Menu

Het dorp Banff

Banff Banff Banff

Dit historische dorp ligt genesteld midden in het Banff National Park aan de beroemde Icefields Parkway. Het is echt een bestemming voor 4 seizoenen. In de winter is het gezellig wintersport dorp terwijl je in de andere seizoenen weer heerlijk kunt wandelen en kanoën.

De gezellige ‘Banff Avenue’ is de hoofdstraat waar alle toonaangevende winkels, restaurants, cafeetjes en hotels zich bevinden. Buiten het dorp liggen ook nog een paar prachtige hotels, maar die liggen dan niet op loopafstand van het gezellige dorpscentrum.

Bezienswaardigheden rond het dorp zijn o.a. "Lake Minnewanka", het Banff Springs hotel en de Gondel naar boven voor een magnifiek uitzicht over het dorp en de vallei. Er kunnen fietsen en kano’s worden gehuurd, gewandeld, paardgereden en nog veel andere activiteiten. We vertellen u graag over alle mogelijkheden. Hieronder een aantal voorbeelden van populaire of bijzonder accommodaties die we aanbieden, het zijn echter maar voorbeelden, we hebben veel mogelijkheden en adviseren u graag uit eigen ervaring welke accommodatie het beste bij uw wensen past!

Banff Ptarmigan Inn

Banff Banff Banff

Vernoemd naar een Patrijs is dit niet het hotel met de makkelijkste naam. We boeken het echter veel aangezien de locatie misschien wel de beste plek van het dorp is. Op nog geen 100 meter van het dorpscentrum maar niet in de drukte. Je loopt dus in een paar minuten naar centrum.

De van oorsprong Nederlandse eigenaar heeft meerdere hotels in het dorp, waarvan de Ptarmigan Inn één van de eerste was. Het telt 134 kamers, een restaurant, bar, whirlpool en fitness centrum. En niet onbelangrijk, het ontbijt zit in de prijs. Je begrijpt, we hebben hier vaker geslapen. Andere hotels van deze hotelgroep boeken we ook veel, denk hierbij aan de Caribou Lodge, de Moose hotel en het Fox hotel. De laatste 2 zijn meer recent geopend.

The Fairmont Banff Springs Hotel

Banff Banff Banff

Ooit bedacht door Mr. van Horne, een van oorsprong Nederlandse treinbaas die het toerisme naar de Canadese Rocky Mountains wilde halen. Al sinds 1888 is het Banff Springs Hotel ‘de koningin’ van alle hotels in Canada en voor vele een grote wens om er een keer te slapen. Het is een bestemming ‘op zich’ met meer dan 800 kamers, 17 restaurants, een binnen- en buitenbad en uiteraard een golfbaan. Het is niet het goedkoopste hotel van Canada maar in het voor en na seizoen valt het best mee. Vraag ons naar de actuele prijzen. U kunt uiteraard ook alleen een glaasje wijn drinken in één van de vele bars die het hotel rijk is…. En wie weet ziet u nog een geest door de gangen dwalen…

Bijzonder: dit hotel was decor van één van onze All you need is Love kerstspecials.

Hidden Ridge Resort

Banff Banff Banff

Bent u op zoek naar een meer afgelegen accommodatie met een prachtig uitzicht over de Rocky Mountains? Dan is de Hiddgen Ridge Resort misschien een betere keuze. Dit prachtige hotel ligt aan Tunnel Mountain road en heeft prachtige hot tubs buiten met zicht over de bossen. Alle kamers zijn voorzien van een keuken en er zijn appartementen te reserveren met meerdere slaapkamers tot wel 8 personen. Let op, er is geen restaurant, maar voor families die van rust en ruimte houden is dit een ideale accommodatie op een prachtige plek.

Hotels, Resorts en Lodges

Naast deze 3 voorbeelden hebben we nog tientallen andere prachtige hotels, resorts en lodges in en rond Banff. We hebben ze allemaal bezocht en vertellen er graag meer over.