Zoek een reis door Canada

Over deze reis

B&B Yukon en Alaska Adventure

Verliefd op Canada en op zoek naar meer remote wilderness, wildlife, vriendelijke mensen en een bijzondere geschiedenis? Dan is de Yukon the place to be en als u dan toch in de buurt bent, maakt u gelijk even kennis met de Alaska way of life!
Voor veel klanten is de Yukon niet de eerste kennismaking met Canada en dat heeft deels te maken met de afgelegenheid van dit territorium, waarvan de meeste inwoners in de hoofdstad Whitehorse wonen. Iets lastiger te bereiken dus, maar zeker niet minder de moeite waard, want u zult onderweg steeds minder mensen tegenkomen en steeds meer ongerepte natuur en wildlife. Tijdens deze reis verblijft u voornamelijk in bed & breakfasts, maar niet in elke plaats is er een geschikte B&B aanwezig. Het kan dus ook voorkomen dat u in een hotel, motel of inn verblijft. Vaak is ontbijt wel inbegrepen in de prijs, maar met name als u niet in een B&B verblijft, kan het voorkomen dat u het ontbijt ter plaatse dient te regelen en betalen.

Deze reis in het kort:
* U bezoekt de highlights van de Yukon en Alaska
* Grote kans op het zien van wildlife
* Regelmatig verblijf in bed & breakfasts
* Mogelijkheden om meer over de goudzoekerstijd te leren
* Prachtige natuur

Bekijk de tab ‘schema & route’ voor de exacte route en leuke tips voor tijdens uw reis.

De route in het kort:
Vancouver airport (1 nacht)
Whitehorse (1 nacht)
Skagway (1 nacht)
Haines Junction (2 nachten)
Tok (1 nacht)
Palmer (1 nacht)
Seward (2 nachten)
Homer (2 nachten)
Anchorage (1 nacht)
Talkeetna (1 nacht)
Healy/Denali National Park (2 nachten)
Fairbanks (2 nachten)
Tok (1 nacht)
Dawson City (2 nachten)
Whitehorse (1 nacht)
Vancouver airport (1 nacht)

Uiteraard kunnen we deze autorondreis ook voor u op maat uitwerken wanneer u bijvoorbeeld specifieke andere wensen heeft of de reis langer of korter wenst te maken!

Inbegrepen bij deze reis

B&B Yukon en Alaska Adventure

Retourvlucht Amsterdam – Vancouver inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en ruimbagage
Retourvlucht Vancouver – Whitehorse met Air Canada inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
20 dagen autohuur inclusief ongelimiteerde kilometers (op basis van het door u gekozen type. We raden een SUV aan)
22 overnachtingen in merendeels bed & breakfasts, maar ook enkele hotels en motels zonder inbegrepen ontbijt
Ferry overtocht Skagway - Haines
Informatiepakket inclusief wegenkaart en vouchers

Schema & Route B&B Yukon en Alaska Adventure

Dag 1

Aankomst Vancouver

Na aankomst op de luchthaven van Vancouver gaat u met de gratis shuttlebus naar uw luchthavenhotel.

Overnachting: Vancouver airport
Dag 2

Vanouver-Whitehorse

U kunt met de shuttlebus teruggaan naar de luchthaven van Vancouver voor uw vlucht naar Whitehorse. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw B&B in Whitehorse. U heeft ’s middags de tijd om Whitehorse te verkennen.
➢ To do: Bezoek het visitor centre waar u veel informatie over de Yukon kunt vinden, bezoek de S.S. Klondike, wandel over de millenium trail, bezoek MacBride Museum of ga winkelen in het centrum van Whitehorse.

Overnachting: Whitehorse
Dag 3

Whitehorse – Skagway (175 km)

Via de Klondike Highway komt u bij Carcross en vervolgt daarna uw weg over de White Pass om te eindigen in Skagway. Onderweg passeert u de grens met de VS. Ten tijde van de goldrush kwamen vele duizenden goudzoekers in Skagway aan land, die vervolgens met al hun bagage over de White Pass dienden te klimmen. Er zijn veel winkels, waarvan de gevels in vrolijke kleuren zijn geschilderd.
➢ To do: Bezoek onderweg de Carcross desert, een absolute speling van de natuur! Carcross met zijn authentieke gebouwen is ook heel geschikt om te fietsen. Vergeet ook niet te stoppen bij Tagosh Lake of het veel gefotografeerde Emerald Lake. Bij voldoende tijd in de middag kunt u een tocht maken met de White Pass trein.

Overnachting: Skagway
Dag 4

Skagway – Haines Junction (270 km + 1 uur ferry)

Afhankelijk van de tijd van de veerboot is er ’s ochtends nog tijd om Skagway te verkennen. De ferry overtocht biedt u de gelegenheid wellicht nog een walvis te spotten en te genieten van het spectaculaire uitzicht.
U rijdt verder van Haines naar Haines Junction, waarbij u de Canadese grens passeert. U rijdt hierbij langs het dorp Klukshu en de Chilkat Bald Eagle Preserve voor u Kluane National Park in rijdt. Kluane National Park bezit de grootste non-polaire ijsvelden ter wereld.
➢ To do: Stop onderweg in het dorp Klukshu, een vissersdorp waar door de native bevolking zomerkampen worden georganiseerd. Bezoek de Chilkat Bald Eagle Preserve voor u Kluane National Park in rijdt. Bezoek het Sheep Mountain Visitor Centre waar u alles over flora en fauna van dit gebied kunt leren.

Overnachting: Haines Junction
Dag 5

Haines Junction/Kluane National Park

U heeft vandaag de hele dag om dit indrukwekkende gebied te verkennen. Bergen, meren, rivieren en bossen, Kluane heeft het allemaal in het grootste non-polaire gletsjergebied ter wereld dat tevens een UNESCO Heritage Site is.
➢ To do: Maak een vlucht over de gletsjers van Kluane National Park, wandel door Kluane National Park en laat u verrassen door de ongerepte natuur!

Overnachting: Haines Junction
Dag 6

Haines Junction – Tok (475 km)

Vandaag wacht u een lange rit over de Alaska Canada Highway (Hwy 1). Deze ‘Alcan’ werd tijdens WOII aangelegd door de Canadezen en Amerikanen om de Amerikaanse troepen makkelijker naar Alaska te kunnen brengen. Doordat dit een veel bereden route is, kan de weg op sommige plaatsen hobbels en kuilen bevatten. U rijdt langs het Kluane National Park en gaat even na Beaver Creek de grens met de VS weer over op weg naar Tok, ook wel de ‘Dog Mushing hoofdstad van Alaska’ genoemd. Welkom terug in Alaska!
➢ To do: Vergeet onderweg niet uit te kijken naar elanden en beren!

Overnachting: Tok
Dag 7

Tok – Palmer (445 km)

U vertrekt vandaag voor een flinke rit door Alaska richting de kust. In de buurt van Palmer passeert u verschillende gletsjers die u vanaf de weg kunt zien. Onderweg is de kans groot dat u wilde dieren ziet, zoals elanden en beren.

Overnachting: Palmer
Dag 8

Palmer – Seward (270 km)

Onderweg over het Kenai schiereiland naar Seward passeert u Anchorage. Als u van steden houdt, is dat een leuke afwisseling van de natuur. Anchorage heeft verschillende interessante musea zoals het Anchorage Museum en Alaska Native Heritage Center. Overigens komt u later deze reis nog in Anchorage terecht.
➢ To do: Houdt u meer van natuur, dan is Chugach State Park een geschikt park om even uw benen te strekken voor een mooie wandeling. Dit is een van de grootste parken van Canada waar onder andere beren, wolven en elanden leven.

Overnachting: Seward
Dag 9

Seward

Seward ligt in de Resurrection Bay en is omringd door hoge bergen met besneeuwde toppen. Er liggen verscheidene beschermde natuurgebieden in de omgeving.
➢ To do: Bezoek Kenai Fjords National Park en de Exit Glacier. De Exit Glacier is de enige gletsjer in het park waar u naartoe kunt wandelen. Verder zijn er volop mogelijkheden voor wandelingen en kajakken in de omgeving. Tevens is Seward een geschikte plaats om fietsen te huren.

Overnachting: Seward
Dag 10

Seward – Homer (270 km)

Vandaag rijdt u over de Sterling Highway van de oostkant van het Kenai schiereiland naar de westkust. Homer wordt wel de heilbothoofdstad van de wereld genoemd en is een plaatsje met een artistieke sfeer en goede restaurants.
➢ To do: Onderweg passeert u Soldotna, een goede plek om zeearenden te zien. Ook kunt u even stoppen in Old Ninilchik Village. Dit is een Russisch orthodox plaatsje. Geniet onderweg ook van het uitzicht, dat op verschillende plaatsen spectaculair is.

Overnachting: Homer
Dag 11

Homer

Van juni tot september staat Homer in het teken van beren. Informeer vooraf wanneer de zalmentrek in welke rivier is, want daar zijn de beren te vinden!
➢ To do: Maak een berenexcursie, ga met een vliegtuigje voor een dagexcursie naar Katmai National Park & Preserve om beren te zien (Brook Falls is daarvoor heel geschikt).

Overnachting: Homer
Dag 12

Homer – Anchorage (355 km)

U rijdt terug over het Kenai schiereiland naar Anchorage. Onderweg kunt u stoppen bij de plaatsen die u op de heenweg misschien hebt overgeslagen.
➢ To do: Geniet onderweg van het uitzicht en de kans om wilde dieren te zien. In Anchorage kunt u winkelen, fietsen in de verschillende parken of musea bezoeken als het Anchorage Museum en Alaska Native Heritage Center of geniet van het mooie uitzicht nadat u met de Alyeska Aerial Tram naar boven bent gegaan.

Overnachting: Anchorage
Dag 13

Anchorage - Talkeetna (185 km)

De rit naar Talkeetna is redelijk kort, waardoor er tijd is om ’s ochtends nog Anchorage te bezoeken of juist ’s middags al van de mooie natuur bij Talkeetna te genieten. Talkeetna is een historisch dorp dat aan de voet ligt van Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika.
➢ To do: Maak een helikoptervlucht met prachtig uitzicht op de Alaska Range en Mount Denali. Ook is de omgeving geschikt voor kajakken en raften met kans op het zien van wilde dieren.

Overnachting: Talkeetna
Dag 14

Talkeetna – Denali National Park (260 km)

Geniet van de mooie natuur op weg naar Denali National Park. Dit park is in 1917 opgericht en heeft als belangrijkste punt Mount Denali (voorheen Mount McKinley genaamd). Het park is slechts beperkt toegankelijk voor privé voertuigen.
➢ To do: U kunt met uw auto een klein stuk van het park inrijden, waarbij de kans groot is dat u wilde dieren ziet.

Overnachting: Denali National Park
Dag 15

Denali National Park

Deze dag is ter vrije besteding om Denali National Park verder te verkennen.
➢ To do: Maak een bustour met een hop-on/hop-off bus door het park. De chauffeur geeft tijdens het rijden commentaar en uitleg over wat u onderweg ziet. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht bij het Eielson Visitor Center, dat zelf ook een bezoek waard is. Ook kunt u met een vliegtuigje of helikopter over het park vliegen.

Overnachting: Denali National Park
Dag 16

Denali National Park – Fairbanks (180 km)

De route van vandaag voert u verder naar het noorden met als eindpunt Fairbanks, ook wel de Golden Heart of Alaska genoemd.
➢ To do: Bezoek het Morris Thompson Cultural & Visitors Center. U kunt hier een goede indruk krijgen van Fairbanks en wat er in de omgeving te doen is.

Overnachting: Fairbanks
Dag 17

Fairbanks

U hebt vandaag de hele dag de tijd om Fairbanks te verkennen en misschien ziet u ’s nachts wel het noorderlicht.
➢ To do: Bezoek het Pioneer Park. Dit park is gratis toegankelijk, maar sommige attracties en musea vragen wel entreegeld. De S.S. Nenana en de Gold Rush Town zijn de belangrijkste attracties waar u een goed beeld kunt krijgen van de goudzoekerstijd. Ook kunt u een wandeling door Fairbanks maken of ga aan boord van de Riverboat Discovery.

Overnachting: Fairbanks
Dag 18

Fairbanks – Tok (325 km)

Niet ver van Fairbanks ligt North Pole, waar u de kerstman kunt zien. De route van vandaag loopt voor een groot deel langs rivieren.
➢ To do: In Tok (spreek uit Took) kunt u enkele kleine musea bezoeken.

Overnachting: Tok
Dag 19

Tok – Dawson City (295 km)

Vanuit Tok rijdt u vandaag via Chicken en de ‘Top of the World Highway’ naar het beroemde en gezellige Dawson City. Deze onverharde highway passeert de grens met Canada en slingert vervolgens via de toppen van de bergen naar Dawson City. Dit is een onverharde weg en de conditie ervan is niet altijd even goed. Met een gratis veerboot steekt u de Yukon River over en komt in Dawson City aan.
➢ To do: Weten hoe het voelt om goud te zoeken? In Chicken kunt u tegen betaling echt goud zoeken!

Overnachting: Dawson City
Dag 20

Dawson City

Dawson City ziet er nog zo uit als ten tijde van de goudzoekers; u zult u dan ook echt in een andere eeuw wanen. Neem de tijd om Dawson City te verkennen met de leuke kleurrijke gebouwen vol geschiedenis.
➢ To do: Een wandeltour met gids door het dorp is de perfecte manier om kennis te maken met dit bijzondere dorp vol geschiedenis. Bezoek Dredge no. 4, een grote graafmachine die gebruikt werd om goud uit de grond te halen. Rijd naar de Midnight Dome om daar te genieten van het uitzicht op Dawson City en de omgeving. Woon ’s avonds een show bij in Diamond Tooth Gertie’s.

Overnachting: Dawson City
Dag 21

Dawson – Whitehorse (535 km)

Vandaag vertrekt u voor een lange rit naar Whitehorse. Voordat u bij Carmacks bent, kunt u stoppen bij de Five Finger Rapids. De goudzoekers moesten deze stroomversnelling destijds trotseren met hun zelfgebouwde boten.
➢ To do: Strek de benen om van het uitzicht te genieten bij Five Finger Rapids. Het is zeker ook de moeite waard om de trappen af te lopen naar de rivier.

Overnachting: Whitehorse
Dag 22

Whitehorse – Vancouver

Na het inleveren van uw huurauto checkt u in voor uw vlucht van Whitehorse naar Vancouver. Vergeet tijdens de vlucht niet uit het raam te kijken, het uitzicht is prachtig!
Na aankomst op Vancouver airport kunt u gebruik maken van de gratis shuttlebus naar uw hotel.

Overnachting : Vancouver airport
Dag 23

Vancouver – Amsterdam

Vandaag vliegt u van Vancouver terug naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.