Menu

Become a bit Canadian

Die titel gaat zeker op voor het team van Canada. Doordat we allemaal al vele jaren rondreizen naar alle uithoeken van dit inmens grote land voelen we ons stieken zelf een beetje Canadees. Hieronder kunt u lezen hoe dat nu allemaal komt...

Anuska

Anuska GoCanadaDe vriendelijke mensen en de makkelijke manier van rondreizen maken het naast de overweldigende natuur en het wildlife een waar genot om hier rond te reizen!

Ieder jaar is het weer een feest als ik mijn reis naar Canada ga voorbereiden. Op zoek naar dat ene leuke restaurant, die mooie afgelegen lodge, leuke nieuwe excursies en die enthousiaste Canadees met de leukste tip van je reis. Ik wissel het reizen met de camper en auto graag met elkaar af. Of ik nu ergens de camper parkeer aan een rustig meer, de tent op zet met uitzicht op de bergen of in die geweldige houten cabin in het bos verblijf, het heeft allemaal z’n eigen charme! Soms vragen mensen mij wel eens of ik het niet saai vind alleen maar met Canada bezig te zijn.

Geloof me, een land van deze omvang met zoveel diversiteit in natuur en activiteiten, daar raak je niet op uitgekeken. En laten we eerlijk zijn, een grizzly spotten langs de kant van de weg en later de dag af te sluiten met het Noorderlicht is toch niet saai? ;-)

Barbara

Barbara GoCanada

Als ik aan Canada denk, heb ik alleen maar hoogtepunten om op terug te kijken; de hippiesfeer op Salt Spring Island, de orka's die langs zwommen bij Telegraph Cove, de adembenemende helikoptervlucht boven de Rockies.

Kajakken in Desolation Sound, de walvissen en ijsschotsen tijdens de Alaska cruise of de lol met de kids op roadtrip in de camper op Vancouver Island, de vele bbq’s en niet te vergeten de uithoeken waar we met de postvlucht landden...alles was werkelijk geweldig! En nu kan ik uitkijken naar onze camperreis naar Nova Scotia en New Brunswick volgend jaar…ik kan niet wachten!

Jemy

Jemy GoCanadaCanada, een ervaring rijker!
Hoe bestuur ik zo’n grote camper? Wat zal ik onderweg tegenkomen? Zal ik niet verdwalen?

Vragen die bij je opkomen wanneer je voor het eerst naar Canada gaat. Op 17 september 2016 was het dan zo ver, de eerste keer dat ik die kant op ging! En al werk ik bij GoCanada, ook ik had vragen. Al snel werden ze allemaal beantwoord en wat viel het allemaal mee zeg! Heldere turquoise meren, overweldigend bergen en wildlife waar je ‘s ochtends mee opstaat…….het is er allemaal!

Canada biedt veel, maar probeer vooral er van te genieten en niet te veel willen doen en zien in een korte tijd. Een valkuil voor velen. Drie weken vol nieuwe ervaringen en herinneringen heb ik er aan overgehouden. Mijn mooiste herinnering was toch wel het skydiven op 3 kilometer hoogte nabij de Rocky Mountains. Een perfecte dag met een strak blauwe lucht, een moment om nooit meer te vergeten.

Roderick

Roderick GoCanadaLaatst moest ik mijn paspoort vervangen en bleken er 40 Canadese stempels in te staan! Ik heb dan ook al vele uithoeken van dit immense land bezocht. Van Nova Scotia tot de Yukon en weer terug.

Het meest onder indruk was ik toch wel op mijn laatste reis. Op mijn wensenlijst stond nog om de ongeasfalteerde Dempster Highway te rijden waar ik de poolcirkel heb gekruist om uiteindelijk in het Eagle Plains hotel te slapen.

Daar waar de zon niet onder gaat…… Een zeer indrukwekkende plek op aarde!

Vivian

Vivian GoCanadaCanada is mijn favoriete vakantieland en het voelt elke keer alsof ik thuis kom als ik aankom op de luchthaven van Vancouver.

De ruimte, de indrukwekkende natuur en de vriendelijke mensen maken dat ik graag in Canada kom. Enkele hoogtepunten zijn de Icefields Parkway in de Rocky Mountains, wandelingen door het gematigd regenwoud in Pacific Rim National Park, de ruige natuur en de vele wilde dieren in de Yukon, de Cabot Trail op Cape Breton Island en de Tableland wandeling in Gros Morne National Park in Newfoundland. Maar ook de boven- en benedenstad in het centrum van Quebec City, de Niagara Falls, de vele vuurtorens, de verschillende wijngebieden en de ijsbergen in Iceberg Alley zijn mooie herinneringen.

Of ik nu met een auto of camper reis, altijd ligt mijn fotocamera voor het grijpen.