcome Breakfast op 2e dag
Stadsrondritten in Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto
Toegang Nationale Parken
Maritime Museum Halifax
Pier 21 Immigration Museum Halifax
Sherbrooke
Fort Louisbourg
Walvisexcursie
Tuna fishing tour
Alexander Graham Bell National Historic Site
Joggins Fossil Cliffs
Millbrook Cultural & Heritage Centre
Niagara City Cruise boottour Niagara Falls
Lokale belastingen

Schema & Route Begeleide groepsreis Best Times in the Maritimes

Dag 1

Amsterdam - Halifax

Na aankomst op Halifax International Airport ontvangst door de reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het hotel in het centrum van Halifax. Haven, oude stadscentrum, winkels en restaurants onder handbereik. U verblijft twee nachten in Halifax.

Overnachting: Halifax
Dag 2

Halifax

Welcome Breakfast (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken.
➢ To do: In de ochtend brengt u een bezoek aan het Maritiem Museum (i). Hier wordt zeer visueel de maritieme geschiedenis van Halifax toegelicht. De grote ontploffing heeft diepe wonden achtergelaten en ook het vergaan van de beroemde Titanic heeft een stempel op Halifax gedrukt.
➢ To do: Later bezoekt u met ons het Immigratie Museum (i). In de jaren ’50 was Halifax DE aankomsthaven voor de vele duizenden immigranten, waaronder zeer velen uit ons eigen land. Leer hier over hun beweegredenen en waarmee ze allemaal te maken kregen tijdens hun eerste jaren in voor hen dit grote, nieuwe land.
De rest van de dag is ter eigen invulling. Uw gids kan u veel tips geven.

Overnachting: Halifax
Dag 3

Halifax - Liscomb Mills

Vandaag begint de reis dan echt. We rijden langs de ruige kust van Nova Scotia. Het contrast is soms groot: ruige rotsen afgewisseld met mooie zandstranden. Alles wordt hier bewaakt door de vuurtorens, die voor deze streken zo typisch zijn. En wat een overdadige rust straalt het allemaal uit. Genieten!

Overnachting: Liscomb Mills
Dag 4

Liscomb Mills - Dundee

➢ To do: Vanuit ons resort op het strand kunt u een fijne (lange) wandeling in de uitgestrekte natuur maken. Dat kan langs het strand, maar ook diep de bossen in langs de rivier.
Later die dag trekken we verder via de prachtige kustweg. Sherbrooke (i) is in originele staat bewaard gebleven en reflecteert het leven in Nova Scotia zoals het aan het einde van 1700 werd geleefd. Eén overnachting in Dundee aan de oevers van het immense Bras d’Or Lake op de golfbaan.

Overnachting: Dundee
Dag 5

Dundee - North Sydney

Langs de mooie oevers van Bras d’Or Lake gaat deze reis verder. Dit gigantische meer, in feite een binnenzee, is centraal gelegen op Cape Breton Island. Via onder andere de sluizen van St. Peters voert de route ons naar het Fort van Louisbourg (i).
➢ To do: Gesticht in 1713 door de Fransen als vissers- en handelscentrum. Zwaar beveiligd tegen de opdringerige Engelsen en tot zwaar beveiligd fort omgebouwd. Toch nog ten prooi gevallen aan de (eeuwige) vijand in 1760 en door de Engelsen vernietigd. Het geheel is herbouwd en in originele staat terug gebracht. Nu voor ons te bezoeken als een prachtig openluchtmuseum.

Overnachting: North Sydney
Dag 6

North Sydney - Ingonish

Al ruiger wordt het als we de Cape Breton Highlands inrijden. En dan al die machtige herfstkleuren overal om ons heen! De Cabot Trail is ook niet voor niets zo wereldwijd beroemd.
➢ To do: We rijden onze, zo machtig gelegen, Country Inn voorbij om enkele uren op zee door te brengen. We gaan per zodiac (i) op zoek naar diverse soorten walvissen, potvissen, bruinvissen, dolfijnen en zelfs zeeschildpadden!
U verblijft twee nachten op Castle Rock.

Overnachting: Ingonish
Dag 7

Ingonish

➢ To do: Deze dag kunt u net zo inspannend, dan wel ontspannend maken als u zelf maar verkiest. Vanuit onze ‘uitkijkpost’ op Castle Rock kunt u fantastische wandelingen maken in de
omgeving. Zelfs helemaal naar het in de verte gelegen Steering Island via de Middle Head Hiking Trail kunt u wandelen. Mocht u liever in alle rust van het eindeloze uitzicht genieten vanaf uw Country Inn terras, dan kan dat natuurlijk ook.

Overnachting: Ingonish
Dag 8

Ingonish - Belle Cote

Deze dag staat in het teken van intens genieten van de rit via de beroemde Cabot Trail. Een prachtige weg door de Cape Breton Highlands. Soms vlak langs de kust, soms hoog verheven boven de zee…wat een machtige uitzichten. Er is zelfs kans om walvissen en dolfijnen te zien vanaf onze uitzichtlocatie! Helpt u mee zoeken?!
➢ To do: We kunnen onze route nog wat uitbreiden en wat verloren vissersdorpjes bezoeken of een van de vele wandelmogelijkheden benutten.
Eén overnachting op het strand van Belle Cote.

Overnachting: Belle Cote
Dag 9

Belle Cote - Baddeck

Alexander Graham Bell heeft zijn residentie in het vriendelijke plaatsje Baddeck gehad en heeft hier veel van zijn beroemde uitvindingen en ontdekkingen gedaan. Hoog tijd om dat zelf eens aan een nader onderzoek te onderwerpen! U overnacht in het lieflijke Baddeck.

Overnachting: Baddeck
Dag 10

Baddeck - Pictou

➢ To do: Alexander Graham Bell is inderdaad de man van de telefoon; u hebt het goed. Maar ook zijn uitvindingen op het gebied van vliegen en varen zijn bekend. U kunt het allemaal bekijken en ervaren in het Alexander Graham Bell National Historic Site (i) van Baddeck.
Van hieruit rijden we een prachtige landelijke route langs de andere zijde van het Bras d’Or Lake, via de St. George Bay en de oevers van de Atlantische Oceaan naar Pictou. Hier wacht u een prachtig resort direct op het strand van de Atlantische Oceaan.

Overnachting: Pictou
Dag 11

Pictou - Golf van St. Lawrence

Een bijzondere veerpontverbinding (i) brengt u in ongeveer een uur varen over de Atlantische Oceaan door de straat van Northumberland van Caribou naar Wood Islands (tot de verbeelding sprekende namen). U komt aan op Prince Edward Island in de volksmond kortweg PEI genoemd en een provincie van Canada. Het eiland is bekend om zijn landbouw, milde klimaat, maar vooral zijn rode aarde!
➢ To do: Een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad van PEI, Charlottetown, staat natuurlijk op het programma.
U verblijft twee nachten aan de Golf van St. Lawrence.

Overnachting: Golf van St. Lawrence
Dag 12

Golf van St. Lawrence

➢ To do: Het seizoen van de kreeftenvisserij is net voorbij, maar dat let ons niet toch een prachtige dag op het water van de Golf van St. Lawrence en de Atlantische Oceaan door te brengen. We gaan aan boord van een lokale vissersboot om op tonijn te gaan vissen. Houd u vast voor een origineel Canadees avontuur!

Overnachting: Golf van St. Lawrence
Dag 13

Golf van St. Lawrence - Amherst

We maken er een mooie dag van op het platteland en langs de mooie kusten van PEI. Het is het land van Anne of Green Gables. Vandaag verlaten we PEI en wel op heel bijzondere wijze. We steken de Northumberland Strait over met ‘droge voeten’ via de zeer bijzondere Confederation Bridge (i). Het is werkelijk een juweel van een brug met een lengte van 13 km! Via de provincie New Brunswick rijden we Nova Scotia weer binnen om te overnachten in Amherst.

Overnachting: Amherst
Dag 14

Amherst - Truro

Deze dag staat in het teken van ‘terug in de tijd’ en wel zo’n slordige 300 miljoen jaar. We bevinden ons een beetje op het scheidingsvlak van het Devoon en het Perm, in het zogenaamde Kooltijdperk of Carboon. Canada lag toen in de buurt van de evenaar en het was er tropisch warm. Wouden van enorme heermoesplanten waren er en moerassen met plantaardige woudreuzen. Deze wouden herbergen vele soorten bijzondere dieren. De aardlagen, die hieruit ontstaan zijn, komen hier bij de Joggins Fossil Cliffs aan de oppervlakte.
➢ To do: Het is een World UNESCO Heritage Site en heeft een bijzonder interessant Visitor Centre (i). Op het strand kunt u prachtige fossielen vinden uit die tijd. Zeer indrukwekkend.
Op vele plaatsen in de wereld vind je ‘De Drie Gezusters’. Nova Scotia doet hier niet voor onder! We gaan ze met u ontdekken. Ziet u er ‘zusters’ in?
➢ To do: We hopen nog tijd te hebben om een bezoek aan het Millbrook Cultural & Heritage Centre (i) te brengen, dat naast ons hotel is gelegen. Hier wordt ons alles verteld over de Mi’kmaw Native Band en zijn geschiedenis en huidige leefwijze.

Overnachting: Truro
Dag 15

Truro - Liverpool

Via de buitenwijken van de interessante stad Halifax komen we wederom bij de mooie Atlantische kust om de voor Nova Scotia zo beroemde vuurtorens en de lieflijke vissersplaatsjes van de South Shore te bezoeken en te ontdekken.
➢ To do: We bezoeken haast vanzelfsprekend het bekende Peggy’s Cove met de mooie vuurtoren en het prachtig dorpsgezicht.
➢ To do: We gaan de World UNESCO Heritage Site Lunenburg aan een onderzoek onderwerpen en laten we hopen dat het schoener zeilschip (Bluenose II), dat op het Canadese dubbeltje staat afgebeeld, aangemeerd is.

Overnachting: Liverpool
Dag 16

Liverpool - Saint John

➢ To do: Dwars over het schiereiland, dat Nova Scotia eigenlijk is, rijden we naar de havenstad Digby. Het National Park Reserve van Kejimkujik (i) staat vandaag voor onderweg op het programma. Hier hebben de oorspronkelijke bewoners, de Mi’kmaq First Nations, hun sporen nagelaten. Mooie wandelingen kunnen er gemaakt worden of huur een kano (o) en ontdek op deze wijze dit prachtige natuurgebied.
De Bay of Fundy kent de hoogste getijde golven ter wereld en soms kunt u vanaf de oevers van de Brier Islands walvissen zien zwemmen! Dat zou ook nog kunnen wanneer we laat in de middag de oversteek per veerboot van Nova Scotia naar New Brunswick maken. We vertoeven zo’n twee en een half uur op de Bay of Fundy die de beide provincies van elkaar scheidt.

Overnachting: Saint John
Dag 17

Saint John - Grand Falls

New Brunswick herbergt wel een heel oud en wat verborgen verleden. Hier heeft namelijk Afrika ooit nog aan Noord-Amerika vast gezeten, toen er nog sprake was van het zogenaamde supercontinent Pangea. We spreken over ruwweg zo’n 300 miljoen jaar geleden. We tonen u dan ook een ‘versleten’ gebergte, maar wel heel interessant. Over de miljoenen jaren die sindsdien verstreken zijn, zijn er prachtige landschappen gevormd met mooie rivieren, watervallen en diepe kloven. Een genot voor het oog. Tijdens onze reis zien we veel, voor deze streken zo karakteristieke, overdekte bruggen.

Overnachting: Grand Falls
Dag 18

Grand Falls - Tadoussac

We vervolgen onze reis en reizen door van New Brunswick naar de provincie Quebec. Ook wordt er van u verwacht dat u overschakelt op de Canadees–Franse taal (overigens spreken de meeste Canadezen ook Engels). We steken per veerboot de machtige Saint Lawrence rivier over.
➢ To do: Dit is een erg belangrijk gebied voor diverse soorten walvissen, zoals de Beluga of witte walvis. Wellicht hebben we geluk en kunnen we ze vinden, als we aan boord zijn gegaan van de zodiac en ons op de St. Lawrence begeven! Dit gebied is een beschermd natuurgebied onder de hoede van het Parc National Marine de Saguenay-Saint Laurent.

Overnachting: Tadoussac
Dag 19

Tadoussac - Quebec City

Deze dag staat in het teken van natuur, voordat we in de grote stad van Quebec City aankomen. Diverse nationale parken vallen ons ten deel vandaag. We trekken langs het mooie fjord van de Rivière Saguenay en door het gelijknamige Parc National. Nog meer in de binnenlanden doorkruisen we het Parc National de la Jaques-Cartier. Geniet van de vele soorten flora en fauna op onze tocht. Gaan we vandaag dan die beer of eland zien? U verblijft twee nachten in Quebec City.

Overnachting: Quebec City
Dag 20

Quebec City

De eerste grote stad in uw ‘cultuursectie’ van deze reis. En wat een bijzondere al direct. Zo’n Europees aandoende stad. Echt, u waant u soms ver buiten Canada. Veel oude gebouwen, mooie kathedralen, heerlijke terrasjes en eersteklas culinaire verwennerijen vallen u ten deel.
➢ To do: Natuurlijk mag het Fort niet ontbreken. Duik vandaag in de vroegste culturele geschiedenis van Canada!

Overnachting: Quebec City
Dag 21

Quebec City - Montreal

Het is niet eens zo’n lange verbindingsroute van Quebec City naar het volgende stedelijk hoogtepunt: Montreal. Ook deze stad ligt weer prachtig aan de Rivière Saint Laurent.
➢ To do: We zullen in staat zijn om reeds rond het middaguur te arriveren. Op deze wijze hebt u ruimschoots de tijd om deze stad te verkennen. Het is een van de Canadese Olympische steden en veel gebouwen en plaatsen uit 1976 herinneren hier nog aan. Uw hotel ligt, zoals u van ons gewend bent, midden in het centrum van de stad. Van hieruit is het dan ook makkelijk om alle bezienswaardigheden vlot te bereiken. Vergeet dan ook zeker niet om de ‘ondergrondse stad’ te bezoeken!
U verblijft twee nachten in Montreal.

Overnachting: Montreal
Dag 22

Montreal

➢ To do: Nog zo’n fijne dag in Montreal. Wat dacht u van een bezoek aan het beroemde Formule 1 circuit Gilles Villeneuve? Het eiland waarop het is uitgelegd, ademt nog steeds de sfeer van de Olympische Spelen, die hier in 1976 gehouden werden. Ook vindt u hier het bijzondere gebouw waarin het Montreal Casino is gehuisvest. Maar er is nog zoveel meer…

Overnachting: Montreal
Dag 23

Montreal - Ottawa

Deze reis staat naast natuur ook bol van de Canadese cultuur.
➢ To do: Maple syrup, zo beroemd als Canada zelf, wordt gemaakt op een mooie ‘sucrerie’ op de berg. Leer er alles over vandaag.
Vanaf de maple syrup boerderij reizen we verder en in slechts een paar uur komen we van Franstalig Canada weer in Engelstalig Canada. Ons doel is de hoofdstad van Canada en daarmee tevens het bestuurlijk centrum van dit grote land, namelijk Ottawa. U verblijft hier twee nachten.

Overnachting: Ottawa
Dag 24

Ottawa

➢ To do: Bezoekt u vandaag vooral de parlementsgebouwen met de werkelijk prachtige, en na de grote brand van 1916 gespaard gebleven, bibliotheek. Leer op de rondleiding waarom nu juist Ottawa de hoofdstad werd en hoe het Canadese parlement werkt. Een echte aanrader is ook een bezoek aan het Rideau kanaal met zijn vele sluizen.

Overnachting: Ottawa
Dag 25

Ottawa - Algonquin Provincial Park

We vervolgen onze reis en trekken de natuur weer in na al dit stedelijk ‘geweld’. En wat een geweldig natuurgebied ligt er voor ons in het verschiet! De Indian Summer barst hier in volle glorie los en voorziet de bergen van de allermooiste herfstkleuren. De komende dagen staan in het teken van het Algonquin Park en zijn directe omgeving. Het is een prachtig park ten noorden van Toronto en herbergt veel wild. Beren, elanden, maar ook de bijzondere noordelijke wolf komen hier voor.
➢ To do: Wandelen, fietsen, kanoën…het kan allemaal! Bij onze hotels kunt u meestal kosteloos van kano’s gebruik maken. Ons advies is: DOEN!

Overnachting: Algonquin Provincial Park
Dag 26

Algonquin Provincial Park

➢ To do: Algonquin Park (i) wordt vandaag in alle rust door ons bezocht. We maken mooie wandelingen en ’s avonds kunt u er nog op uit per kano als u wilt. Natuurlijk hopen we op het zien van veel wild tijdens onze natuurexpedities in de prachtige herfstbossen!

Overnachting: Algonquin Provincial Park
Dag 27

Algonquin Provincial Park - Niagara Falls

➢ To do: We hebben nog een heerlijke ochtend te spenderen aan het meer in de overweldigende natuur van dit gebied.
➢ Later deze dag trekken we toch weer meer het stedelijke in, wanneer we naar het zuiden rijden en onze bestemming Niagara Falls bereiken. Vanzelfsprekend is dit een ‘must see’ als u in dit gedeelte van Canada bent! U krijgt van ons ruim de tijd om de adembenemende watervallen te zien, zowel ‘by night’ als overdag.

Overnachting: Niagara Falls
Dag 28

Niagara Falls - Toronto

Tussen de immense wateroppervlaktes van Lake Erie en Lake Ontario door en langs de oevers van datzelfde Lake Ontario, rijden we op ons gemak naar Toronto. Uw hotel bevindt zich in het levendige stadscentrum direct bij de haven, de oude stad en op slechts minuten lopen van de beroemde CN Tower. U verblijft twee nachten in Toronto.

Overnachting: Toronto
Dag 29

Toronto

➢ To do: Geniet vandaag volop van de fantastische stad die Toronto is. Alles is er en ook nog onder handbereik: de oude haven, de oude stad, Chinatown, CN Tower en veel cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden. U komt ogen en oren tekort!

Overnachting: Toronto
Dag 30

Toronto - Amsterdam

Dit is de laatste dag van deze groepsreis. Transfer naar de luchthaven en afscheid van de reisleiding.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.