Menu

Op vakantie naar Canada

Heeft u altijd al een keer naar op vakantie naar Canada willen gaan maar weet u niet goed waar u beginnen moet? Dan vindt u op deze pagina mogelijk wat tips en ideeën welke uw kunnen helpen in het maken van de juiste keuzes.

Eerst kort wat feiten over het land zelf. Canada is het één na grootste land ter wereld (na Rusland) met ongeveer 35 miljoen inwoners. Aangezien Nederland ongeveer net zo groot is als Vancouver Island kun je wel indenken hoe lekker rustig het is in Canada.

Die rust zorgt er meteen voor dat Canada heerlijk veilig is. De criminaliteit cijfers zijn erg laag en de Canadezen erg gastvrij en hulpvaardig. ´Je voelt je er meteen op je gemak´ is een opmerking die we veel terug krijgen van klanten.

Kaart van Canada

De ervaring bij GoCanada (wij dus) is dat ongeveer 70% naar het westen en 30% naar het oosten op vakantie gaat. Onder het westen verstaan wij Brits Columbia, Alberta en de Yukon & Alaska. Onder het oosten vertaan we Ontario, Quebec en de maritieme provincies Nova Scotia, Prince Edward Island en New Brunswick. De provincies Saskatchewan en Manitoba in het midden van Canada vormen de prairie.

Vakantie in CanadaVakantie in CanadaVakantie in Canada

De meeste mensen gaan naar het westen omdat deze regio het meest gevarieerde landschap heeft. In een rondreis van 3 weken doorkruis je het ene moment de Rocky Mountains om via de wijngaarden te eindigen in de regenwouden op Vancouver Island. Onderweg is de kans groot dat je beren, elanden of ander ´wildlife´ tegenkomt. Rond Vancouver Island zijn het vooral de orka´s en walvissen die de aandacht trekken. Maar je treft er ook een hoop bijzondere excursies en ´typisch Canadese activiteiten´, zoals bijvoorbeeld onze inmiddels beroemde postbode in zijn ´Flying Beaver´. Speciaal daarvoor hebben we een boekje gemaakt; ´What to do in Canada´ gratis voor iedereen die bij ons een reis boekt.

flying-beavers-laughing-oysters

De Yukon (en Alaska) noemen we gekscherend ook wel eens ´Canada voor gevorderden´. Uitgestrekte toendra´s afgewisseld met authentieke en verlaten goedzoekers stadjes, gletsjers, en prachtige fjorden maken dit een puur en nog enigszins onontdekt gebied. Wie wil niet een keer de ´Dempster Highway´ rijden of de poolcirkel passeren met een camper of huurauto?

Vakantie in CanadaVakantie in CanadaVakantie in Canada

Het oosten kenmerkt zich met name door pittoreske oude dorpjes, prachtige kleurende bossen en een paar prachtige steden, zoals bijvoorbeeld het meer dan 400 jaar oude Quebec City. Meer naar de kust wordt het een stuk meer maritiem met mooie routes langs de kust, vuurtorens en oude plaatsjes waar je heerlijk kreeft of oesters eet met de lokale bevolking. Hoogtepunten zijn de Niagara watervallen, de Beluga Whales in Tadoussac en Cap Breton National Park in Nova Scotia. Met name als je een route zou rijden van Toronto naar Halifax kun je al deze ´hotspots´ in één reis aandoen.

Vakantie in CanadaVakantie in CanadaVakantie in Canada

Camper of auto? That´s the question! De meest boekingen die we doen hier bij GoCanada zijn met een camper. Dit komt doordat Canada zich uitstekend leent voor een camperreis. Er zijn genoeg campings, de wegen zijn rustig en het is hartstikke veilig (we maken zelfs een eigen campinggids). Zeg nou zelf, wie wil er niet aan de rivier staan met een kampvuurtje? Met een auto een rondreis maken langs allemaal mooie lodges en cabins is natuurlijk ook een optie! Met een auto kun je wel weer makkelijker kleine uistapjes op locatie maken. Kortom, de voorkeur is dus eigenlijk heel persoonlijk en we informeren u graag over alle voor- en nadelen van de verschillende opties.

Vakantie in CanadaVakantie in CanadaVakantie in Canada

Oneindig veel mogelijkheden in een heel divers land! We informeren u graag verder over alle opties, prijzen en beste periodes! Maak een afspraak op ons kantoor in Naarden of bel of mail uw wensen door!

Uw Canada vakantie begint bij GoCanada!

Kijk ook voor onze al onze 'online boekbare' pakketreizen op onze nieuwe website www.gocanadaonline.nl.

Hopelijk tot ziens in Canada!
Met vriendelijke groet,
Roderick Aalbers
Directeur