Menu

Excursies

Wij hebben een selectie gemaakt van diverse excursies die wij aanbieden in Canada. Deze staan niet alleen vermeld in ons boekje ‘What to do in Canada’, maar zijn ook als losse bouwstenen toe te voegen aan onze pakketreizen en maatwerk. Stuk voor stuk bijzondere excursies die bijdrage aan een onvergetelijke reis naar Canada!

Postboot langs de west kust van Vancouver Island

Elke dinsdag vertrekt er vanuit het kleine vissersdorpje Gold River (Vancouver Island) een 70 jaar oude houten schoener genaamd de Uchuck III, om diverse locaties te bevoorraden in de indrukwekkende Nootka Sound. Dit kunnen houthakkerskampen, viskwekerijen maar ook ‘first nation’ dorpen zijn. En dat allemaal langs de ruige westkust van Vancouver Island. In het hoogseizoen gaat hij ook twee keer per week en zijn er ook meerdaagse tours mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden. Eén van onze meest authentieke ervaringen in Canada!

GoCanada - Canada excursiesGoCanada - Canada excursiesGoCanada - Canada excursies

Postvluchten Discovery Islands en Nootka Sound

Dat Canada uitgestrekt en afgelegen kan zijn dat weten we inmiddels. Maar wist je dat veel post en pakketjes nog met historische watervliegtuigjes wordt rondgebracht? We hebben op meerdere locaties postvluchten ontdekt waar onze klanten op mee kunnen. Wie wil er nu niet mee met een Canadese postbode in een 60 jaar oud watervliegtuig om in Refuge Cove de post af te leveren? Dit is één van onze meest geboekte excursies!

GoCanada - Canada excursiesGoCanada - Canada excursiesGoCanada - Canada excursies

Kayakken in Desolation Sound

Sea Kayakken is zowat de nationale volkssport in Canada. Dé manier je één te voelen met de natuur en op plekken te komen waar je normaliter niet kunt komen. Desolation Sound Marine Park is zo’n gebied. Prachtige baaitjes, heilige eilanden en galshelder water in één van de mooiste natuurgebieden van Canada. Desgewenst regelen we ook jullie eten en een tent voor een nacht op een onbewoond eiland, het kan allemaal! En zeg nou eerlijk, wie wil er nu niet eens kayakken tussen de orca’s?
Ps. Ook zeer goed te doen met jonge kinderen!

GoCanada - Canada excursiesGoCanada - Canada excursiesGoCanada - Canada excursies

Grizzly bear viewing

Wat de leeuw is voor Afrika is de Grizzly beer voor Canada. De koning van de bossen en een zeer indrukwekkende en spectaculaire verschijning. Om deze beren op een veilige manier te aanschouwen worden er bear viewing expedities en tours georganiseerd. Deze vinden plaats tijdens de zalmentrek van eind augustus tot begin oktober vanaf Vancouver Island en de Sunshine Coast. Op diverse locaties in de fjorden van de Canadese westkust staan er uitkijktorens bij riviermondingen (genaamd ‘estuarium’). Wij werken al jaren samen met meerdere excursiebedrijven die deze unieke belevenis aanbieden. Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden!

GoCanada - Canada excursiesGoCanada - Canada excursiesGoCanada - Canada excursies

Orca & Walvis tours

Met name in het gebied tussen Vancouver Island en het vaste land van Brits Columbia leven veel orka’s. Dit zijn ‘resident’ orka’s en wonen met hele families in deze regio en struinen de fjorden af op zoek naar eten. Vanaf de Sunshine Coast en Vancouver Island worden er vanaf diverse locaties tours georganiseerd om deze magische beesten van dichtbij te aanschouwen. Door het gebrek aan deining, het relatief mooie weer en de vele orka’s is dit gebied uitermate geschikt om in het echt een orka of bultrug walvis te zien. Een unieke kans voor alle leeftijden en een veel toegevoegde excursie bij onze reizen!

Bovenstaande excursies zijn mooie voorbeelden van authentieke ‘Canadese ervaringen’ en ‘must do’s’ tijdens je reis door dit machtige land. Het is echter maar het topje van de ijsberg en wij vertellen je graag wat er allemaal nog meer te beleven valt tijdens je reis. Daarnaast ontvang je bij boeking gratis het uitermate handige boekje ‘What to do in Canada’ met een mooie opsomming van de mooiste excursies. Laat ons weten wat je graag wilt doen en wij zorgen dat je mee kunt met de postvlucht, orka tour of voor een ‘meet and greet’ met de Grizzly beren!